Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Μία ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου

Μία ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου
Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, μας προσκαλεί σε μία συναυλία μουσικής δωματίου, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, με τρεις ταλαντούχους μουσικούς, τον Σπύρο Τζέκο, την Αγγέλα Γιαννάκη και τη Χρύσα Γρένδα σε έργα που αναδεικνύουν τις συγγένειες μεταξύ του κλαρινέτου, της βιόλας και του πιάνου...

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται το Τρίο για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του Mozart, ένα έργο εμποτισμένο από μια τρυφερή, βουκολική ατμόσφαιρα που διαπνέεται από έναν αέρα ελευθερίας και οι Αφηγήσεις παραμυθιών για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του Schumann, ένα από τα τελευταία έργα του συνθέτη και μία από τις κορυφαίες στιγμές στην εργογραφία του, καθώς  αποτελεί αριστουργηματικό δείγμα της οργανικής γραφής του συνθέτη.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα έργα του β\' μέρους, ξεκινώντας με το Hommage à R. Sch. του Ούγγρου  συνθέτη Kurtág, έργο στο οποίο αντανακλάται με τον καλύτερο τρόπο ο θαυμασμός του για τον Schumann, καθότι τα μέρη φέρουν ονόματα των φανταστικών χαρακτήρων που χρησιμοποίησε ο Γερμανός συνθέτης.

Η συναυλία κλείνει με τα Οκτώ κομμάτια για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του  χαρισματικού Γερμανού συνθέτη Max Bruch, έργο που ξεχωρίζει για το μελωδικό πλούτο και την άρτια δομή που το διέπει, χαρακτηριστικές αρετές της γερμανικής μουσικής παράδοσης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Αφανής Γεωμετρία: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα του Θανάση Δρίτσα
24.03.2016 14:45
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα, ο γνωστός Καρδιολόγος, Συγγραφέας και Συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, παρουσιάζει έναν κύκλο έργων μουσικής δωματίου, υπό τον τίτλο «Αφανής Γεωμετρία».
Επιπλέον συναυλία για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.02.2016 16:42
Πέντε sold out και 6η συναυλία της Άλκηστης! Μετά την τεράστια ζήτηση και για την πέμπτη συναυλία της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ευχαριστεί το κοινό και προσθέτει ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ, τελευταία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου!
Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
12.11.2015 17:00
Ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά αγγίζει, σαν σολίστ του πιάνου, έργα του Μίκη Θεοδωράκη από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη -σε μία συναυλία που αναμένεται να μαγέψει το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.