Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού

4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού
Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιουνίου ολοκληρώνεται η 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού στο Μέγαρο Μουσικής

Αθηνών, η οποία εντάσσεται στο 9ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και στη διάρκεια της οποίας παρουσιάζονται παραστάσεις επιλεγμένες κάθε φορά από μία επιτροπή.

Η φετινή Επιτροπή Επιλογής των έργων Ελλήνων Χορογράφων, που παρουσιάζονται είναι: Martin M. Bartelt Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού ‘OSA! La danza’, Διευθυντής του Obviam EST και Ιδρυτής του ‘Artists for the World’ (Ελβετία), Rolf Dennemann, Διευθυντής creations/performance art, Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Off Limits (Γερμανία), Sandra Noeth Δραματουργός στο Tanzquartier Wien (Αυστρία) Samme Raeymaekers Καλλιτεχνικός Συντονιστής και Προγραμματιστής Χορού στο Concertgebouw Brugge και στο December Dance Festival (Βέλγιο) Norbert Servos Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Tanzwelten του Braunschweig (Γερμανία).

Το πρόγραμμα για τις δύο τελευταίες ημέρες έχει ως εξής:

Δευτέρα 7 Ιουνίου

Ομάδα: Πρόσχημα
Τίτλος έργου: [πράξη] V Tous les deux
Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου

Ομάδα: ΖHTA
Τίτλος έργου: Α time to mourn
Χορογραφία: Ίρις Καραγιάν

Ομάδα: Salto Futuro
Τίτλος έργου: Ο τοίχος
Χορογραφία: Τατιάνα Λοβέρδου

Τρίτη 8 Ιουνίου

Ομάδα: Αερίτες
Τίτλος έργου: d. όπα (dopamines of post
Athenians)
Χορογραφία: Πατρίτσια Απέργη

Ομάδα: Κι όμως κινείται
Τίτλος έργου: puRgato io
Χορογραφία: Κι όμως κινείται


Σχετικές ειδήσεις
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Οι πρώτες παραστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις
08.07.2016 10:38
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 σηκώνει την αυλαία του το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, και καλεί τον κόσμο του χορού και το φιλότεχνο κοινό να παρακολουθήσουν τις 11 παραστάσεις του με τις 8 διεθνείς και ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού και τις 18 παράλληλες διοργανώσεις του.
ένα μικρό βήμα 2016: Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε αστικό τοπίο στη Κέρκυρα
27.06.2016 12:15
Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο "ένα μικρό βήμα" με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα (Ελεύθερη Πτώση), επιστρέφει από 18 έως 30 Ιουλίου 2016 για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Κέρκυρα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 22oυ Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
02.06.2016 17:14
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανανεώνει το καλοκαιρινό του ραντεβού με τον κόσμο του σύγχρονου χορού από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και όπως πάντα έχει προγραμματίσει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες και σπουδαστές του χορού όσο και σε ερασιτέχνες, αλλά και ανθρώπους που απλά αγαπούν το χορό και την κίνηση.
Ο Λουκάς Κατσίκας ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
25.05.2016 11:36
Με απόφαση του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, ο κριτικός κινηματογράφου Λουκάς Κατσίκας, αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, του Athens Open Air Film Festival και του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ
04.04.2016 09:54
Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, μετά την παραίτηση του Jan Fabre στις 2 Απριλίου, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.