Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Portishead: Third (Island 2008)

Portishead: Third (Island 2008)
Σίγουρα ένα από τα καλύτερα μουσικά νέα στον χώρο της trip hop, για φέτος, ήταν η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Portishead, έπειτα από απουσία, 7 χρόνων συναυλιακά και 11 χρόνων δισκογραφικά, όσα και τα κομμάτια δηλαδή που αποτελούν το third, τον τρίτο δίσκο τους.

Οι πρωτεργάτες της trip hop σκηνής του Μπρίστολ μας έφεραν ένα δίσκο ο οποίος, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τους προηγούμενους δίσκους τους, φέρεται από την γνωστή σκοτεινή τους ατμόσφαιρα, τις κινηματογραφικές μελωδίες τους και την καταπληκτική φωνή της Beth Gibbons.

Σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ καλό ατμοσφαιρικό δίσκο και αρτιότατο μουσικά, ο οποίος αποτελεί μια από τις πολύ καλές δουλείες στον χώρο του trip hop για φέτος.

Το μόνο που ξένισε κάποιους από τους ακροατές του είναι μάλλον το ότι οι Portishead έχουν θέσει πολύ υψηλά στάνταρ με τις προηγούμενες δουλειές τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα γκρουπ το οποίο έκανε το trip hop και το Μπρίστολ γνωστό σε όλο τον κόσμο, συν του ότι οι προηγούμενοι δίσκοι τους θεωρούνται από τα διαμάντια των 90\'s. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Κομμάτια που ξεχωρίσαμε: hunter, plastic, small, threads.

Tracklist:
1. Silence
2. Hunter
3. Nylon Smile
4. The Rip
5. Plastic
6. We Carry On
7. Deep Water
8. Machine Gun
9. Small
10. Magic Doors
11. Threads

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Οι Blue Note Organ Trio live στο Beton7
05.01.2017 17:22
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα Αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα, αλλά και μια πολύ επιτυχημένη πρόσφατη εμφάνιση στο φεστιβάλ Jazz on Tinos, το Blue Note Organ Trio επιστρέφει στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Beton7.
Ο Παντελής Θαλασσινός στον Ιανό
09.11.2016 17:20
Ο Παντελής Θαλασσινός με πέντε φίλους του, τον Πέτρο Βαρθακούρη: κιθάρες ακουστικές /κοντραμπάσο, τον Σωτήρη Μαργώνη: βιολί, τον Λευτέρη Χαβουτσά: κλασική κιθάρα, τον Φίλιππο Λευκαδίτη: κρουστά, και ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη, θα παρουσιάσει στον ΙΑΝΟ για δυο βραδιές, με διάθεση ακουστική, και χαμηλές εντάσεις, τραγούδια απ το γνωστό και άγνωστο ρεπερτόριό του, καθώς και τις δυο τελευταίες του δουλειές με τίτλο: Να ΄ταν ο Πόλεμος χορός και Με δυο ρολόγια.
Οι Blue Note Organ Trio live στο Beton 7
20.10.2016 17:08
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα Αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα, αλλά και μια πολύ επιτυχημένη πρόσφατη εμφάνιση στο φεστιβάλ Jazz on Tinos, το Blue Note Organ Trio επιστρέφει στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στο Beton7.
Ο Andy Smith live στο Gazarte
26.05.2016 15:09
H αρχή του μουσικού καλοκαιριού προμηνύεται άκρως δυναμική! Ο Andy Smith, παραγωγός και DJ των Portishead, πρωτοπόρων του ατμοσφαιρικού beat, θα μας ξεσηκώσει από το Roof Stage της ταράτσας του GAZARTE, για μια βραδιά κάτω από τα αστέρια!