Έναρξη Fringe Festival kai In Progress: Από 16 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το In Progress, ένα φεστιβάλ με παρουσιάσεις της

δουλειάς που έγινε όλη τη χρονιά μέσα κι έξω από το στούντιο Κινητήρας από την σύμπραξη ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με την κοινότητα. Ο κύριος  στόχος είναι η έρευνα, η συζήτηση και η άμεση επαφή με το κοινό στο τέλος κάθε παρουσίασης.

Πρόγραμμα

16-17/6

Electra: The re write – world premiere του Edward Pomerantz – Resident Artist σε
συνεργασία με  ATHENS FRINGE FESTIVAL

Κτήριο Αρχαιολόγων
ώρα 20.30
To Electra: The re write: Πρόκειται για μία ανατρεπτική παρωδία της Ηλέκτρας και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στην έναρξη του Athens Fringe Festival 2010 στις 16 και 17 Ιουνίου σε συνεργασία με το IN PROGRESS festival που διοργανώνει ο κινητήρας studio.

To έργο έχει στοιχεία ελληνικής τραγωδίας, αμερικανικού βοντβίλ (vaudeville), και είναι εμπνευσμένο από ταινίες δρόμου (Bob Hope Road Movies) και τραγούδια των Χάρολντ Άρλεν, Τζώνι Μέρσερ και Έρβινγκ Μπερλίν.

Οι ηθοποιοί του έργου, καταξιωμένοι νέοι της ελληνικής θεατρικής σκηνής σε συνεργασία με τη βασική ομάδα του κινητήρα studio χοροθέαμα, δρούν σαν ένα γκρούπ απο ταξιδιώτες- περφόρμερς. Ο τόπος δράσης και η σκηνή τους μπορεί να είναι οπουδήποτε υπάρχει κοινό.Παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά: Βιολέττα Γύρα, Λοίζος Καμπούρης, Παναγιώτης Κλίνης, Τζεφ Μαράουι, Μαρία Μπαγανά, Γιώργος Νικολαίδης, Νεφέλη Παπαδερού, Γιώργος Στάμος.

Πρόγραμμα In Progress και … στον Κινητήρα

είσοδος 10 ευρώ με ποτό
ώρα 21.30

18-19-20/6
Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε
Η παράσταση που προέκυψε μέσα από το μάθημα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ το οποίο απευθύνεται στην κοινότητα εισάγοντας την στη διαδρομή δημιουργίας μιας παράστασης με τη συνταγή της ομάδας κινητήρας χοροθέαμα
Συντονίστρια: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΥΡΑ

20/6 απογευματινή 19.15
Dance across the ocean
by the Shenandoah Conservatory Dance Ensemble
Συντονιστής: Maurice Fraga
Η δουλειά των μαθητών του καταξιωμένου χορογράφου και δασκάλου Maurice Fraga που ταξιδεψε  στην Αθήνα ειδικά για το in progress

22-23/6
Insideout Lab
Εκεί που είμαι ήσουνα κι εδώ που είσαι θα’ ρθω
Ένα dueto της Δάφνης Στεφάνου και της Βασιλικής Χρυσανθακοπούλου – Τσαγκάρη

24/6
Amfibion Project
Συντονίστριες Ana Sanchez Coldberg-Αντιγόνη Γύρα

Συντελεστές
Αγγελική Δαλαγγέλη: Οι σπουδές μου στο τμήμα Φυσικής και στο χορό τροφοδότησαν την φαντασία μου και μου γέννησαν πολλά ερωτήματα.
Μαριάννα Καραβά:Επιστήμη – τέχνη: Για τους περισσότερους δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι που δεν συγκλίνουν κάπου, για μένα το ακριβώς αντίθετο. Τα προϊόντα του ίδιου οργάνου, του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Φωτογραφία: Πένυ Παπάογλου.
Video: Αργύρης Σανδάλης.
Audio & Video editing: Θανάσης Ταμπάκης.
Ευχαριστούμε: την Ράνια Μόρμορη και τον Κωνσταντίνο Καρβουνιάρη.
Το studio παρακολούθησε κατά το μεγαλύτερο μέρος του ο Κωστής Μπίτσιος. Τον ευχαριστούμε για την συμμετοχή του.

Επιστροφή από ένα ακίνητο ταξίδι
Απόσπασμα 1
Παρουσίαση Ατελιέ Χορογραφίας
Συντονίστρια :Jessica Henou

Απρίλιος-Μάιος 2010: Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η γαλλίδα χορογράφος, που εδώ και χρόνια πραγματεύεται και διερευνά τις έννοιες του ταξιδιού, της εξορίας και της μετανάστευσης, θα εστιάσει πάνω στο ακόλουθο θέμα: πως μπορούμε σήμερα να προσδιορίσουμε / επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του ‘οδοιπορικού’. Η Jessica Hénou προσκαλεί χορευτές, ηθοποιούς, performers-ποιητές να διερευνήσουν αυτά τα ζητήματα, που θα αποτελέσουν και τα ερείσματα πάνω στα οποία θα δομηθεί το καινούργιο της χορογραφικό έργο.

