Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μην κρίνεις έναν άνθρωπο από την ουρά του

Μην κρίνεις έναν άνθρωπο από την ουρά του
Από τις 10 Απριλίου μέχρι τις 30 Μαΐου, ξεδιπλώνονται στο θέατρο Φούρνος, οι ιστορίες έξι ανθρώπων που ξεχωρίζουν για τον ιδιόρρυθμο, έκκεντρο και δημιουργικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους. Μια παράσταση σε κείμενα Γιώργο Τζεδόπουλου και σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη.

Ένα παιδί κλείνεται μέσα στην ντουλάπα και ζει εκεί, μια γυναίκα βλέπει τον έξω κόσμο σαν μέσα από χαραμάδα, ένας υπάλληλος σε υπουργείο γράφει μόνο στα περιθώρια των σελίδων και κινείται πάντα στις άκρες, ποτέ στο κέντρο, μια γυναίκα διαπιστώνει ότι όλοι οι άνθρωποι πετούν, ένας δημόσιος υπάλληλος παραποιεί ονόματα και ιδιότητες στις λίστες του, φτιάχνοντας φανταστικούς ανθρώπους, ένας ασθενής, κατάκοιτος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, δημιουργεί τον κόσμο εξ αρχής, μέσα από την εικόνα που βλέπει από το παράθυρό του.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, παρόντες είναι φανταστικοί σχολιαστές, τα σχόλια των οποίων δείχνουν τα διάφορα επίπεδα παρανόησης και παρεξήγησης στα οποία αναπόφευκτα εκτίθενται όλοι αυτοί οι ιδιαίτεροι άνθρωποι. Σχόλια που έχουν την δυνατότητα να πολλαπλασιάζονται στο άπειρο σε μιαν αέναη διαδικασία ερμηνείας. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, όλο αυτό, αντί να κάνει τους χαρακτήρες να απογοητεύονται, τους ωθεί να μένουν πιστοί σ’ αυτό που είναι. 


Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Σύλληψη - Μουσική επιμέλεια: Όλγα Ποζέλη, Κείμενα: Γιώργος Τζεδόπουλος, Σκηνικά-κοστούμια: Κωστής Δάβαρης , Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Μουσική τραγουδιών: Νίκος Βίττης & Νάσσος Σωπύλης, Video: Αλέξανδρος Μιστριώτης, Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κωνσταντοπούλου,

Hθοποιοί: Σπύρος Περδίου, Όλγα Ποζέλη, Έλενα Μαρσίδου, Στέβη Φόρτωμα, Σωτήρης Καρκαλέμης .

Παίζουν: Ομάδα Θεάτρου Νοητή Γραμμή

Σχετικές ειδήσεις
''Joan of mArc'', από την ομάδα Splish-Splash στο Θέατρο Φούρνος
17.01.2017 16:15
Η θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more ωστόσο, την μεταφέρει στην σκηνή του θεάτρου Φούρνος την ζωή της Ζαν Ντ' Αρκ με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο ''Joan of mArc''.
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Kafka’s Freaks, του Νικόλα Βαγιονάκη για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος
07.09.2016 15:11
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, η παράσταση «Kafka’s Freaks» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη επανέρχεται από 13 Οκτώβρη 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Εικόνες από μια έκθεση, από τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ στο θέατρο Φούρνος
24.05.2016 12:06
Μια μουσικοκουκλοθεατρικοχορευτική παράσταση απ’ τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ, στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος
13.05.2016 14:58
Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.