Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

DELIRIUM TREMENS

DELIRIUM TREMENS
Η θεατρική παράσταση του έργου του Στρατή Πανούριου και της Μαρίας Κατσανδρή με τίτλο, DELIRIUM TREMENS, ανεβαίνει από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 24 Μαΐου στον θεατρικό χώρο, Συνεργείο στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Ένα έργο βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας αλκοολικής γυναίκας. Η Αφροδίτη αποφασίζει να γιορτάσει τα γενέθλιά της, καλώντας όλους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής της.

Ο σκηνικός χώρος είναι ένα μπαρ – καθαρτήριο όπου ένας μυστήριος μπάρμαν θα οδηγήσει την Αφροδίτη σε μια απόφαση ζωής. Η Αφροδίτη θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της, με τα όνειρα και τους εφιάλτες της. Σ’ αυτή τη μάχη, θα νικήσει;

Ο τίτλος του έργου, Delirium Trements σημαίνει Τρομώδες Παραλήρημα και αποτελεί ένα από τα συμπτώματα του αλκοολισμού. Το σύμπτωμα αυτό ξεκινά απ’ το τρέμουλο των χεριών ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει τον αλκοολικό σε εφιαλτικές παραισθήσεις, ακόμα και στο θάνατο.

Στην παράσταση, παίζει μουσική και τραγουδάει ο Γιάννης Ψειμάδας.

Συντελεστές:
Κείμενο: Στρατής Πανούριος, Μαρία Κατσανδρή, Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος, Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Κουστούμια: Δήμητρα Χίου, Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή, Μουσική Επιμέλεια – Σύνθεση: Γιάννης Ψειμάδας

Παίζουν:
Ανθή Ανδρεοπούλου, Στρατής Πανούριος,

Σχετικές ειδήσεις
Women of Passion, Women of Greece: για 2η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ
02.09.2016 10:17
Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, που συγκίνησε Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, τη μοναδική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον συνεχίζει έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:15.
Ελιξίριον Τσέχωφ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Αίγιο
09.06.2016 12:07
Το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη θεατρική παράσταση «Ελιξίριον Τσέχωφ», ταξιδεύει στο Αίγιο, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 9.15, όπου θα δώσει παράσταση, στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.
Αχ Μπαχ!, μια θεατρική παράσταση για τη μουσική στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
02.12.2015 10:17
Στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζεται για 14 Σαββατοκύριακα μια θεατρική παράσταση για τη μουσική με τίτλο «Αχ Μπαχ!», από τις 5 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 24 Ιανουαρίου 2016.
Live Love Ride του Στρατή Πανούριου στο θέατρο Προσκήνιο
30.10.2015 17:27
Με κεντρικό σύνθημα «Το κράνος σου πάει» #to_kranos_soy_paei η θεατρική παράσταση «LIVE LOVE RIDE», ανοίγει φέτος για πρώτη φορά στο κοινό από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Προσκήνιο, το τεράστιο κοινωνικό θέμα των νέων που πέφτουν καθημερινά θύματα της ασφάλτου.