Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μία ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου

Μία ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου
Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, μας προσκαλεί σε μία συναυλία μουσικής δωματίου, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, με τρεις ταλαντούχους μουσικούς, τον Σπύρο Τζέκο, την Αγγέλα Γιαννάκη και τη Χρύσα Γρένδα σε έργα που αναδεικνύουν τις συγγένειες μεταξύ του κλαρινέτου, της βιόλας και του πιάνου...

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται το Τρίο για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του Mozart, ένα έργο εμποτισμένο από μια τρυφερή, βουκολική ατμόσφαιρα που διαπνέεται από έναν αέρα ελευθερίας και οι Αφηγήσεις παραμυθιών για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του Schumann, ένα από τα τελευταία έργα του συνθέτη και μία από τις κορυφαίες στιγμές στην εργογραφία του, καθώς  αποτελεί αριστουργηματικό δείγμα της οργανικής γραφής του συνθέτη.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα έργα του β\' μέρους, ξεκινώντας με το Hommage à R. Sch. του Ούγγρου  συνθέτη Kurtág, έργο στο οποίο αντανακλάται με τον καλύτερο τρόπο ο θαυμασμός του για τον Schumann, καθότι τα μέρη φέρουν ονόματα των φανταστικών χαρακτήρων που χρησιμοποίησε ο Γερμανός συνθέτης.

Η συναυλία κλείνει με τα Οκτώ κομμάτια για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του  χαρισματικού Γερμανού συνθέτη Max Bruch, έργο που ξεχωρίζει για το μελωδικό πλούτο και την άρτια δομή που το διέπει, χαρακτηριστικές αρετές της γερμανικής μουσικής παράδοσης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.01.2017 10:30
Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Απόσταγμα Ρωσίας: αριστουργήματα ρωσικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 09:58
Δύο σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, θα ερμηνεύσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που σκιαγραφεί μουσικά τη ρωσική ρομαντική και σοβιετική εποχή μέσα από αριστουργήματα των Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι, Χατσατουριάν, Γκλίνκα-Μπαλάκιρεφ, Σνίτκε και Προκόφιεφ. Η συναυλία, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, έχει τίτλο «Απόσταγμα Ρωσίας» και σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Κύκλου Μουσικής Δωματίου «Από τη Ρωσία με αγάπη».
Αφανής Γεωμετρία: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα του Θανάση Δρίτσα
24.03.2016 14:45
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα, ο γνωστός Καρδιολόγος, Συγγραφέας και Συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, παρουσιάζει έναν κύκλο έργων μουσικής δωματίου, υπό τον τίτλο «Αφανής Γεωμετρία».