Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Παραστάσεις από την ομάδα Βίδα

Παραστάσεις από την ομάδα Βίδα
Η ομάδα Βίδα συνεχίζει την παρουσίαση  του έργου Ø του R. Thorpe και Horps Corps της Ό. Λυδάκη, για δύο ακόμα παραστάσεις, στις 27 και 28 Μαρτίου στο στούντιο Κινητήρας , στην περιοχή της Ακρόπολης.

Το Ø είναι μια παράσταση εξ’ ολοκλήρου του Rowan Thorpe. Την υπογραφή του έχουν η παραγωγή, η χορογραφία , ο σχεδιασμός φωτισμών, η σύνθεση soundtrack - μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά, τα κοστούμια, αλλά και το ερμηνευτικό κομμάτι.  

Τη δουλειά του Thorpe προβληματίζουν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με χαμένες ευκαιρίες, με αγανάκτηση, με το ερώτημα, Όταν δεν κάνω κάτι ποιος είμαι; Αλλά πότε οι παράλογες απαντήσεις είναι καλύτερες από την έλλειψη απάντησης;   
Διάρκεια: 30΄

Όσο για το Horps Corps, πρόκειται για μία παράσταση - αρχαία διαδρομή μιας γυναίκας, που θα μπορούσε να προς τη μήτρα. Ακολουθώντας τους γρίφους της η γυναίκα θέλει να μάθει να περπατά. Να κοιτάξει το κάθε μέλος, την κάθε άκρη του κορμιού ανάστροφα.

Η ψυχή είναι καταγεγραμμένη ως φυλακισμένη στο σώμα . Τι συμβαίνει όμως όταν το κορμί, καταδικασμένο να εξυψώνεται σε Θεούς που δεν έχει δει ποτέ, θελήσει να διώξει την ψυχή από πάνω του; Να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη χωρίς καμιά ζωοδόχο πηγή; Ποια μυστικά και ποια μνήμη το ορίζει τότε;

Ο εξαγνισμός έρχεται μέσω της έκστασης. Ο δρόμος που την οδηγεί στην λύτρωση ξεκινά και τελειώνει στην τρυφερότητα. Και η αθωότητα χάνεται για να ξαναβρεθεί σπουδαία, σε μια ταπεινή γωνιά γεμάτη κόκκαλα. (Γ. Παπυράκης).

Διάρκεια: 45\'

Συντελεστές:
Χορογραφία , μουσική επιμέλεια: Ο. Λυδάκη, Ερμηνεία: Ι. Αποστόλου , Ό. Λυδάκη, ηχογραφήσεις, μοντάζ ήχου, ζωντανή συμμετοχή: Μ. Λυδάκης. περιλαμβάνονται πρωτότυπες συνθέσεις της Αθηνάς Καφετζή. Σχεδιασμός & εκτέλεση κοστουμιών, σκηνικών: Κ. Παπασταματίου, Ό. Λυδάκη ερμηνεία ηχογραφημένων κειμένων: Μ. Καλλιμάνη.

Σχετικές ειδήσεις
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη: η παράσταση στην Αττική
25.08.2016 16:10
Η παράσταση του πολυβραβευμένου Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές, συνεχίζει την περιοδεία της με παραστάσεις στην Αττική.
Tο Ρολόι, για λίγες παραστάσεις στο Σχολείον
28.03.2016 12:54
Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον», για τέσσερις παραστάσεις από τις 31 Μαρτίου 2016.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.
Μηδέν, από την ομάδα “arTις ει” για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Φαργκάνη
09.02.2016 12:05
Η παράσταση «ΜΗΔΕΝ» που μάγεψε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει από την καλλιτεχνική ομάδα “arTις ει” για έξι μόνο παραστάσεις από τις 13 Φεβρουαρίου 2016 στο Θέατρο Φαργκάνη.