Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

«Μνημοσύνη» στην Αυλαία

«Μνημοσύνη» στην Αυλαία
Οι Eleusis μας καλούν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου σε μία μουσική βραδιά, με τον τίτλο Μνημοσύνη, στο μουσικό χώρο Αυλαία , με μουσικές και όχι μόνο εκπλήξεις...

Οι Eleusis μας καλούν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου σε μία μουσική βραδιά, με τον τίτλο Μνημοσύνη, στο μουσικό χώρο Αυλαία, με μουσικές και όχι μόνο εκπλήξεις...

Οι Eleusis είναι το μουσικό δίδυμο των Φένια Παπαδόδημα και Γιώργου Παλαμιώτη, οι οποίοι μαζί με τους μόνιμους συνεργάτες τους Αγγελο-anjo-Πολυχρόνου (percussion), Moussa Hema (balafon) και Ousmane Keita (n\'goni) από το Burkina Fasso και το Mali αντιστοιχα, θα συνεχίσουν την ιστορία που είχε ξεκινήσει με το πρώτο τους cd Tales of the Holy (track 7).

Μια ιστορία που συνεχίζει να διηγείται μυστικά η Αγέλαστος Πέτρα στην Ελευσίνα, για όσους μπορούν ακόμη ν\' αφουγκραστούν και να φανταστούν, πίσω από τα εργοστάσια, τον δηλητηριασμένο αέρα και τις διαφημιστικές γιγαντοαφίσες, τους μύστες που χόρευαν γύρω απ\' το Καλλίχορον φρέαρ και να νοιώσουν την ομορφιά της ιερής φύσης και των θεών της όπως τους ονομάζει ο Ορφέας αλλά και την συνέχεια αυτής της ομορφιάς μέσα από την δημοτική μας παράδοση.

Μια μουσική ιστορία όπου μελωδίες ελληνικές και ινδικές, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί και λόγος, χορεύουν στο ρυθμό του balafon, ενώ ο ηλεκτρικός ήχος του μπάσου μέσα από χίλιες μεταμορφώσεις δημιουργεί τα τοπία όπου εκτυλίσσεται η συνέχεια της ιστορίας.

Οι Eleusis αυτή τη βραδυά, φιλοξενούν τους φιλους μουσικους Γιαννη Αγγελοπουλο (drums), Γιωργο Καλουδη (electric cello-percussion), Αντωνη Απεργη (φλογερα) αλλα και τον Νικο Ζιωγαλα σε μια εμφανιση-εκπληξη.

Επισης την ομάδα χορού cocodjee με χορογραφίες πάνω σε αφρικάνικους παραδοσιακούς ρυθμούς καθώς και τα έργα του Φαίδωνα Αναστασιάδη, σε μία -ξεχωριστή για όλους όσους τον γνώρισαν- έκθεση ζωγραφικής μέσα από προβολές έργων και προσωπικών κειμένων του σε μια παρουσίαση σκηνοθετημένη από την Φένια Παπαδόδημα με τίτλο «Μνημοσύνη, ο ουρανός που αγγίζει το χορτάρι».

Info
Δευτέρα 2 Ιουνίου
Αυλαία, Αγίου Όρους 15 και Κωσταντινουπόλεως 115
Έναρξη 22.00
Είσοδος 15 ευρώ
Reserve: 210 3474074
Links:
http://www.myspace.com/eleusisgreece
http://www.eleusismusic.com/
http://www.avlea.gr/

Σχετικές ειδήσεις
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη
07.06.2016 12:58
Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από 13 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου.
Μουσικές εκδηλώσεις Μαΐου - Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
13.05.2016 13:40
Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το καλοκαίρι ρυθμικά και, για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2016, φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις στον υπαίθριό του χώρο.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Dr. Albert Flipout’s One Can Band ft Mickey Pantelous live στο Ίλιον Plus
29.03.2016 14:02
Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξιδεύει Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο Ίλιον Plus, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout* * (Της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.