Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Συναυλία του Σταύρου Γασπαράτου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Συναυλία του Σταύρου Γασπαράτου στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Ο Σταύρος Γασπαράτος παρουσιάζει σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας τη Δευτέρα 3 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , μια συναυλία σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί ζωντανά υλικό από το άλμπουμ Rehearsals (επιλογή από συνθέσεις για θέατρο και χορό), και στο δεύτερο μια σειρά νέων ακυκλοφόρητων συνθέσεων του Σταύρου Γασπαράτου.

Η συναυλία αυτή, με  τίτλο Μουσική για την σκηνή έχει ως αφετηρία θέματα που συνέθεσε ο συνθέτης για το Θέατρο, το Χορό και το Σινεμά και ενορχηστρώθηκαν εκ νέου, ειδικά για αυτή τη σειρά συναυλιών, που ξεκίνησε στις 21 Απριλίου στο Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Στην σκηνή δίπλα στον Σταύρο Γασπαράτο θα βρεθούν οι: Διονύσης Βερβιτσιώτης – βιολί , Αναστάσης Μισυρλής – Τσέλο , Γιώργος Πούλιος - electronics και ο Θέμις Συμβουλόπουλος (βιμπράφωνο - κρουστά), σε μια προσπάθεια να χτιστεί ζωντανά όλο το υλικό, χρησιμοποιώντας τα φυσικά έγχορδα μαζί με κρουστά, πλήκτρα, electronics και τεχνικές όπως real time recording and looping που αλληλεπιδρούν με το  οπτικό περιβάλλον .

Σχετικές ειδήσεις
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.


H Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με την Arlyn Gonzalez στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.02.2016 12:46
Η Big Band του Δήμου Αθηναίων συναντά την Arlyn Gonzalez στη συναυλία “Von Latina”, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 8μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Οι μοναδικοί ρυθμοί της Big Band και η μαγευτική φωνή της Κουβανής καλλιτέχνιδας θα ταξιδέψουν το κοινό στις μουσικές του κόσμου με latin jazz μελωδίες.
Ακύρωση - Brahms - Symphony No 1: Συναυλία από την MSO Athens στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
31.12.2015 15:27
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 21:00, την Πρώτη Συμφωνία του Johannes Brahms, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Ορχήστρας με τίτλο «Focus on».
Συναυλία - Αφιέρωμα στους Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
21.12.2015 17:17
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης θα συναντηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τους φίλους του μπουζουκιού τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, για μια συναυλία - αφιερωμένη στους Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου.