Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων έτους 2009

Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων έτους 2009

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε την απονομή των Κρατικών Βραβείων Θεατρικών Έργων για το έτος 2009. Τα αποτελέσματα έχουν ... 

 

ως εξής:

1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Επιτροπή που συνεδρίασε με παρόντες τους κ.κ. Γιώργο Χριστοφιλάκη, Πρόεδρο, Κοραή Δαμάτη, Αντιπρόεδρο, Κώστα Παπαπέτρο, Άννα (Αννέτα) Μολύβα και Κατερίνα Αποστόλου μέλη, αξιολόγησε τα 49 έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό και απένειμε τα εξής βραβεία:

Το Α΄ Βραβείο στον Σωτήρη Σαμπάνη, για το έργο του: Ευγενείς αγωνίες που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αλέξανδρος Απολλωνάτος.
 
Το Β΄ Βραβείο στον Μιχάλη Κόκκορη για το έργο του: Στάχτη και Burberry που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Άγγελος Ιγνατίου

Το Γ΄ Βραβείο στον Μιχαήλ Άνθη, για το έργο του: 88, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Ιάκωβος Ρώσος.


2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Η Επιτροπή που συνεδρίασε με παρόντες τους κ.κ. Τιτίκα Στασινοπούλου , Πρόεδρο, Ασημίνα (Μίνα) Πέτρου-Βενετσάνου, Αντιπρόεδρο, Κώστα Φέρη, Νικόλαο Κούκη και Ευανθία (Εύη) Προύσαλη-Αθανασίου μέλη, αξιολόγησε τα 123 έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό και απένειμε τα εξής βραβεία:

Το Α΄ Βραβείο στην Βιβή Πηνιώτη για το έργο της: Ο θάνατος του Αντονέλο, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Franko Manchini
 
Το Β΄ Βραβείο στον Χρήστο Αγγελάκο για το έργο του: Οι δυο μας τώρα, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αλέξης Παπαδάκης
 
Το Γ΄ Βραβείο από κοινού  α. στον Στυλιανό Αθανασούλια για το έργο του: Η αναμονή, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αρίσταρχος, και β. στον Αντώνη Περιστεράκο για το έργο του: Του παππού το γέλιο, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Νίκος Βραδυνός.


3. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Επιτροπή που συνεδρίασε με παρόντες τους κ.κ. Κωνσταντίνο (Κωστή) Μεγαπάνο, Πρόεδρο, Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Χρυσούλη, Χρήστο Χαλαζιά και Χαρίκλεια (Λεία) Χατζοπούλου-Καραβία, μέλη, αξιολόγησε τα 38 έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό και απένειμε τα εξής βραβεία: Το Α΄Βραβείο δεν απονέμεται

Το Β΄ Βραβείο στην Αγγελική Δαρλάση για το έργο της: Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Μάξιμος Κωνσταντίνου.

Το Γ΄ Βραβείο στην Μάγια Δεληβοριά για το έργο της: Αδέρφια ενωμένα ποτέ νικημένα, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Θάλεια.

 

Σχετικές ειδήσεις
Βράβευση της Ελεάνας Γεωργούλη  από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών
01.12.2016 10:15
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με χαρά ανακοινώνει πως η «Ένωσις Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών» απένειμε, στο πλαίσιο των «Βραβείων Κουν 2016» το βραβείο σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη του θεάτρου στην ηθοποιό Ελεάνα Γεωργούλη για τις ερμηνείες της στα έργα «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ και «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν που παρουσιάστηκαν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016.
Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Κάρολος Κουν 2016 και Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής
24.11.2016 11:31
Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.
Θα σε δω στην πρεμιέρα, στο θέατρο Coronet
15.11.2016 16:38
Μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία της σόλο κωμωδίας «Caveman» και σε αναζήτηση της καινούργιας του παράστασης, το θέατρο CORONET επέλεξε την ανατρεπτική κωμωδία «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ» του Δημήτρη Αλεξίου που κέρδισε το βραβείο του κειμένου στον διαγωνισμό “Ελληνικά Κείμενα 2016” του Coronet.
Θεατρικά βραβεία κοινού 2016 από το Αθηνόραμα: Οι μεγάλοι νικητές
09.11.2016 16:12
40 χρόνια θεατρικής ιστορίας της Αθήνας χώρεσαν σε 180 λεπτά, το βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου έγινε η τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2016 από το Αθηνόραμα.
Βραβεία Λόρενς Ολίβιε 2016: Η Judi Dench κατέκτησε το όγδοο βραβείο της
04.04.2016 12:34
Η φετινή απονομή των θεατρικών Βραβείων Λόρενς Ολίβιε, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, από το Θέατρο Society of London, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, σε μία λαμπερή βραδιά με λαμπερούς νικητές.