Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, σε σκηνοθεσία Παπαθανασίου – Ρέππα

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, σε σκηνοθεσία Παπαθανασίου – Ρέππα
Η θρυλική κωμωδία του 1963, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, έρχεται στο σήμερα για να πλημμυρίσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες

νοσταλγία, έρωτα, γλυκά χαμόγελα και άφθονο γέλιο! Οι Παπαθανασίου και Ρέππας αυτό το καλοκαίρι τιμάνε τον μεγάλο δάσκαλο του ελληνικού γέλιου. Τον Αλέκο Σακελλάριο. Ανεβάζουν την θρυλική κωμωδία του, που τόσο αγάπησαν οι Έλληνες από την ταινία με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Μάρω Κοντού, Κώστα Βουτσά, Γιώργο Κωσταντίνου και Καίτη Πάνου.

Οι Παπαθανασίου και Ρέππας ανανεώνουν το έργο και το προσαρμόζουν σε μια παρέα νέων ηθοποιών από τους καλύτερους της καινούργιας γενιάς.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Τάσος Αλατζάς, Βασιλική Ανδρίτσου, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Λασκαράκη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Φώτης Σπύρος,  Γιάννης Τσιμιτσέλης


Με απόλυτο σεβασμό στο χιούμορ του αξεπέραστου Σακελλάριου προσθέτουν την δική τους ματιά στο έργο του πιο κεφάτου δημιουργού της ελληνικής κωμωδίας και φτιάχνουν μια παράσταση για τον έρωτα και τη χαρά της ζωής .

Το έργο ξεκινάει την  καλοκαιρινή περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα στις 18 Ιουνίου.

Επιστροφή σε μια δεκαετία που οι γυναίκες φορούσαν φουρώ, οι άντρες λινά κοστούμια και γραβατούλα και ο έρωτας ήταν ένα παιχνίδι με κρυφές ματιές, μυστικά ραντεβού και πονηρά χαμόγελα.

Καλοκαιρινές βραδιές λοιπόν με φεγγαράδα, Αλέκο Σακελλάριο και υπέροχες εικόνες και στιγμές μιας άλλης εποχής που δεν αλλοιώνονται ποτέ στο πέρασμα του χρόνου. Απλά αλλάζουν μορφή και έκφραση μέσα από το λόγο που εξελίσσεται και τα πρόσωπα που δίνουν μια φρεσκάδα σε ότι ζήσαμε, ζούμε και θα ζούμε στον έρωτα. 

Συντελεστές

Σκηνικά  -  Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια  -Εβελυν Σιουπη
Φωτισμοί  - Βασίλης Μυλωνόπουλος
Μουσική επιμέλεια -  Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

 

Πρόγραμμα Περιοδείας για τον Ιούνιο:

Μεσολόγγι: Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Ιουνίου: Θέατρο Λιμανιού, 9:15μμ
Βόνιτσα: Κυριακή 20 Ιουνίου: Νησάκι \"Κουκουμίτσα\", 9:15μμ
Αγρίνιο: Δευτέρα 21 Ιουνίου: Δημοτικό Κηποθέατρο , 9:15μμ
Παπάγου: Τετάρτη 23 Ιουνίου: Δημοτικό Κηποθέατρο, 9:15μμ
Πετρούπολη: Πέμπτη 24 Ιουνίου: Θέατρο Πέτρας, 9:15μμ
Πόρτο Ράφτη: Σάββατο 26 Ιουνίου: Κιν/θέατρο, \"ΑΛΕΞ\"

 

Σχετικές ειδήσεις
Δεύτερη φωνή, των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Αποθήκη
05.10.2016 17:24
Το Θέατρο Αποθήκη παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τίτλο Δεύτερη φωνή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Βάφ'τα μαύρα των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Λαμπέτη
30.09.2016 15:42
Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππα παρουσιάζουν στο Θέατρο Λαμπέτη από τις 6 Οκτωβρίου 2016 τη νέα του κωμωδία με τίτλο Βάφ' τα μαύρα.
Γαμπροί για πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου στις Αχαρνές
18.08.2016 11:13
Οι Γαμπροί για πούλημα, η επιτυχημένη κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου θα παρουσιαστεί στις 29 Αυγούστου 2016 για μία παράσταση στο Θέατρο Μ. Θεοδωράκης, στις Αχαρνές.
Γαμπροί για πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου στο Βεάκειο Θέατρο
16.08.2016 16:44
Οι Γαμπροί για πούλημα, η επιτυχημένη κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου θα παρουσιαστεί στις 30 Αυγούστου 2016 για μία παράσταση στο Βεάκειο Θέατρο.
Γαμπροί για πούλημα, των Παπαθανασίου & Ρέππα σε περιοδεία
10.06.2016 14:54
Μετά την μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ στην Αθήνα και στο ΡΑΔΙΟ CITY στην Θεσσαλονίκη, οι «Γαμπροί για πούλημα» των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, ταξιδεύουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι 2016.