Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ψαραντώνης στη μουσική σκηνή Μύγα

Ο Ψαραντώνης στη μουσική σκηνή Μύγα
Η αυθεντική χροιά της Κρητικής λύρας του Ψαραντώνη θα αντηχήσει την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Μύγα στου Ψυρρή.

Το πιστό κοινό του τόσο ιδιαίτερου αυτού καλλιτέχνη, θα έχει για μία ακόμη φορά την τύχη να γίνει μέρος της μυσταγωγίας που δημιουργεί η παρουσία του Ψαραντώνη στη σκηνή. Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη ερμηνεύτρια που προσεγγίζει το παραδοσιακό τραγούδι με μια εντελώς προσωπική ματιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μουσική αυτή παράσταση έχει παρουσιαστεί στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ (όπως στο πιο πρόσφατο All tomorrow’s parties στην Αγγλία το 2008 και την Αυστραλία το 2009) και θα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του Ψαραντώνη, Να’ χεν η θάλασσα βουνά, Psarantonis & the ensemble xylouris, Εκεια που θέλω καθώς και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Οι φανατικοί θαυμαστές του καλλιτέχνη θα απολαύσουν την Κρητική αύρα που με τόσο ιδιαίτερο ύφος φέρει ο Ψαραντώνης, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη παρακολουθήσει εμφάνισή του, δεν θα πρέπει να χάσουν αυτή την ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Μαζί του στη σκηνή, οι μουσικοί: Λάμπης Ξυλούρης, λαούτο, ούτι και Νεκτάριος Κοντογιάννης, λαούτο

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
18.10.2016 11:33
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στο καινούριο στέκι της Αθήνας, τη μουσική σκηνή Σφίγγα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές όσο και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο.
Ερωτόκριτος: Χαΐνηδες, Ψαραντώνης & Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Βράχων
21.07.2016 12:03
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Βράχων. Με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη.