Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Sevdalim aman τραγουδάει η Ντιλέκ Κοτς

Sevdalim aman τραγουδάει η Ντιλέκ Κοτς
Νέο δισκογραφικό βήμα με παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια στην τουρκική και στην ελληνική γλώσσα κάνει η Ντιλέκ Κoτς, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο συγκρότημα Καφέ Αμάν και από το soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Sevdalim aman τιτλοφορείται η προσωπική δισκογραφική δουλειά της, με τη συμμετοχή της Γλυκερίας.

Στο νέο της δίσκο περιέχονται τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών. Από τα γλυκά σου μάτια/Sallasana sallasana, Ας βαστήξει αυτός ο μπάλος/Beberim oglan, Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα/Sevdalim aman και Έξω ντέρτια και καημοί/ Pencereden ay dogdu είναι τα τέσσερα τραγούδια τα οποία τραγουδούν μαζί η Ντιλέκ και η Γλυκερία.

Όσο για το ξεκίνημα της Ντιλέκ Κoτς, τα πρώτα μουσικά της βήματα την οδήγησαν στην Ακαδημία Κωνσταντινούπολης, στο σύλλογο πολιτισμού και τέχνης και στη χορωδία του Ruhi Su, ο οποίος έγινε γνωστός και σύμβολο διανόησης για την επεξεργασία και την παρουσίαση της τουρκικής λαϊκής μουσικής.

Η Ντιλέκ Κoτς  έχει μοιραστεί τη σκηνή με αξιόλογους Τούρκους αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίμης Πλέσσας, ο Παντελής Θαλασσινός, η Γλυκερία, η Νένα Βενετσάνου και πολλοί άλλοι.

Σχετικές ειδήσεις
Το Inter-Aman επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου
07.11.2016 14:46
Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Ηaig Yazdjian, ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Χρήστος Χαλκιάς και ο Γιάννης Κιριμκυρίδης επστρέφουν με το Inter-Aman στο Σταυρό του Νότου Plus για δύο Πέμπτες, στις 10 Νοεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου 2016.
Ο Δημήτρης Νέγκας live στη σκηνή του Γυάλινου - Up Stage
07.11.2016 10:06
Με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ταξίδι στο Άγνωστο Παρόν» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την 14 Music, ο Δημήτρης Νέγκας θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα μοναδικό live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα καινούρια τραγούδια του νέου του άλμπουμ.
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Inter-aman στο Σταυρό του Νότου Plus
21.03.2016 12:57
Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Haig Yazdjian, ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Χρήστος Χαλκιάς και ο Γιάννης Κιριμκυρίδης παρουσιάζουν στο Σταυρό του Νότου Plus το Inter-aman.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.