Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ο Κύκλος στο σταυροδρόμι και ο Ross Daly

Ο Κύκλος στο σταυροδρόμι και ο Ross Daly
Η νέα μουσική σκηνή της πόλης, η Αυλαία στο Βοτανικό, παρουσιάζει σε δύο μοναδικές βραδιές το μεγαλείο της Κρητικής μουσικής, όπως το αντιλαμβάνονται μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς της Κρήτης.

Η νέα μουσική σκηνή της πόλης, η Αυλαία στο Βοτανικό, παρουσιάζει σε δύο μοναδικές βραδιές το μεγαλείο της Κρητικής μουσικής, όπως το αντιλαμβάνονται μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς της Κρήτης.

Με λύρες, λαούτα, κρουστά και γκάιντες το μουσικό σχήμα «ο Κύκλος στο σταυροδρόμι» ταξιδεύει από το πιο μουσικό νησί της Ελλάδας, την Κρήτη, στην Αθήνα για να κάνει το μύθο που του χάρισε το όνομα του πραγματικότητα για τα αυτιά μας!

Ο παλιός Κρητικός μύθος λέει ότι όταν ένας νέος ήθελε να μάθει λύρα έπρεπε να περάσει μια δοκιμασία σε ένα κύκλο χαραγμένο σε ένα σταυροδρόμι. Εάν φαινόταν αρκετά δυνατός, οι δαίμονες που τον επισκέπτονταν το βράδυ έπαιζαν μαγευτικές μελωδίες με τη λύρα του μέχρι να χαράξει, σε ένα μοναδικό μάθημα που έπρεπε να θυμάται σε όλη του τη ζωή.

Από το μύθο αυτό έχει εμπνευστεί και το όνομά το μουσικό σχήμα «ο Κύκλος στο σταυροδρόμι», το οποίο αποτελείται από πολύ γνωστά ονόματα της Κρητικής μουσικής μας παράδοσης, που υπόσχονται μια μοναδική συναυλία .

Ο εξαιρετικός μουσικός και μοναδικός δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας (και στη συγκεκριμένη περίπτωση και των μπουλγαρί και τάρχου) Ross Daly μαζί με τους Βασίλη Σταυρακάκη στο τραγούδι, Γιώργη Ξυλούρη στο λαούτο και το τραγούδι, Στέλιο Πετράκη στο λαούτο, στη λύρα και στο τάρχου, Κέλυ Θωμά στην Κρητική λύρα, Σόλη Μπαρκή στα κρουστά και Γιώργο Μακρή στις γκάιντες, πρόκειται να μας μαγέψουν και να μας συνεπάρουν στον κόσμο της κρητικής μουσικής.

Info
Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Απριλίου
Αυλαία, Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός
Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 210 3474074
http://www.avlea.gr/
Έναρξη 23.00
Ώρα προσέλευσης:22.30
Είσοδος 12 ευρώ
http://www.rossdalymusic.com/
Stagetrick entertainment
info@stagetrick.com
http://www.stagetrick.com/

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Lost In Jazz 2016 στο Πήλιο
22.08.2016 11:08
Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται ο μουσικός κύκλος LOST IN JAZZ στον Κισσό και την Τσαγκαράδα του Πηλίου με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Έναρξη του Κύκλου Μάλερ Ι από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.11.2015 12:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ξεκινά το, τριετούς ορίζοντα, φιλόδοξο αφιέρωμά της (Κύκλος Μάλερ) στις κολοσσιαίες Συμφωνίες του «ψυχαναλυτή» της μουσικής Γκούσταβ Μάλερ με τη συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας την Ενάτη του μείζονος Αυστριακού συνθέτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σλοβάκου αρχιμουσικού Γιούραϊ Βαλτσουχά-που, λίγο πριν τα 40 του χρόνια, έχει καταχωριστεί στους κορυφαίους Ευρωπαίους μαέστρους της νεώτερης γενιάς.
Η Wiener Johann Strauss-Capelle στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.11.2015 11:48
Zήστε τη µαγεία της αυτοκρατορικής Βιέννης µε την ορχήστρα του Γιόχαν Στράους! H «Wiener Johann Strauss-Capelle», το µουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφηµη µουσική δυναστεία των Στράους - ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ - και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαµβευτική µουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσµο, έρχεται στην Θεσσαλονίκη µε 25 µουσικούς, για µια µοναδική µουσική πανδαισία, που µας εισάγει µε τον καλύτερο τρόπο στην εορταστική ατµόσφαιρα των Χριστουγέννων.