Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Figli di Madre Ignota στο Half Note

Οι Figli di Madre Ignota στο Half Note
Το συγκρότημα Figli di Madre που αποτελείται από οκτώ Ιταλούς από το Μιλάνο και παίζουν Spaghetti Balkan, χαρακτηρισμό που οι ίδιοι δίνουν στη μουσική τους, εμφανίζονται από τις 5 μέχρι και τις 11 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Half Note Jazz Club.

Figli di Madre Ignota. Το όνομα τους σημαίνει παιδιά αγνώστου μητρός. Με αυτό τον τίτλο χαρακτήριζαν επίσημα στην Ιταλία τα ορφανά παιδιά των οποίων οι μητέρες δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τα αναγνωρίσουν.
 
Παρόλο που πλέον ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται και δεν αποτελεί προσβολή, οι Figli Di Madre Ignota τον χρησιμοποιούν για να εκφράσουν ότι έχουν χαθεί οι ρίζες στη μουσική. Μουσική , όπως αυτή που παιζόταν την δεκαετία του ’60. Αυτή που μπορούσε κανείς να ακούσει ζωντανά για να χορέψει. Μουσική σαν αυτή του Renato Carosone και του Fred Buscaglione. Αστεία, χιουμοριστική και ταυτόχρονα χαλαρή και εντυπωσιακή. 

Έτσι, για να δικαιώσουν το όνομά τους παίζουν ότι τους έρθει. Διαβολικές πόλκες, ska, klezmer, retro mood, swing, ξέφρενες ταραντέλες και κυρίως βαλκανική μουσική. Τα χάλκινα κυριαρχούν και το πάρτυ αρχίζει με τις πρώτες νότες . Η μουσική τους είναι για ξέφρενο χορό και τρελή διασκέδαση.

Εμφανίστηκαν το 1999 με το πρώτο τους demotape Orango Tango Topless. Ακολούθησαν τα CD, Kanakapila (2001), Tamboo Tamboo (2004), και πρόσφατα το Fez Club, όπου συμμετέχει και ο Roy Paci στο Theme from Paradise.

Φορούν παρδαλά φέσια και κομψά cool κοστούμια και οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι πραγματικά ηλεκτρικές και ξεκαρδιστικές. Είναι σαν να παίζει μια βαλκανική ορχήστρα χάλκινων μαζί με μια αμιγώς ροκ μπάντα .

Ξεκίνησαν δίνοντας ηλεκτρικό ήχο στην λαϊκή Ιταλική μουσική όπως η ταραντέλα, αλλά στην πορεία βρήκαν την πραγματική έμπνευση στις Βαλκανικές ορχήστρες χάλκινων και μελωδίες και όπως όλοι οι καλοί αυτοαποκαλούμενοι χωρίς ρίζες καλλιτέχνες , παίρνουν το πνεύμα χορεύουμε ή χανόμαστε και το συνδυάζουν με ένα δυναμικό ροκ σύνολο.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει το «χρώμα της αγάπης» στο Half Note
29.11.2016 13:40
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται για πρώτη φορά στο Half Note για να μας παρασύρει στην μαγεία των λυρικών μελωδιών και των ιστοριών του.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Το Half Note πάει παραλία!
11.05.2016 15:37
Αυτό το καλοκαίρι το Half Note αλλάζει τη νυχτερινή διασκέδαση στήνοντας τη σκηνή του ακριβώς δίπλα στο κύμα, στην κοντινή και εύκολα προσβάσιμη παραλία Γλυφάδας, στο Sirocco’s Club.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!