Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα. Ψυχή γένους θηλυκού

Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα. Ψυχή γένους θηλυκού
Τις ημέρες 9-11 Μαρτίου η διοργανώτρια εταιρεία Σatellart παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά στον ιστορικό χώρο Piccolo Teatro του Μιλάνου το φεστιβάλ Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα. Τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ επιλέγει ως θεματικό άξονα την Ψυχή γένους θηλυκού.

Η γυναίκα παρουσιάζεται ως δημιουργός, ερμηνεύτρια, μούσα... και γίνεται η αφορμή για ένα ταξίδι πλούσιο σε εικόνες και έκφραση. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 9 Μαρτίου με την παράσταση της Λυδίας Κονίορδου Γυναικείες μορφές στο αρχαίο ελληνικό δράμα: η γυναίκα από θύμα, θύτης. Θα ακολουθήσει συνέντευξη της ηθοποιού από τον ιστορικό Anthony Majanlahti και ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Στις 10 Μαρτίου παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη προβολή η παραγωγή του Φεστιβάλ M.U.S.Α. Πρόκειται για μια παράσταση κίνησης, ήχου και εικόνας που βασίζεται στη συνεργασία του ελληνικού μπαρόκ μουσικού συνόλου Latinitas Nostra (Θεοδώρα Μπάκα, Ιάσων Ιωάννου, Θεόδωρος Κίτσος, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος) και της ιταλοελβετικής ομάδας διαδραστικού χορού AIEP-Ariella Vidach (Avventure in elicottero prodotti). Οι δύο ομάδες, θα ξετυλίξουν μέσα από τα δικά τους μέσα έκφρασης -σε συνδυασμό με πρωτοποριακό λογισμικό- τα νήματα της μουσικής της Βενετσιάνας συνθέτριας του 17ου αιώνα Barbara Strozzi.

Στις 11 Μαρτίου η ομάδα σύγχρονου χορού ROOTLESSROOT (Jozef Fruček/ Λίντα Καπετανέα) παρουσιάζει την παράσταση UNA, μια σωματική όπερα (shouting opera) στην οποία το συναισθηματικό άγχος των τριών γυναικείων μορφών και των υπόλοιπων ηρώων εκφράζεται από τις εκρηκτικές κινήσεις τους και την ανεξέλεγκτη φωνή τους. Συμμετέχουν η Μάρθα Φριντζήλα και ο Βασίλης Μαντζούκης.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους του κοσμοπολίτικου Μιλάνου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μιλάνο και του Δήμου του Μιλάνου.

Σχετικές ειδήσεις
«The Entertainer» με τον Kenneth Branagh σε live μετάδοση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
24.10.2016 17:34
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική παράσταση "Romeo and Juliet", την οποία λάτρεψε το κοινό στην απευθείας μετάδοσή της στην Ελλάδα, σειρά έχει η μοναδική παράσταση "The Entertainer" του John Osborne, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο ηθοποιό Kenneth Branagh. Η παράσταση θα μεταδοθεί σε όλες τις αίθουσες του δικτύου προβολής στην Ελλάδα, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 21:15.
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το Ιστορικό Αρχείο τιμά με θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων
08.06.2016 15:05
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων και σας προσκαλεί στην εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~μια παράσταση στο Αρχείο~», έργο της Ιόλης Ανδρεάδη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016.
Το Stand-up Science συναντά τo Stand-up Comedy στο Hub Events
05.05.2016 11:17
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην όγδοη και τελευταία φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση της ομάδας Science Reactors με τίτλο «Το Stand-up Science συναντά τo Stand-up Comedy». Ευγενική συμμετοχή: Αριστοτέλης Ρήγας, Λάμπρος Φισφής, Γιώργος Χατζηπαύλου.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.