Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Φωτεινή Οθωναίου: Παρουσίες

Φωτεινή Οθωναίου: Παρουσίες

Την Τρίτη 27 Απριλίου στις 19.30 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αργώ η ατομική έκθεση ζωγραφικής και μικτών υλικών της Φωτεινής Οθωναίου με τίτλο Παρουσίες. Η ζωγράφος, στην παρούσα εκθεσιακή της ενότητα, επικεντρώνεται στο ρόλο τής γυναικείας φιγούρας, συναρτώμενης με το χώρο.

Οι διαμορφωμένες στάσεις και η κινησιολογία της μορφής, σωματοποιούν τις ιδιότητες του χώρου, ο οποίος εμφανίζεται πολυδύναμος και γενεσιουργικός, διαθέτοντας οργανικότητα  και ταυτοχρόνως αινιγματικότητα.

Οι μορφές ενσωματώνουν  χώρο και φως, λειτουργώντας ως ιδεογράμματα που στέκουν, ενώ παράλληλα μετεωρίζονται, υπονομεύοντας την κλασικότροπη προοπτική, αφ’ ής στιγμής διαπλέκουν τις δύο με τις τρεις διαστάσεις της παρουσίας τους.

Ισορροπούν ανάμεσα στην αλήθεια και την αυταπάτη, στο εφήμερο και στη διάρκεια, στην εναλλακτικότητα και στην σταθερότητα, στην ρευστότητα και στη μνημείωση της αποκαλυπτικής τους εμφάνισης, η οποία υπαγορεύει μια σειρά αλληγοριών και παραδοξοτήτων της ζωής .

Τα υλικά που χρησιμοποιεί η ζωγράφος είναι σκόνες αγιογραφίες και ακρυλικά, ενώ σε ένα μικρότερο και εσωτερικά ενταγμένο σύνολο έργων, η Φωτεινή Οθωναίου χρησιμοποιεί χρωματιστά χαρτιά και μικτά υλικά προκειμένου σε κάθε περίπτωση, να αποδώσει τη διαφορετικότητα της χροιάς και της ατμόσφαιρας που υποβάλλουν αυτές της οι συνθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Crossing the lines: έκθεση του STMTS στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
23.11.2016 13:54
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Crossing the lines» τoυ STMTS.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.
Παρουσίες: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα στη γκαλερί Ευριπίδη
14.04.2016 10:35
Ο Βαγγέλης Ρήνας «επιστρέφει» στην Αθήνα μετά από τις μεγάλες εκθέσεις που πραγματοποίησε τα τελευταία έξι χρόνια στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.