Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Sevdalim aman τραγουδάει η Ντιλέκ Κοτς

Sevdalim aman τραγουδάει η Ντιλέκ Κοτς
Νέο δισκογραφικό βήμα με παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια στην τουρκική και στην ελληνική γλώσσα κάνει η Ντιλέκ Κoτς, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο συγκρότημα Καφέ Αμάν και από το soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Sevdalim aman τιτλοφορείται η προσωπική δισκογραφική δουλειά της, με τη συμμετοχή της Γλυκερίας.

Στο νέο της δίσκο περιέχονται τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών. Από τα γλυκά σου μάτια/Sallasana sallasana, Ας βαστήξει αυτός ο μπάλος/Beberim oglan, Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα/Sevdalim aman και Έξω ντέρτια και καημοί/ Pencereden ay dogdu είναι τα τέσσερα τραγούδια τα οποία τραγουδούν μαζί η Ντιλέκ και η Γλυκερία.

Όσο για το ξεκίνημα της Ντιλέκ Κoτς, τα πρώτα μουσικά της βήματα την οδήγησαν στην Ακαδημία Κωνσταντινούπολης, στο σύλλογο πολιτισμού και τέχνης και στη χορωδία του Ruhi Su, ο οποίος έγινε γνωστός και σύμβολο διανόησης για την επεξεργασία και την παρουσίαση της τουρκικής λαϊκής μουσικής.

Η Ντιλέκ Κoτς  έχει μοιραστεί τη σκηνή με αξιόλογους Τούρκους αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίμης Πλέσσας, ο Παντελής Θαλασσινός, η Γλυκερία, η Νένα Βενετσάνου και πολλοί άλλοι.

Σχετικές ειδήσεις
Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας… με τρεις χορωδίες στη Σύρο
13.07.2016 12:09
Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τρεις χορωδίες από το Άργος, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Inter-aman στο Σταυρό του Νότου Plus
21.03.2016 12:57
Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Haig Yazdjian, ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Χρήστος Χαλκιάς και ο Γιάννης Κιριμκυρίδης παρουσιάζουν στο Σταυρό του Νότου Plus το Inter-aman.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στο Level 69
08.12.2015 10:15
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης τραγουδάει στο Level 69, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάζοντας τραγούδια από τη νέα του προσωπική δισκογραφική δουλειά Αστρικός Χάρτης αλλά και από την παλαιότερη δισκογραφία του Είναι η σειρά σου και Κι άλλη μέρα πέρασε.