Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Tαξίδι στην τέχνη του κρητικού χορού

Tαξίδι στην τέχνη του κρητικού χορού
Αυτό το Σάββατο 20 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 21.00 το βράδυ, στην Αίθουσα του Κέντρου Έρευνας & Διδασκαλίας Κρητικού Χορού στον Άγ. Δημήτριο, θα δοθεί σεμινάριο κρητικών χορών με θέμα τον αυτοσχεδιασμό.

Όσοι αγαπούν την κρητική μουσικοχορευτική παράδοση, όσοι θέλουν να μάθουν τα βασικά χορευτικά μυστικά των κρητικών χορών, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν την τέχνη του κρητικού χορού με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό σε Συρτό και Μαλεβιζιώτη, σε αντρικές και γυναικείες φιγούρες, στο ύφος του χορευτή, αλλά και στον τρόπο δημιουργίας αυτοσχεδιασμών.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν επίσης σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το Κέντρο Έρευνας & Διδασκαλίας Κρητικού Χορού.

Σχετικές ειδήσεις
Τιμωρία, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Σιγούρου στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί
12.01.2017 12:26
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο παρουσιάζει την Τιμωρία, μια παράσταση βασισμένη στα έργα «Η Δίκη» του Φραντς Κάφκα και «Η Επιτροπή» του Σοναλλάχ Ιμπραχίμ, σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Σιγούρου.
Τέχνη, ένας μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios
11.11.2016 15:29
Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει στο Bios τον μονόλογο Τέχνη, ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.
Να με θυμάσαι…, της Βάνας Πεφάνη για 2η χρονιά στο Underground
22.08.2016 16:21
“Να με θυμάσαι…”, μια παράσταση σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Των Φύλων, του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΤΡΑ, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας στον Πολυχώρο Underground, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) για 9 μόνο παραστάσεις.
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Μήδεια-Lust, από το εργαστήριο AlmaKalma στο ΦΙΞ in art
17.06.2016 14:00
Το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma παρουσιάζει στο ΦΙΞ in art την εργασία του πάνω στον μύθο της Μήδειας, μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Müller Μήδειας Υλικό, σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.