Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Laura Vane και Vipertones στο Half Note

Laura Vane και Vipertones στο Half Note
Η Laura Vane και οι Vipertones έρχονται για να μεταφέρουν την φανκ διάθεση και τους groovy ρυθμούς τους στο αθηναϊκό κοινό, πάνω από τη σκηνή του Half Note Jazz Club, από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου. Απλώς... μην τους χάσετε!

Λέγεται ότι η Laura Vane έχει τη σόουλ μέσα της και ότι, με κάθε ευκαιρία, την αφήνει να ξεχειλίζει από κάθε πόρο του σώματός της και όχι μόνο μέσα από την εκπληκτική φωνή της. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η μικρόσωμη τραγουδίστρια από το Μπράιτον γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στη μουσική και έμαθε να εκφράζεται (φυσικά, σα να αναπνέει) μέσα από την παλιά καλή α λα Motown σόουλ και το σπουδαίο και ευθύβολο φανκ των seventies.

Η Laura Vane, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε συνεργασία, εκφράζει πρωτότυπα συναισθήματα. Αυτό συμβαίνει και με τους Vipertones, ένα μεικτό Αγγλο-ολλανδικό γκρουπ που σχηματίστηκε... κεραυνοβόλα και στα τυφλά!

Φερμένοι και από τις δύο άκρες της Βόρειας Θάλασσας οι Laura Vane & The Vipertones είναι ένα νέο (αν και ήδη γνωστό) γκρουπ μουσικών με Ολλανδικές και Αγγλικές ρίζες που συνδυάζουν τις δεξιότητές τους μεταξύ της παραδοσιακής funk και της soul.

Από την Ολλανδία (από το Dordrecht κοντά στο Rotterdam) ο Phil Martin & Ton Van Der Kolk (AIFF, Unique Records) προσδίδουν κομψότητα και ταλέντο στην δημιουργία grooves και beats του ανάλγητου Jonathan Radford (από το Diesler/Burnley κοντά στο Manchester, UK). 

Τέλος, η μουσική στην πιο πρωτόγονη μορφή της μένει προσωρινά στην Laura Vane (Miss honey-over-sandpaper tones / Brighton, UK) που κλειδώνεται μακριά από τον μοντέρνο κόσμο για να την δουλέψει με γλυκά φωνητικά και εμπνευσμένους στίχους.

Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single. Σε όλο τον κόσμο, οι ακροατές έμειναν εκστατικά ενθουσιασμένοι και τους χαρακτήρισαν ως το νέο αστέρι στην απέραντη funk σκηνή.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Bojan Ristic Brass Band live στο Half Note
08.02.2017 12:04
Οι Bojan Ristic Brass Band, μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αυθεντικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια, έρχονται μέσα στη καρδιά του καρναβαλιού να μας ξεσηκώσουν με τέσσερις «καυτές» εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο της live στο Half Note
24.11.2016 10:29
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και μια εξ’ ολοκλήρου γυναικεία μπάντα έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club για δύο μόνο συναυλίες, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Sharrie Williams  & The Wiseguys live στο Half Note
09.11.2016 14:43
Μια φωνή που συγκλονίζει τραγουδώντας τα soulful blues του 21ου αιώνα. Με ένα ρεπερτόριο που πιάνει όλη την γκάμα: από το κλασικό gospel ως το σύγχρονο rockin’ funk. H Sharrie Williams μαζί με το γκρουπ της Wiseguys έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!
Ο Dzambo Agusevi και η ορχήστρα του live στο Half Note
26.02.2016 09:58
Ο "βασιλιάς της τρομπέτας" Dzambo Agusevi και η περίφημη ορχήστρα του έρχονται στο Half Note για τέσσερις μοναδικές βραδιές.