Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Η Χάρις Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Χάρις Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Από τις 15 έως τις 24 Απριλίου, οι Θεσσαλονικείς αλλά και όσοι τυχεροί βρεθούν εκείνες τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν τη Χάρη Αλεξίου σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα το οποίο αγκάλιασε το κοινό της Αθήνας στο Παλλάς όπου παρουσιάστηκε ως τα τέλη Μαρτίου.

 

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τη χειμερινή μουσική ζωή της πόλης, πάνω από 35.000 θεατές παρακολούθησαν στο Παλλάς τις αρχικά 15 προγραμματισμένες εμφανίσεις της Χάρις Αλεξίου - που παρατάθηκαν σε 26 - λόγω απαίτησης του κοινού.

Την παράσταση αυτή, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, σε 6 μοναδικές βραδιές , στις 15, 16,17,18, και 23,24 Απριλίου.

Η σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής, θα παρουσιάσει, μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς της, ένα πρόγραμμα με σπάνιες στιγμές από την μεγάλη μουσική της διαδρομή. Η επιλογή του ρεπερτορίου είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, η σκηνική επιμέλεια του Άγγελου Μέντη και η μουσική επιμέλεια και οι ενορχηστρώσεις του Κώστα Παπαδούκα.

Πολλά και σημαντικά τραγούδια που όλοι αγαπάμε παρουσιασμένα με έναν διαφορετικό τρόπο αλλά και ήδη αγαπημένα τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά της Χαρούλας, με τίτλο, Η αγάπη θα σε βρει όπου και να’ σαι, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εμφανίσεών της.

Μαζί της, οι εξαιρετικοί μουσικοί: Κώστας Παπαδούκας: Ενορχηστρώσεις, πιάνο , keyboards, Ηρακλής Βαβάτσικας: Ακορντεόν, Βandoneon, Θάνος Γκιουλετζής: Βιολί , Χρήστος Γκοτσίνας: Τύμπανα, Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, Κιθάρα, Νυκτά, Νίκος Πολίτης: Μπάσο ηλεκτρικό και ακουστικό, Γιώργος Χατζόπουλος: Κιθάρες.

Σχετικές ειδήσεις
Μια συναυλία για τους πρόσφυγες: Η ΣΟΔΘ συναντά τη Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
03.06.2016 14:32
Ογδόντα Έλληνες μουσικοί, ηλικίας 15 έως 60 ετών, δύο νέοι καλλιτέχνες από το Ιράκ και τη Συρία και ένας διακεκριμένος φωτοδημοσιογράφος της Ευρώπης συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 8 Ιουνίου, για να αναδείξουν με ήχους, λόγια και εικόνες το σύγχρονο δράμα των προσφύγων.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
02.03.2016 15:26
H συνάντηση που έγινε talk of the town το φετινό χειμώνα, που ενθουσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όχι μόνο σαν μουσική παράσταση αλλά και σαν καινούργια καλλιτεχνική πρόταση, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η Ελένη Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
28.12.2015 15:26
Στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2016 η διεθνούς φήμης Ελληνίδα συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, την αγαπημένη της πόλη, για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια απ' όλο το φάσμα της δουλειάς της στον κινηματογράφο και το θέατρο.
Wagner vs Brahms από την ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.11.2015 15:43
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει ένα έντονα συναισθηματικό πρόγραμμα, με υπέροχα έργα των Βάγκνερ και Μπραμς, των κορυφαίων εκπροσώπων των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων στον ξακουστό ‘Πόλεμο των Ρομαντικών’, ο οποίος ξέσπασε στο χώρο της μουσικής το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα με επίκεντρο τη Γερμανία και αφορούσε τις διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το μέλλον της μουσικής στη μετά-Μπετόβεν περίοδο.
Καντάδα με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
10.11.2015 14:45
Ο Γιώργης Χριστοδούλου, έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.