Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων έτους 2009

Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων έτους 2009

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε την απονομή των Κρατικών Βραβείων Θεατρικών Έργων για το έτος 2009. Τα αποτελέσματα έχουν ... 

 

ως εξής:

1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Επιτροπή που συνεδρίασε με παρόντες τους κ.κ. Γιώργο Χριστοφιλάκη, Πρόεδρο, Κοραή Δαμάτη, Αντιπρόεδρο, Κώστα Παπαπέτρο, Άννα (Αννέτα) Μολύβα και Κατερίνα Αποστόλου μέλη, αξιολόγησε τα 49 έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό και απένειμε τα εξής βραβεία:

Το Α΄ Βραβείο στον Σωτήρη Σαμπάνη, για το έργο του: Ευγενείς αγωνίες που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αλέξανδρος Απολλωνάτος.
 
Το Β΄ Βραβείο στον Μιχάλη Κόκκορη για το έργο του: Στάχτη και Burberry που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Άγγελος Ιγνατίου

Το Γ΄ Βραβείο στον Μιχαήλ Άνθη, για το έργο του: 88, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Ιάκωβος Ρώσος.


2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Η Επιτροπή που συνεδρίασε με παρόντες τους κ.κ. Τιτίκα Στασινοπούλου , Πρόεδρο, Ασημίνα (Μίνα) Πέτρου-Βενετσάνου, Αντιπρόεδρο, Κώστα Φέρη, Νικόλαο Κούκη και Ευανθία (Εύη) Προύσαλη-Αθανασίου μέλη, αξιολόγησε τα 123 έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό και απένειμε τα εξής βραβεία:

Το Α΄ Βραβείο στην Βιβή Πηνιώτη για το έργο της: Ο θάνατος του Αντονέλο, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Franko Manchini
 
Το Β΄ Βραβείο στον Χρήστο Αγγελάκο για το έργο του: Οι δυο μας τώρα, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αλέξης Παπαδάκης
 
Το Γ΄ Βραβείο από κοινού  α. στον Στυλιανό Αθανασούλια για το έργο του: Η αναμονή, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αρίσταρχος, και β. στον Αντώνη Περιστεράκο για το έργο του: Του παππού το γέλιο, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Νίκος Βραδυνός.


3. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Επιτροπή που συνεδρίασε με παρόντες τους κ.κ. Κωνσταντίνο (Κωστή) Μεγαπάνο, Πρόεδρο, Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Χρυσούλη, Χρήστο Χαλαζιά και Χαρίκλεια (Λεία) Χατζοπούλου-Καραβία, μέλη, αξιολόγησε τα 38 έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό και απένειμε τα εξής βραβεία: Το Α΄Βραβείο δεν απονέμεται

Το Β΄ Βραβείο στην Αγγελική Δαρλάση για το έργο της: Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Μάξιμος Κωνσταντίνου.

Το Γ΄ Βραβείο στην Μάγια Δεληβοριά για το έργο της: Αδέρφια ενωμένα ποτέ νικημένα, που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Θάλεια.

 

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταία Στοιχήματα!: από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»
04.07.2016 16:32
Με το έργο «Τελευταία Στοιχήματα!» ξεκινά την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος».
Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ στο Αίγιο
04.07.2016 12:52
Οι “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ” θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 4 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο.
Βραβεία Λόρενς Ολίβιε 2016: Η Judi Dench κατέκτησε το όγδοο βραβείο της
04.04.2016 12:34
Η φετινή απονομή των θεατρικών Βραβείων Λόρενς Ολίβιε, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, από το Θέατρο Society of London, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, σε μία λαμπερή βραδιά με λαμπερούς νικητές.
Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Χορν 2016
01.03.2016 11:36
Ανακοινώθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι ηθοποιοί για το φετινό βραβείο Χορν, του οποίου η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».
Eπικίνδυνες σχέσεις, από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.01.2016 14:42
Το Donmar Warehouse, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προβολές των θεατρικών έργων Κοριολανός και Βασιλιάς Ληρ, παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή του, τις Επικίνδυνες σχέσεις, στη βραβευμένη διασκευή του Christopher Hampton [Κρίστοφερ Χάμπτον] (βραβείο Olivier και βραβείο Evening Standard καλύτερου θεατρικού έργου), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γάλλου Choderlos de Laclos [Σοντερλό ντε Λακλό] (1741 – 1803). Οι Επικίνδυνες σχέσεις θα προβληθούν σε απευθείας μετάδοση από το φημισμένο βρετανικό θέατρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 9:00 το βράδυ.