Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Portishead: Third (Island 2008)

Portishead: Third (Island 2008)
Σίγουρα ένα από τα καλύτερα μουσικά νέα στον χώρο της trip hop, για φέτος, ήταν η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Portishead, έπειτα από απουσία, 7 χρόνων συναυλιακά και 11 χρόνων δισκογραφικά, όσα και τα κομμάτια δηλαδή που αποτελούν το third, τον τρίτο δίσκο τους.

Οι πρωτεργάτες της trip hop σκηνής του Μπρίστολ μας έφεραν ένα δίσκο ο οποίος, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τους προηγούμενους δίσκους τους, φέρεται από την γνωστή σκοτεινή τους ατμόσφαιρα, τις κινηματογραφικές μελωδίες τους και την καταπληκτική φωνή της Beth Gibbons.

Σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ καλό ατμοσφαιρικό δίσκο και αρτιότατο μουσικά, ο οποίος αποτελεί μια από τις πολύ καλές δουλείες στον χώρο του trip hop για φέτος.

Το μόνο που ξένισε κάποιους από τους ακροατές του είναι μάλλον το ότι οι Portishead έχουν θέσει πολύ υψηλά στάνταρ με τις προηγούμενες δουλειές τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα γκρουπ το οποίο έκανε το trip hop και το Μπρίστολ γνωστό σε όλο τον κόσμο, συν του ότι οι προηγούμενοι δίσκοι τους θεωρούνται από τα διαμάντια των 90\'s. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Κομμάτια που ξεχωρίσαμε: hunter, plastic, small, threads.

Tracklist:
1. Silence
2. Hunter
3. Nylon Smile
4. The Rip
5. Plastic
6. We Carry On
7. Deep Water
8. Machine Gun
9. Small
10. Magic Doors
11. Threads

Σχετικές ειδήσεις
Οι Blue Note Organ Trio live στο Beton7
05.01.2017 17:22
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα Αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα, αλλά και μια πολύ επιτυχημένη πρόσφατη εμφάνιση στο φεστιβάλ Jazz on Tinos, το Blue Note Organ Trio επιστρέφει στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Beton7.
Ο Παντελής Θαλασσινός στον Ιανό
09.11.2016 17:20
Ο Παντελής Θαλασσινός με πέντε φίλους του, τον Πέτρο Βαρθακούρη: κιθάρες ακουστικές /κοντραμπάσο, τον Σωτήρη Μαργώνη: βιολί, τον Λευτέρη Χαβουτσά: κλασική κιθάρα, τον Φίλιππο Λευκαδίτη: κρουστά, και ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη, θα παρουσιάσει στον ΙΑΝΟ για δυο βραδιές, με διάθεση ακουστική, και χαμηλές εντάσεις, τραγούδια απ το γνωστό και άγνωστο ρεπερτόριό του, καθώς και τις δυο τελευταίες του δουλειές με τίτλο: Να ΄ταν ο Πόλεμος χορός και Με δυο ρολόγια.
Οι Blue Note Organ Trio live στο Beton 7
20.10.2016 17:08
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα Αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα, αλλά και μια πολύ επιτυχημένη πρόσφατη εμφάνιση στο φεστιβάλ Jazz on Tinos, το Blue Note Organ Trio επιστρέφει στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Beton7.
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
18.10.2016 11:33
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στο καινούριο στέκι της Αθήνας, τη μουσική σκηνή Σφίγγα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές όσο και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο.
Ο Andy Smith live στο Gazarte
26.05.2016 15:09
H αρχή του μουσικού καλοκαιριού προμηνύεται άκρως δυναμική! Ο Andy Smith, παραγωγός και DJ των Portishead, πρωτοπόρων του ατμοσφαιρικού beat, θα μας ξεσηκώσει από το Roof Stage της ταράτσας του GAZARTE, για μια βραδιά κάτω από τα αστέρια!