Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι 32 Σονάτες του Ludwig van Beethoven

Οι 32 Σονάτες του Ludwig van Beethoven
Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, μας προσκαλούν στην τρίτη συναυλία του κύκλου συναυλιών οι 32 Σονάτες του Ludwig van Beethoven, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στο χώρο του Συλλόγου.

32 Σονάτες του Ludwig van Beethoven, έργο πρόκληση για κάθε πιανίστα, το μεγαλύτερο, ίσως, μνημείο μουσικής έκφρασης δύο αιώνων, από την εποχή του Joseph Haydn ως του Arnold Schoenberg, θα παρουσιαστούν από τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα Ρίτα Μπουμπουλίδη.

Η Ρίτα Μπουμπουλίδη έχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης στις Η.Π.Α., ερμηνεύοντας το Κονσέρτο του Schoenberg κι έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση στη Νέα Υόρκη το Κονσέρτο για πιάνο του Ned Rorem με τη Συμφωνική Ορχήστρα Αμερικής, στο Carnegie Hall.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μαέστρους και έχει αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές ερμηνεύοντας ολόκληρο τον κύκλο των 32 σονατών του Μπετόβεν σε εφτά διαδοχικά ρεσιτάλ , κατόρθωμα που έχει επαναλάβει δέκα φορές σε Η.Π.Α. και Ευρώπη.

Το 2008, η Ρίτα Μπουμπουλίδη, φιλοξενούμενη του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου, έδωσε στην Μεγαλόνησο σεμινάριο πιανιστικής παιδαγωγικής με θέμα «Τα μουσικο-τεχνικά προβλήματα του πιανίστα» και ρεσιτάλ με σονάτες του Ludwig van Beethoven. Σύντομα θα κυκλοφορήσει νέα ηχογράφηση και των 32 Σονατών του Ludwig van Beethoven.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ διαδοχικές συναυλίες και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά πλάκας (www.greekmssociety.gr).

Σχετικές ειδήσεις
Perahia Plays Beethoven, με την Aκαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.11.2016 14:56
Perahia Plays Beethoven. Αυτός είναι ο τίτλος του προγράμματος, αποκλειστικά με έργα Μπετόβεν, το οποίο παρουσιάζει ο Μάρρεϋ Περάια (πιάνο, μουσική διεύθυνση) στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Παρίσι, με μία από τις καλύτερες ίσως ορχήστρες δωματίου διεθνώς, την Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών.
Beethoven up to date: Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
12.05.2016 12:07
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου θα παρουσιάσει τα έργα Λεονόρα III, 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα και 5η συμφωνία, του μεγάλου δημιουργού Beethoven.
L.v.Beethoven - 4 Σονάτες για πιάνο: Ρεσιτάλ της Μαρίας Ευστρατιάδη στο Ωδείο Αθηνών
06.05.2016 13:43
Η καταξιωμένη σολίστ Μαρία Ευστρατιάδη επέλεξε να ερμηνεύσει 4 σονάτες του Μπετόβεν, οι οποίες διατρέχουν χρονικά όλες τις περιόδους της συλλογής, σε ένα ρεσιτάλ πιάνου τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
This is my life: Η Όλγα Βενέτη live στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
30.03.2016 12:06
Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", ενός φιλολογικού συλλόγου με θεμελιώδη ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, η Όλγα Βενέτη θα μας ταξιδέψει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στις 20:30 σε κοσμοπολίτικες μελωδίες των Bart Howard, Michel Legrand, Pink Martini καθώς και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.