Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας και Συστήματος KODÁLY

Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας και Συστήματος KODÁLY
Στις 22 και 23 Μαΐου, ο διευθυντής του Ουγγρικού Ινστιτούτου Kodály, Dr. László – Norbert Nemes έρχεται για τρίτη φορά στο Ωδείο Κόνταλυ,

για να διδάξει ένα διπλό σεμινάριο σε Μαέστρους Χορωδιών, Καθηγητές, Σπουδαστές και Φοιτητές Μουσικής.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Μαΐου θα διδάξει Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας (8 διδακτικές ώρες): Ο Dr. Nemes θα μοιράσει Χορωδιακό Υλικό και θα δώσει ολοκληρωμένα παραδείγματα εργασίας που αφορούν σε θέματα όπως: Χορωδιακή προθέρμανση, Σχεδιασμός δοκιμής, Προετοιμασία παρτιτούρας, Ανάλυση και στυλιστικός προβληματισμός, Τεχνικές Διεύθυνσης Χορωδίας.

Την Κυριακή 23 Μαΐου θα διδάξει Σεμινάριο για το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály (8 διδ. ώρες), με έμφαση στην Συστηματική ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων. Μερικά από τα θέματα του σεμιναρίου: Εισαγωγή στο Μ.Σ.Κ., Αναπτύσσοντας μουσικές δεξιότητες με τη βοήθεια του Σχετικού Σόλφα, Οι μουσικές δεξιότητες σε προχωρημένο επίπεδο, Χορωδιακές Μέθοδοι και Σύστημα Kodály.


Εγγραφή με έκπτωση για τους σπουδαστές του Ωδείου Κόνταλυ, για τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών ΤΜΣ και για τα μέλη: της Ελληνικής Εταιρείας Kodály (ΕΕΚ), της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών (ΣΕΧ), της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΠΕΕΜΔΕ), της  Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ)  & του Πανελληνίου Συλλόγου Διευθυντών Χορωδιακών & Οργανικών Συνόλων (ΠΑΣΔΙΕΧΟΣ).

Δηλώσετε το Ονοματεπώνυμο σας το e-mail σας και το κινητό σας.
Παραλαβή φακέλου υλικού: Σάββατο 22 Μαΐου μέχρι τις 9.30 π.μ.

Σχετικές ειδήσεις
Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη: Συναυλία - αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.01.2017 12:52
Μια ιστορική παράσταση αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.
Τα Carmina Burana του Καρλ Ορφ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.11.2016 14:38
Μετά την επιτυχία στο Ηρώδειο, η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, το γνωστότερο συμφωνικό - χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κάρλ Όρφ.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
Το West Side Story από την Kαμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.06.2016 10:32
Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο καλλιτεχνικος της διευθυντής Γιώργος Πέτρου, παρουσιάζουν σε μια νέα, εντυπωσιακή παραγωγή, το διασημότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway: το West side Story.
Carmina Burana, του Καρλ Ορφ από την Καμεράτα στο Ηρώδειο
30.05.2016 16:47
Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεσιβάλ Αθήνών, το γνωστότερο συμφωνικό/χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημενα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982), που γράφτηκαν το 1935 για μεγάλα ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα καθώς και τρεις σολίστ.