Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Μουσική δωματίου από το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις

Μουσική δωματίου από το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις

Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, παρουσιάζει το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις από τη Γερμανία, που έρχεται στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία , το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Μουσικής του Συλλόγου.

To Divertimento για κουιντέτο πνευστών που βασίζεται σε μουσικό υλικό που συνέθεσε ο Haydn, όσο βρισκόταν στην υπηρεσία της Αυλής των Estherházy… Το Κουιντέτο πνευστών σε ντο μείζονα του Γερμανού αρχιμουσικού August Klughardt, που συνδυάζει άψογα τη γερμανική σχολή με την κλασική παράδοση…

Το Σεξτέτο για κουιντέτο πνευστών και πιάνο του Βρετανού συνθέτη Gordon Jacob, το μουσικό ιδίωμα του οποίου χαρακτηρίζεται από διαύγεια της μορφής και μελωδικότητα, ενώ η γραφή του λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργάνου και τέλος… το Σεξτέτο για πιάνο και κουιντέτο πνευστών της Γαλλίδας Louise Farrenc, που στον ανδροκρατούμενο χώρο της μουσικής σύνθεσης διακρίθηκε για τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές της αρετές και για το μελωδικό πλούτο, την τεχνική αρτιότητα και κυρίως για την ισχυρή αίσθηση της δομής που χαρακτηρίζουν τα έργα της, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και γοητευτικό πρόγραμμα .

Το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις αποτελούν οι Δημήτρης Ευστρατιάδης- φλάουτο, Michael Tewes-όμποε, Andreas Fingberg-Strothmann- κλαρινέτο, Johannes Theodor Wiemes- κόρνο και Joachim Pfarr- φαγκότο . Στο πιάνο η Μαρία Ευστρατιάδη. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς.

Σχετικές ειδήσεις
Το Athens Tango Ensemble στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
12.12.2016 10:51
Λίγο πριν το τέλος του 2016, το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble», μας βοηθά να βρούμε τα κατάλληλα βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά και θα μας οδηγήσουν στη νέα χρονιά με αισιοδοξία.
Double visage à l'extrême, με την Pavlina Styl στο Faust
27.05.2016 14:15
Η περφόρμερ Παυλίνα Στυλιανού με το τζαζ κουιντέτο της, επιστρέφουν την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, για μια βραδιά στην πιο ατμοσφαιρική σκηνή της πόλης, στο Faust, για να μας παρασύρουν στην μουσική γλώσσα των παθών του έρωτα και της διαφθοράς, με την παράσταση «Double visage à l'extrême».
(Επι)μένοντας Αιγαίο: συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις από την ΚΟΑ
12.05.2016 16:50
Με το δώρο της μουσικής στις αποσκευές της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι κάπως νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθιζε, ξεκινώντας άμεσα τα πρώτα από μία μεγάλη σειρά ταξιδιών που θα κάνει στην ελληνική περιφέρεια: στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος «(Επι)μένοντας Αιγαίο» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και με χορηγό μετακινήσεων την…καθ΄ύλην αρμόδια και έμπειρη εταιρεία «AirChampion24», το Metallon - Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. βρίσκεται ήδη αυτές τις ημέρες στη Ρόδο (9-11/5) και ετοιμάζεται να επισκεφτεί και τη Χάλκη (12-13/5), ώστε σε συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς των νησιών να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες.
Eric Alexander & Vincent Herring Quintet live στο Half Note
08.02.2016 14:40
Δύο κορυφαίοι σαξοφωνίστες της διεθνούς Jazz σκηνής, ο Eric Alexander και ο Vincent Herring - στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην Ελλάδα - πλαισιωμένοι από το μοναδικό κουιντέτο τους, παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα βγαλμένο από την παράδοση και το πνεύμα των μυθικών John Coltrane και Cannonball Adderley.
Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte
02.02.2016 15:41
Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.