Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα νέα του Εθνικού Θεάτρου

Τα νέα του Εθνικού Θεάτρου
Πολλές είναι οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου που συνεχίζονται και μετά το Πάσχα, αλλά στο προσκήνιο είναι και οι αναμενόμενες πρεμιέρες των έργων, Τίτος Ανδρόνικος του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, Λεόντιος και Λένα του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Λοράν Σετουάν και Phobia, ένα θέαμα από την ομάδα Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη.

Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου που συνεχίζονται και μετά το Πάσχα είναι: Δον Ζουάν του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη στην Κεντρική Σκηνή έως και τις 16 Μαΐου.

Ως τις 16 Μαΐου θα διαρκέσουν και οι παραστάσεις του έργου του Χένρικ Ίψεν , Η κυρία από τη θάλασσα σε σκηνοθεσία Έιρικ Στούμπε στην Κεντρική Σκηνή.

Τα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα έως και τις 28 Μαΐου, ενώ το Recycle από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο πλαίσιο του Group Hostel, που παρουσιάζεται  στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας – Σκηνή Α, θα διαρκέσει έως και τις 25 Απριλίου.

Η παράσταση με τίτλο Ερρίκος Εδουάρδος Ριχάρδος από την ομάδα 1272 σε σκηνοθεσία Γιώργου Γάλλου και Γιάννου Περλέγκα που παρουσιάζεται  στο πλαίσιο του Group Hostel στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας – Σκηνή Β θα διαρκέσει έως και τις 25 Απριλίου.


Οι πρεμιέρες
Ο Τίτος Ανδρόνικος του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου ανεβαίνει στη Σκηνή Κοτοπούλη από τις 16 Απριλίου.

Μια μέρα μετά, στις 17 Απριλίου, ανεβαίνει το έργο Λεόντιος και Λένα του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Λοράν Σετουάν στη Νέα Σκηνή – Νίκος Κούρκουλος από τις 17 Απριλίου.

Τέλος, το Phobia: ένα θέαμα από την ομάδα Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη ανεβαίνει στο πλαίσιο του Group Hostel στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας από τις 5 Μαΐου.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 5288100, www.n-t.gr 

Σχετικές ειδήσεις
01.12.2016 16:21
Στην Αγία Πετρούπολη συνεχίζει την επιτυχημένη περιοδεία του ο "Οιδίπους Τύραννος", η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του θεάτρου Βαχτανγκοφ, σε σκηνοθεσία Ρίμας Τούμινας.
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
29.11.2016 17:22
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου λόγω της απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
06.05.2016 16:47
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου λόγω της 48ης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
04.05.2016 14:34
Η τελευταία παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τη φετινή θεατρική περίοδο 2015-2016 είναι «Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα» (βασισμένο στον Οιδίποδα του Σοφοκλή), η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.