Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μουσική δωματίου από το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις

Μουσική δωματίου από το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις

Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, παρουσιάζει το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις από τη Γερμανία, που έρχεται στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία , το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Μουσικής του Συλλόγου.

To Divertimento για κουιντέτο πνευστών που βασίζεται σε μουσικό υλικό που συνέθεσε ο Haydn, όσο βρισκόταν στην υπηρεσία της Αυλής των Estherházy… Το Κουιντέτο πνευστών σε ντο μείζονα του Γερμανού αρχιμουσικού August Klughardt, που συνδυάζει άψογα τη γερμανική σχολή με την κλασική παράδοση…

Το Σεξτέτο για κουιντέτο πνευστών και πιάνο του Βρετανού συνθέτη Gordon Jacob, το μουσικό ιδίωμα του οποίου χαρακτηρίζεται από διαύγεια της μορφής και μελωδικότητα, ενώ η γραφή του λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργάνου και τέλος… το Σεξτέτο για πιάνο και κουιντέτο πνευστών της Γαλλίδας Louise Farrenc, που στον ανδροκρατούμενο χώρο της μουσικής σύνθεσης διακρίθηκε για τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές της αρετές και για το μελωδικό πλούτο, την τεχνική αρτιότητα και κυρίως για την ισχυρή αίσθηση της δομής που χαρακτηρίζουν τα έργα της, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και γοητευτικό πρόγραμμα .

Το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις αποτελούν οι Δημήτρης Ευστρατιάδης- φλάουτο, Michael Tewes-όμποε, Andreas Fingberg-Strothmann- κλαρινέτο, Johannes Theodor Wiemes- κόρνο και Joachim Pfarr- φαγκότο . Στο πιάνο η Μαρία Ευστρατιάδη. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς.

Σχετικές ειδήσεις
Πράξεις για 5 από το Ventus Ensemble στις Άλλες Παράλληλες
06.02.2017 16:40
Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου το σύνολο Ventus Ensemble συμμετέχει στις Άλλες Παράλληλες του Πόρτα με μια ξεχωριστή συναυλία δωματίου στην οποία θα παρουσιαστούν τα κουιντέτα για πνευστά και πιάνο των Μότσαρτ και Μπετόβεν, ενώ παρεμβάλλεται το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Sing! (2011) του Κορνήλιου Σελαμσή.
Το Athens Tango Ensemble στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
12.12.2016 10:51
Λίγο πριν το τέλος του 2016, το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble», μας βοηθά να βρούμε τα κατάλληλα βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά και θα μας οδηγήσουν στη νέα χρονιά με αισιοδοξία.
Double visage à l'extrême, με την Pavlina Styl στο Faust
27.05.2016 14:15
Η περφόρμερ Παυλίνα Στυλιανού με το τζαζ κουιντέτο της, επιστρέφουν την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, για μια βραδιά στην πιο ατμοσφαιρική σκηνή της πόλης, στο Faust, για να μας παρασύρουν στην μουσική γλώσσα των παθών του έρωτα και της διαφθοράς, με την παράσταση «Double visage à l'extrême».
Παραδοσιακά και όχι μόνο..., με τον Αποστόλη Βαγγελάκη στο Ρυθμός Stage
27.05.2016 10:00
Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο...
(Επι)μένοντας Αιγαίο: συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις από την ΚΟΑ
12.05.2016 16:50
Με το δώρο της μουσικής στις αποσκευές της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι κάπως νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθιζε, ξεκινώντας άμεσα τα πρώτα από μία μεγάλη σειρά ταξιδιών που θα κάνει στην ελληνική περιφέρεια: στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος «(Επι)μένοντας Αιγαίο» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και με χορηγό μετακινήσεων την…καθ΄ύλην αρμόδια και έμπειρη εταιρεία «AirChampion24», το Metallon - Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. βρίσκεται ήδη αυτές τις ημέρες στη Ρόδο (9-11/5) και ετοιμάζεται να επισκεφτεί και τη Χάλκη (12-13/5), ώστε σε συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς των νησιών να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες.