Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τα Οπωροφόρα της Αθήνας, η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Τα Οπωροφόρα της Αθήνας, η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου
Η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τίτλο Τα Οπωροφόρα της Αθήνας, θα βρει το δρόμο για τις κινηματογραφικές

αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου 2010. Με ένα δυνατό πρωταγωνιστικό καστ που απαρτίζεται από τους: Λευτέρη Βογιατζή, Νίκο Κουρή, Αλεξία Καλτσίκη και μια σειρά γοητευτικών τύπων, η ταινία μας οδηγεί – αποκαλύπτει κρυμμένους τόπους μέσα στην Αθήνα, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά μας.

Βασισμένος για το σενάριο , στο ομώνυμο best-seller του Σωτήρη Δημητρίου , ο σκηνοθέτης της Αθήνας μας καλεί σ’ έναν μαγευτικό περίπατο στην πρωτεύουσα, αλλά και στη χαρούμενη, αισιόδοξη πλευρά της ζωής . Κλείνοντας την άτυπη τριλογία του για την αγαπημένη του πόλη, μετά τα Πεθαίνοντας στην Αθήνα και Αθήνα-Κωνσταντινούπολη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράφει την πιο… feelgood ταινία του.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας
Τι σχέση έχει η Βουδαπέστη με τη Λεωφόρο Συγγρού και τα ολόγλυκα σύκα με το Κολωνάκι και τη Νεάπολη; Το Φάληρο είναι ο ευλογημένος τόπος της πόλης, μια σύγχρονη Γη της Επαγγελίας με ρόδια, τζίτζιφα και μανταρίνια. Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις την πόλη είναι να την περπατήσεις, όπως ο ήρωας μας.

Σε κάθε του βήμα ανακαλύπτει τους ήχους, τα αρώματα και τις γεύσεις της Αθήνας, δοκιμάζει όλα τα φρούτα της και συναντά στις περιπλανήσεις του τους πιο απίθανους χαρακτήρες, ανταλλάσσοντας μαζί τους χιουμοριστικούς διαλόγους, ενώ τα βήματά του συχνά μπλέκονται με αυτά του Συγγραφέα…  

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σενάριo: Νίκος Παναγιωτόπουλος, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Φρέντζος, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Ηθοποιοί: Λευτέρης Βογιατζής , Νίκος Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη, Παραγωγή: Marianna Films, Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Stefi, Feelgood Entertainment

Τα Οπωροφόρα της Αθήνας ανθίζουν στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου 2010 σε διανομή της Feelgood Entertainment.


Σχετικές ειδήσεις
90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το μέλλον, του Νίκου Τριανταφυλλίδη
07.12.2016 11:50
Η ταινία τεκμηρίωσης «90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το Μέλλον», του Νίκου Τριανταφυλλίδη, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 από την Feelgood.
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
06.10.2016 11:21
Η Σίγμα Φιλμ παρουσιάζει τη νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα «Ρισάλτο», που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Οκτωβρίου 2016.
Εκείνη (Elle), του Πολ Βερχόφεν
03.10.2016 16:46
Η ταινία Εκείνη (Elle) του Πολ Βερχόφεν, η οποία προβλήθηκε ως ταινία λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 από την Seven Films.
H Κυρία και το Φορτηγάκι, του Nicholas Hytner
11.03.2016 16:42
Η Feelgood παρουσιάζει στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 17 Μαρτίου 2016, την ταινία Η Κυρία με το φορτηγάκι (Lady in the Van).