Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ο Ψαραντώνης στη μουσική σκηνή Μύγα

Ο Ψαραντώνης στη μουσική σκηνή Μύγα
Η αυθεντική χροιά της Κρητικής λύρας του Ψαραντώνη θα αντηχήσει την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Μύγα στου Ψυρρή.

Το πιστό κοινό του τόσο ιδιαίτερου αυτού καλλιτέχνη, θα έχει για μία ακόμη φορά την τύχη να γίνει μέρος της μυσταγωγίας που δημιουργεί η παρουσία του Ψαραντώνη στη σκηνή. Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη ερμηνεύτρια που προσεγγίζει το παραδοσιακό τραγούδι με μια εντελώς προσωπική ματιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μουσική αυτή παράσταση έχει παρουσιαστεί στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ (όπως στο πιο πρόσφατο All tomorrow’s parties στην Αγγλία το 2008 και την Αυστραλία το 2009) και θα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του Ψαραντώνη, Να’ χεν η θάλασσα βουνά, Psarantonis & the ensemble xylouris, Εκεια που θέλω καθώς και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Οι φανατικοί θαυμαστές του καλλιτέχνη θα απολαύσουν την Κρητική αύρα που με τόσο ιδιαίτερο ύφος φέρει ο Ψαραντώνης, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη παρακολουθήσει εμφάνισή του, δεν θα πρέπει να χάσουν αυτή την ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Μαζί του στη σκηνή, οι μουσικοί: Λάμπης Ξυλούρης, λαούτο, ούτι και Νεκτάριος Κοντογιάννης, λαούτο

Σχετικές ειδήσεις
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
18.10.2016 11:33
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στο καινούριο στέκι της Αθήνας, τη μουσική σκηνή Σφίγγα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές όσο και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο.
Ερωτόκριτος: Χαΐνηδες, Ψαραντώνης & Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Βράχων
21.07.2016 12:03
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Βράχων. Με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη.
Ο Ψαραντώνης στο Μύλος Club
18.05.2016 11:07
Η kazandb παρουσιάζει τον ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο ΜΥΛΟΣ CLUB.
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.
Η Τίγρης του Ψηλορείτη με τον Ψαραντώνη στο Half Note
14.01.2016 14:49
Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή. Από το 1982 έως σήμερα έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, μιλώντας στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξάρτητα καταγωγής και εθνικότητας, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.