Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

DELIRIUM TREMENS

DELIRIUM TREMENS
Η θεατρική παράσταση του έργου του Στρατή Πανούριου και της Μαρίας Κατσανδρή με τίτλο, DELIRIUM TREMENS, ανεβαίνει από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 24 Μαΐου στον θεατρικό χώρο, Συνεργείο στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Ένα έργο βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας αλκοολικής γυναίκας. Η Αφροδίτη αποφασίζει να γιορτάσει τα γενέθλιά της, καλώντας όλους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής της.

Ο σκηνικός χώρος είναι ένα μπαρ – καθαρτήριο όπου ένας μυστήριος μπάρμαν θα οδηγήσει την Αφροδίτη σε μια απόφαση ζωής. Η Αφροδίτη θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της, με τα όνειρα και τους εφιάλτες της. Σ’ αυτή τη μάχη, θα νικήσει;

Ο τίτλος του έργου, Delirium Trements σημαίνει Τρομώδες Παραλήρημα και αποτελεί ένα από τα συμπτώματα του αλκοολισμού. Το σύμπτωμα αυτό ξεκινά απ’ το τρέμουλο των χεριών ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει τον αλκοολικό σε εφιαλτικές παραισθήσεις, ακόμα και στο θάνατο.

Στην παράσταση, παίζει μουσική και τραγουδάει ο Γιάννης Ψειμάδας.

Συντελεστές:
Κείμενο: Στρατής Πανούριος, Μαρία Κατσανδρή, Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος, Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Κουστούμια: Δήμητρα Χίου, Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή, Μουσική Επιμέλεια – Σύνθεση: Γιάννης Ψειμάδας

Παίζουν:
Ανθή Ανδρεοπούλου, Στρατής Πανούριος,

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης Ζουγανέλης
10.01.2017 12:19
Ο Γιάννης Ζουγανέλης εμφανίζεται για λίγες εβδομάδες στον Πολυχώρο Αθηναΐς με μια μουσική, διαδραστική και άκρως εξομολογητική παράσταση.
Η Αφροδίτη με τη γούνα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον
19.12.2016 12:48
Η νέα παραγωγή της εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας) με τίτλο «H Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Women of Passion, Women of Greece: για 2η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ
02.09.2016 10:17
Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, που συγκίνησε Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, τη μοναδική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον συνεχίζει έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:15.
Ελιξίριον Τσέχωφ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Αίγιο
09.06.2016 12:07
Το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη θεατρική παράσταση «Ελιξίριον Τσέχωφ», ταξιδεύει στο Αίγιο, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 9.15, όπου θα δώσει παράσταση, στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”.