Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία του Σταύρου Γασπαράτου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Συναυλία του Σταύρου Γασπαράτου στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Ο Σταύρος Γασπαράτος παρουσιάζει σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας τη Δευτέρα 3 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , μια συναυλία σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί ζωντανά υλικό από το άλμπουμ Rehearsals (επιλογή από συνθέσεις για θέατρο και χορό), και στο δεύτερο μια σειρά νέων ακυκλοφόρητων συνθέσεων του Σταύρου Γασπαράτου.

Η συναυλία αυτή, με  τίτλο Μουσική για την σκηνή έχει ως αφετηρία θέματα που συνέθεσε ο συνθέτης για το Θέατρο, το Χορό και το Σινεμά και ενορχηστρώθηκαν εκ νέου, ειδικά για αυτή τη σειρά συναυλιών, που ξεκίνησε στις 21 Απριλίου στο Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Στην σκηνή δίπλα στον Σταύρο Γασπαράτο θα βρεθούν οι: Διονύσης Βερβιτσιώτης – βιολί , Αναστάσης Μισυρλής – Τσέλο , Γιώργος Πούλιος - electronics και ο Θέμις Συμβουλόπουλος (βιμπράφωνο - κρουστά), σε μια προσπάθεια να χτιστεί ζωντανά όλο το υλικό, χρησιμοποιώντας τα φυσικά έγχορδα μαζί με κρουστά, πλήκτρα, electronics και τεχνικές όπως real time recording and looping που αλληλεπιδρούν με το  οπτικό περιβάλλον .

Σχετικές ειδήσεις
ΝΙ•ΚΟ, της Στέλλας Ν. Χρίστου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.01.2017 15:52
Την Πέμπτη 2, Φεβρουαρίου 2017 και ώρα έναρξης 21:00, με τη συνεργασία του Σπιτιού της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η συναυλία ΝΙ•ΚΟ της Στέλλας Μ. Χρίστου.
O Απόλλων Κουσκουμβεκάκης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.01.2017 15:42
Ένας ιδιαίτερα δημιουργικός κύκλος του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, που ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια, με την κυκλοφορία 3 προσωπικών δισκογραφικών δουλειών – «Ο Νοέμβρης των ματιών της», «Μ’ ένα νεύμα του φιλιού», «Music for Movies” - ολοκληρώνεται με μια μεγάλη συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.