Η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τίτλο Τα Οπωροφόρα της Αθήνας, θα βρει το δρόμο για τις κινηματογραφικές

αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου 2010. Με ένα δυνατό πρωταγωνιστικό καστ που απαρτίζεται από τους: Λευτέρη Βογιατζή, Νίκο Κουρή, Αλεξία Καλτσίκη και μια σειρά γοητευτικών τύπων, η ταινία μας οδηγεί – αποκαλύπτει κρυμμένους τόπους μέσα στην Αθήνα, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά μας.

Βασισμένος για το σενάριο, στο ομώνυμο best-seller του Σωτήρη Δημητρίου, ο σκηνοθέτης της Αθήνας μας καλεί σ’ έναν μαγευτικό περίπατο στην πρωτεύουσα, αλλά και στη χαρούμενη, αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Κλείνοντας την άτυπη τριλογία του για την αγαπημένη του πόλη, μετά τα Πεθαίνοντας στην Αθήνα και Αθήνα-Κωνσταντινούπολη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράφει την πιο… feelgood ταινία του.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας
Τι σχέση έχει η Βουδαπέστη με τη Λεωφόρο Συγγρού και τα ολόγλυκα σύκα με το Κολωνάκι και τη Νεάπολη; Το Φάληρο είναι ο ευλογημένος τόπος της πόλης, μια σύγχρονη Γη της Επαγγελίας με ρόδια, τζίτζιφα και μανταρίνια. Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την πόλη είναι να την περπατήσεις, όπως ο ήρωας μας.

Σε κάθε του βήμα ανακαλύπτει τους ήχους, τα αρώματα και τις γεύσεις της Αθήνας, δοκιμάζει όλα τα φρούτα της και συναντά στις περιπλανήσεις του τους πιο απίθανους χαρακτήρες, ανταλλάσσοντας μαζί τους χιουμοριστικούς διαλόγους, ενώ τα βήματά του συχνά μπλέκονται με αυτά του Συγγραφέα…

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σενάριo: Νίκος Παναγιωτόπουλος, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Φρέντζος, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Ηθοποιοί: Λευτέρης Βογιατζής, Νίκος Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη, Παραγωγή: Marianna Films, Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Stefi, Feelgood Entertainment

Τα Οπωροφόρα της Αθήνας ανθίζουν στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου 2010 σε διανομή της Feelgood Entertainment.