Στήνει ένα ιδιότυπο ατελιέ χορογραφίας στο Studio Κινητήρας και επεξεργάζεται, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες, ορισμένα χορογραφικά στοιχεία, με στόχο όχι την ανάσυρση μιας συγκεκριμένης θεματικής ή ενός προσδιοριστικού μοτίβου, αλλά μιας εσωτερικής ηχητικής, η οποία, παρόμοια με μια σιωπηλή αντήχηση, ωθεί το σώμα στο ταξίδι. To σεμινάριο θα διεξαχθεί από 18 εως 24 /6

26-27/6
Τίτλος :   Μ

Σύλληψη – Χορογραφία:  Σταύρος Αποστολάτος

Εκτέλεση – Ερμηνεία: Νατάσα   Φρατζή

29-30/6 και  1/7  
5 Ιστορίες

Στούντιο Υποκριτικής – Σεμινάριο – Το σώμα του Χορού

Συντονίστριες  Ιωάννα Ρεμεδιάκη -Αντιγόνη Γύρα 5 Ιστορίες
Η παράσταση 5 Ιστορίες είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του στούντιο υποκριτικής 11-2, που πραγματοποιείται όλη τη διάρκεια της χρονιάς στον Κινητήρα Στούντιο, και διερευνά το πολιτικό στο θέατρο. Με καλεσμένους σκηνοθέτες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Σ. Κακάλας, Ε. Λυγίζος, Μ. Tweddle, Vahid), η ομάδα ερεύνησε τι σημαίνει σήμερα πολιτικό στη σκηνή. Η λέξη χρησιμοποιείται με την έννοια της σχέσης, της ανταλλαγής και της συνείδησης του ιστορικού χρόνου στον οποίο ζούμε, χρόνου που σήμερα μοιάζει να είναι πιο άγνωστος από ποτέ.

Δουλέψαμε πάνω σε τέσσερα κείμενα, των: Μαγκλίνη, Μύλλερ, Σαίξπηρ, Σιμπόρσκα

Η πέμπτη ιστορία είναι η ιστορία του Χορού, η ιστορία που θα προκύψει από το σεμινάριο υποκριτικής και κίνησης «Το σώμα του Χορού», και αφορά στον Αγγελιαφόρο των Περσών του Αισχύλου και στο συλλογικό σώμα. Τι θα πει «εμείς» και τι θα πει «εγώ», τι θα πει συλλογική απώλεια; Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από 25 έως 29 Ιουνίου

3-4/7 
Προς
Χορογραφία: Αφροδίτη Βερβενιώτη
Χορεύει: Ελισάβετ Πλιακοστάθη
Βιολί: Ελένη Τσαμπούρη
Επιμέλεια κοστουμιών: Μάρθα Φωκά
Φωτογραφία: Βασίλης Μιχαήλ
 
 
Ο δρόμος προς τα έξω περνάει μέσα από την πόρτα. Γιατί λοιπόν δε χρησιμοποιεί κανείς αυτή τη μέθοδο;
Κομφούκιος 
 
Ομάδα Carnation
Was it me?

Δημιουργία– Ερμηνεία:
Ηρώ Αποστολέλλη – Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου
Visuals:
next node.net

To was it me? είναι μια σπουδή πάνω στην τύχη και στο πως αυτή μπορεί να  καθορίσει το χώρο, το χρόνο, την αλληλουχία των δράσεών μας και συνεπώς τις σχέσεις.

Επινοήσαμε διαφορετικά συστήματα, όπως για παράδειγμα συνδυασμούς κληρώσεων, δίνοντας στην τύχη τον ρόλο του  παράγοντα που καθορίζει κάθε φορά κάποιο συστατικό της δομής, πχ  το χρόνο ή το χώρο μιας δράσης. Ύστερα εφαρμόσαμε σε αυτά τα συστήματα δεδομένα, αφήνοντας έτσι την τύχη να αποφασίσει και να διαμορφώσει την πορεία τους. Επιλέξαμε να μην δημιουργήσουμε οι ίδιοι τα δεδομένα αυτά, αλλά να χρησιμοποιήσουμε ήδη υπάρχοντα, με αποτέλεσμα η προσωπική μας εμπλοκή να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Χαρακτηριστικά στην περίπτωση της κίνησης, το υλικό προέρχεται από το χορό μικρών παιδιών από ένα βιντεοσκοπημένο μάθημα. Η.Α -Α.Π.Ρ