Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Έκθεση του Yang Fudong στο ΕΜΣΤ

Έκθεση του Yang Fudong στο ΕΜΣΤ
Τo Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την πρώτη μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα του διεθνώς αναγνωρισμένου Κινέζου καλλιτέχνη Yang Fudong, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν ...

την Τρίτη 11 Μαϊου. Στην έκθεση, θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένος ο επικός κινηματογραφικός κύκλος πέντε έργων με τίτλο Seven Intellectuals in a Bamboo Forest - Οι επτά διανοούμενοι στο δάσος από μπαμπού και άλλες ιστορίες (2003-2007), πλαισιωμένος από πρόσφατες και παλαιότερες πολυκάναλες βιντεοεγκατάστασεις, όπως οι East of Que Village (2007) και Close to the Sea (2004), καθώς και από το φιλμ Liu Lan (2003).

Ο Yang Fudong γεννήθηκε στο Πεκίνο το 1971 και μετά τις σπουδές ζωγραφικής στην Κινεζική Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Hangzhou (1991-1995) εγκαταστάθηκε στη Σαγκάη. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους κινέζους καλλιτέχνες , με συμμετοχές σε κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις όπως στην Documenta 11 στο Κάσελ και στην πρώτη Τριενάλε της Guangzhou το 2002, στη 50ή και 52ή Μπιενάλε της Βενετίας το 2003 και το 2007, στη Μπιενάλε της Taipei το 2004.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ατομικές εκθέσεις σε σημαντικά ιδρύματα, όπως η Kunsthalle της Βιέννης, το μουσείο Stedelijk στο Άμστερνταμ, το Parasol Unit στο Λονδίνο, το MuHKA της Αμβέρσας, το Asia Society της Νέας Υόρκης, το μουσείο Zengdai της Σαγκάης και το Hara museum of Contemporary Art στο Τόκιο.

Σχετικές ειδήσεις
Ai Weiwei at Cycladic: Aντικείμενα εμπνευσμένα από την έκθεση στο Cycladic Shop
31.08.2016 17:12
Με αφορμή την έκθεση ««Ai Weiwei at Cycladic» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, το Cycladic Shop φιλοξενεί μια νέα συλλογή αντικειμένων, εμπνευσμένων από την έκθεση αλλά και ευρύτερα από το έργο, τη ζωή και τη δράση του δημοφιλούς Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή.
Τρεις εκθέσεις ανοιχτές στο κοινό στην Άνδρο για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο
11.08.2016 12:45
Συμμετέχοντας στην παγκόσμια κίνηση η οποία στοχεύει οι δημόσιοι χώροι να μένουν ανοιχτοί στο κοινό το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τα μουσεία – ιδρύματα: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, μας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου σε τρεις εικαστικές εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο.
Μ.Ε.Σ.Α.: Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων από το ΕΜΣΤ
24.06.2016 11:29
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στο πλαίσιο των δράσεων ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ και της ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου της τέχνης και των θεσμών, παρουσιάζει το Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων (Μ.Ε.Σ.Α.).
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.