Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

La Vie en Tango, στο θέατρο Άνεσις

La Vie en Tango, στο θέατρο Άνεσις
Το θέατρο Άνεσις φιλοξενεί από το Σάββατο 1η Μαϊου και για οκτώ μόνο παραστάσεις, το έργο της Βαλεντίνας Δραγάτση, La Vie en Tango . Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη παράσταση tango, μία απλή παράσταση χορού. Είναι ένα show με ζωντανή ορχήστρα , χορό και τραγούδι!

Κυρίως όμως είναι η ιστορία μιας γυναίκας και παράλληλα η ιστορία πολλών γυναικών που την περίοδο του μεσοπολέμου μετανάστευσαν στο λιμάνι του Buenos Aires αναζητώντας μία καλύτερη μοίρα. Μέσα από τα κοστούμια, τα τραγούδια και τα σκηνικά, μέσα από τις χορογραφίες ο θεατής ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και γίνεται κοινωνός του ανθρώπινου πάθους, του πόνου, της μελαγχολίας και του πόθου: ότι ακριβώς είναι το Tango, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Στέφανος Χατζηγεωργίου.

Η ιστορία ξετυλόγεται σε ένα καμπαρέ στο Παρίσι την περίοδο του μεσοπολέμου και μέσα στην πλάνη του χορού, όταν ένας άντρας θα ξεχωρίσει από το πλήθος τη νεαρή κοπέλα που τον σερβίρει.

Πρέπει να την υποτάξει… πρέπει να την πάρει μαζί του πίσω στην Αργεντινή… Εκείνη γοητεύεται και τον ακολουθεί στο Buenos Aires ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή. Το φινάλε όμως που είχε επιλέξει η μοίρα για κείνη, δεν μπορούσε ποτέ να το έχει φανταστεί…

Χορεύουν: Η 12μελής χορευτική ομάδα TANGO LOCO.

Ορχήστρα: Quinteto TANGartO: Λευτέρης Γρίβας, μπαντονεόν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, βιολί , Θωμάς Κοντογεώργης, πιάνο , Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, κιθάρα, Γιώργος Αρνής, κοντραμπάσο. Τραγούδι: Μόρφω Τσαϊρέλη.

Σκηνοθεσία: Στέφανος Χατζηγεωργίου, Σενάριο: Βαλεντίνα Δραγάτση, Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Στέφανος Χατζηγεωργίου, Φωτισμοί: Στέφανος Χατζηγεωργίου, Βαλεντίνα Δραγάτση, Επιμέλεια σκηνικών - κοστουμιών: Βαλεντίνα Δραγάτση, Κατασκευή κοστουμιών: Dimi Couture, Φωτογραφία αφίσας: Anna Roussos, Video - φωτογραφία: Studio Montaz, Graphic arts: Βιολέτα Παπαγιάννη , Οργάνωση παραγωγής: Αφροδίτη Κεφαλά, Παραγωγή: Quickstep Productions.

Σχετικές ειδήσεις
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς στο Θέατρο Άνεσις
30.11.2016 17:06
Το Άνεσις υποδέχεται τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 θα υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα τρόμου Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, με τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον φόβο του θανάτου…
«Έγκλημα και τιμωρία» για 2η χρονιά στη σκηνή του Άνεσις
29.09.2016 09:50
Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι, Έγκλημα και Τιμωρία, επιστρέφει για 2η χρονιά από τις 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάτζε, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Τάσο Ιορδανίδη, Αννίτα Κούλη και Θοδωρή Κατσαφάδο στους κεντρικούς ρόλους.
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς τον Ιανουάριο στο Θέατρο Άνεσις
04.07.2016 10:43
Το Άνεσις υποδέχεται το Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τον Ιανουάριο του 2017 θα υπογράφει τη σκηνοθεσία στο έργο του Τζέφρι Χάτσερ, Το στρίψιμο της βίδας.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
Βγερού γλυκά φανού, του Γιώργου Χατζόπουλου στο Θέατρο Άνεσις
25.04.2016 10:11
Το έργο του Γιώργου Χατζόπουλου, Βγερού γλυκά φανού, θα παρουσιαστεί για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Άνεσις.