Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δέκα χρόνια Τσιριτσάντσουλες

Δέκα χρόνια Τσιριτσάντσουλες
Η καλλιτεχνική ομάδα Τσιριτσάντσουλες γιορτάζει τα 10 χρόνια της, με ένα τετραήμερο φεστιβάλ στο Cine Φιλίπ που θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει παλιές και νέες της παραγωγές, από παραστάσεις και προβολές ταινιών, μέχρι…ρεμπέτικα γλέντια.


Oι Τσιριτσάντσουλες δεν είναι μια ομάδα. Είναι φιλοσοφία ζωής . Είναι τρόπος επιβίωσης, δημιουργίας, επικοινωνίας ή ακόμα και φυγής. Είναι τρόπος αντίστασης και καταγγελίας. Mε άλλα λόγια είναι ένας αυτοοργανωμένος χωροχρόνος, στον οποίο συναντιόμαστε διάφοροι περιφερόμενοι καλλιτέχνες , τρελοί ή φρόνιμοι.

Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία αυτοπροσδιορίζεται η ομάδα, η οποία έχει στο δεκάχρονο ενεργητικό της, αρκετές ενδιαφέρουσες δουλειές, όπως 9 θεατρικές παραγωγές (Remedia amoris , Σάτυροι – Ιχνευτές- Κύκλωψ ,  Asinaria, κ.α), 4 ταινίες μικρού μήκους (Ήταν να μην πατήσει το πόδι του στην Αθήνα, Η προετοιμασία, Το Περδίκι,  Revanche),  2 ντοκιμαντέρ (Σάτυροι... στο δρόμο, Έλλη Δέλιου), μουσικές εκδηλώσεις αλλά και διεθνείς συνεργασίες , όπως αυτή με την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου του Wraclaw Πολωνίας.

Από το πρώτο τους εγχείρημα, την παράσταση , Το λεύτερο ζευγάρι, που παρουσίασαν στο καφενείο Θρόνος του Ξέρξη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της δασκάλας τους Κίττυς Αρσένη, το 1999, η ομάδα Τσιριτσάντσουλες, άδραξε τη δεκαετία και το γιορτάζει με ένα πανηγυρικό φεστιβάλ από την Πέμπτη 4 έως και την Κυριακή 7 Μαρτίου στο cine Φιλίπ, ανακεφαλαιώνοντας τις μέχρι τώρα δραστηριότητές της και ορίζοντάς ταυτόχρονα, την αρχή για μια νέα δημιουργική περίοδο.