Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδι, έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κούκου

Ταξίδι, έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κούκου

Την Τρίτη 9 Μαρτίου έως και το Μ. Σάββατο 3 Απριλίου 2010, και μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια εκθεσιακής απουσίας, ο Δημήτρης Κούκος επιστρέφει στον Εικαστικό Κύκλο στη Χαριλάου Τρικούπη, με μια ογκώδη παρουσίαση της δουλειάς του.

Η έκθεση Ταξίδι, περιλαμβάνει 50 περίπου μικρά και μεγάλα ζωγραφικά έργα, που ξεδιπλώνονται σε τρεις ουσιαστικά ενότητες.

Όπως σημειώνει ο ιστορικός τέχνης Αθανάσιος Μουτσόπουλος: Ο Κούκος είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες στοχαστές του ζωγραφικού μέσου της εποχής μας. Η ζωγραφική του πορεία ξεκινάει από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και διανύει σαράντα χρόνια έρευνας πάνω στο μέσο, εξερευνώντας κάθε εκδοχή ή τεχνοτροπία, πέρα από  μορφολογικούς περιορισμούς ή παρωπίδες.

Το έργο του Δημήτρη Κούκου κυμαίνεται από τις οριακές εκδοχές της ζωγραφικής αναπαράστασης έως την απόλυτα ανεικονική σύνθεση , από τη μικροκλίμακα του χαρτιού έως τη μνημειακή διάσταση του τελάρου και σ’ αυτή τη γκάμα κυμαίνεται και αυτή η έκθεση στους άπλετους χώρους του Εικαστικού Κύκλου.

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Έξοδος: έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου
25.04.2016 13:02
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα εγκαινιάζεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 8μμ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.