Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Βραβεία Δημήτρης Χορν και Μελίνα Μερκούρη

Βραβεία Δημήτρης Χορν και Μελίνα Μερκούρη
Στις 8 Μαρτίου η απονομή των βραβείων Δημήτρης Χορν και Μελίνα Μερκούρη η οποία θα λάβει χώρα  στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Να θυμίσουμε πως τα βραβεία θεσπίστηκαν με πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή.

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο θεσμός του βραβείου Δημήτρης Χορν και τέσσερα χρόνια ο θεσμός του βραβείου Μελίνα Μερκούρη για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού και νέας γυναίκας ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. 

Για το βραβείο Δημήτρης Χορν, υποψήφιοι είναι οι: Προμηθέας Αλειφερόπουλος για τον ρόλο του Μόριτς Στίφελ στο Ξύπνημα της άνοιξης του Φρανκ Βέντεκιντ σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Εθνικό Θέατρο/ Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας), ο Δημήτρης Λάλος για τον ρόλο του Ροτβάιλερ στο Rottweiler (Ροτβάιλερ) του Γκιγιέρμο Έρας σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Επί Κολωνώ), ο Αντώνης Μυριαγκός για το Μάουζερ του Χάινερ Μίλερ σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου (Άττις) και ο Μιχάλης Οικονόμου για τον ρόλο του Νταούντ στο Σφαγείο του Ιλάν Χατσόρ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, υποψήφιες είναι οι: Μαρίνα Ασλάνογλου για τον ρόλο της Κάθριν Χόλι στο Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου (ΑμφιΘέατρο), η Αλκηστις Πουλοπούλου για τον ρόλο της Ίλζε στο Ξύπνημα της άνοιξης του Φρανκ Βέντεκιντ σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Εθνικό Θέατρο/Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας) και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη για τον ρόλο της Πετρονέλλας στον Φορτουνάτο του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα (Εθνικό Θέατρο/Νέα Σκηνή).

Κατά την εκδήλωση απονομής θα μιλήσουν ο Σταμάτης Φασουλής και ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος. Η Αλκη Ζέη θα μιλήσει για τη Μελίνα Μερκούρη και η Χλόη Ομπολένσκι για τον Δημήτρη Χορν και θα προβληθούν δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις -της Μελίνας Μερκούρη στη Μαργκερίτ Ντιράς και του Δημήτρη Χορν την περίοδο που έκανε δοκιμές στον Τίμωνα τον Αθηναίο.

Σχετικές ειδήσεις
Αύγουστος, του Tracy Letts στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
07.12.2016 16:38
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βραβευμένο με τα βραβεία Pulitzer και Tony, θεατρικό έργο «Αύγουστος» του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Στις Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά το φετινό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη
05.04.2016 10:29
Το 10ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική σεζόν 2015 απονεμήθηκε ομόφωνα από την επιτροπή που αποφάσισε να το λάβουν από κοινού η Αλεξάνδρα Αΐδίνη και η Ιωάννα Παππά.
Στον Αργύρη Πανταζάρα το βραβείο Δημήτρης Χορν 2016
08.03.2016 14:06
Στον ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Δημήτρης Χορν, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Χορν 2016
01.03.2016 11:36
Ανακοινώθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι ηθοποιοί για το φετινό βραβείο Χορν, του οποίου η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».