Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Κύκλος στο σταυροδρόμι και ο Ross Daly

Ο Κύκλος στο σταυροδρόμι και ο Ross Daly
Η νέα μουσική σκηνή της πόλης, η Αυλαία στο Βοτανικό, παρουσιάζει σε δύο μοναδικές βραδιές το μεγαλείο της Κρητικής μουσικής, όπως το αντιλαμβάνονται μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς της Κρήτης.

Η νέα μουσική σκηνή της πόλης, η Αυλαία στο Βοτανικό, παρουσιάζει σε δύο μοναδικές βραδιές το μεγαλείο της Κρητικής μουσικής, όπως το αντιλαμβάνονται μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς της Κρήτης.

Με λύρες, λαούτα, κρουστά και γκάιντες το μουσικό σχήμα «ο Κύκλος στο σταυροδρόμι» ταξιδεύει από το πιο μουσικό νησί της Ελλάδας, την Κρήτη, στην Αθήνα για να κάνει το μύθο που του χάρισε το όνομα του πραγματικότητα για τα αυτιά μας!

Ο παλιός Κρητικός μύθος λέει ότι όταν ένας νέος ήθελε να μάθει λύρα έπρεπε να περάσει μια δοκιμασία σε ένα κύκλο χαραγμένο σε ένα σταυροδρόμι. Εάν φαινόταν αρκετά δυνατός, οι δαίμονες που τον επισκέπτονταν το βράδυ έπαιζαν μαγευτικές μελωδίες με τη λύρα του μέχρι να χαράξει, σε ένα μοναδικό μάθημα που έπρεπε να θυμάται σε όλη του τη ζωή.

Από το μύθο αυτό έχει εμπνευστεί και το όνομά το μουσικό σχήμα «ο Κύκλος στο σταυροδρόμι», το οποίο αποτελείται από πολύ γνωστά ονόματα της Κρητικής μουσικής μας παράδοσης, που υπόσχονται μια μοναδική συναυλία .

Ο εξαιρετικός μουσικός και μοναδικός δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας (και στη συγκεκριμένη περίπτωση και των μπουλγαρί και τάρχου) Ross Daly μαζί με τους Βασίλη Σταυρακάκη στο τραγούδι, Γιώργη Ξυλούρη στο λαούτο και το τραγούδι, Στέλιο Πετράκη στο λαούτο, στη λύρα και στο τάρχου, Κέλυ Θωμά στην Κρητική λύρα, Σόλη Μπαρκή στα κρουστά και Γιώργο Μακρή στις γκάιντες, πρόκειται να μας μαγέψουν και να μας συνεπάρουν στον κόσμο της κρητικής μουσικής.

Info
Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Απριλίου
Αυλαία, Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός
Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 210 3474074
http://www.avlea.gr/
Έναρξη 23.00
Ώρα προσέλευσης:22.30
Είσοδος 12 ευρώ
http://www.rossdalymusic.com/
Stagetrick entertainment
info@stagetrick.com
http://www.stagetrick.com/

Σχετικές ειδήσεις
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου στη Μουσική σκηνή Σταθμαρχείον
28.11.2016 16:41
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Lost In Jazz 2016 στο Πήλιο
22.08.2016 11:08
Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται ο μουσικός κύκλος LOST IN JAZZ στον Κισσό και την Τσαγκαράδα του Πηλίου με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.