Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μικρό Φεστιβάλ: έναρξη αιτήσεων!

Μικρό Φεστιβάλ: έναρξη αιτήσεων!
Μετά την επιτυχία του Μικρού Φεστιβάλ τις σεζόν 2007-2008 και 2008-2009 και τη θερμή ανταπόκριση από το κοινό και τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μικρό Φεστιβάλ, μια συνάντηση νέων θεατρικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και τις 20 Απριλίου.

Το 2010 το Μικρό Φεστιβάλ 3 θα πραγματοποιηθεί το Οκτώβριο και όχι την Άνοιξη, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Η αλλαγή αυτή γίνεται για λόγους αρτιότερης οργάνωσης, καθώς στόχος μας είναι η παρουσίαση περισσότερων παραστάσεων στο κοινό της πόλης και η γνωριμία με νέα καλλιτεχνικά σχήματα και δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Μικρό Φεστιβάλ 3 θα παρέχει σε όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν: Ι) Το Θέατρο 3ος όροφος για δύο παραστάσεις με όλο του τον εξοπλισμό. ΙΙ) Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής, για τρεις (3) ημέρες. ΙΙΙ) Γραμματειακή, φροντιστηριακή και τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

Σε ποιους απευθύνεται: Ομάδες ή θεατρικές εταιρίες που έχουν ως καλλιτεχνική τους βάση πόλεις εκτός της Θεσσαλονίκης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η παράσταση που προτείνεται να μην έχει παρουσιαστεί προηγουμένως στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το Μικρό Φεστιβάλ 3 θα διαρκέσει 20 ημέρες και θα φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις ή/και παραστάσεις χαοροθεάτρου, καθώς και  παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν σεμινάρια , βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις και συναυλίες .

Η διαδικασία επιλογής των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Μικρό Φεστιβάλ 3 περιλαμβάνει:

1) Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής  φόρμας συμμετοχής, που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας http://www.ougaklara.gr/. 2) Αποστολή οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες και DVD της παράστασης).  Η αποστολή γίνεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ, Καθολικών 4, 3ος όροφος, 54625, Θεσσαλονίκη.

Απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης: http://www.ougaklara.gr/?p=1129

Ηλεκτρονικές φόρμες συμμετοχής που δε θα συνοδεύονται από την αποστολή οπτικο-ακουστικού υλικού δε θα λαμβάνονται υπόψην στη διαδικασία επιλογής.

Σχετικές ειδήσεις
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Ίων του Πλάτωνα – Ένα μικρό συμπόσιο στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
23.08.2016 15:09
Ο πλατωνικός διάλογος «Ίων», δείγμα πλατωνικής «κωμωδίας», θα παρουσιαστεί ως σκηνικό σχεδίασμα για το Φεστιβάλ των Αισχυλείων, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας -στον υπαίθριο χώρο πίσω απ’ το θέατρο– με συνοδεία μουσικών επί σκηνής, στις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Βασιλιάς Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος του Πέρσυ Σέλλεϋ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
21.06.2016 11:42
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανασύρει από την αφάνεια το άπαιχτο έργο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ Βασιλιάς Ποδάγρας, το οποίο παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 5 Ιουλίου 2016.
Πλατφόρμα νέων δημιουργών με θέμα τον Εμφύλιο: Οι παραστάσεις στην Πειραματική Σκηνή
23.03.2016 16:01
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει κατά το διάστημα 30 Μαρτίου ως και 3 Απριλίου 2016 το Θεματικό φεστιβάλ για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια. 
«Ευτυχείτε»: Παράσταση - Αφιέρωμα για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης στο Γυάλινο
23.03.2016 13:51
«Ευτυχείτε»: Το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αναβιώνει μέσα από μία φαντασμαγορική παράσταση, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.