Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Και δε θα χωρίσουμε ποτέ

Και δε θα χωρίσουμε ποτέ
H Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Έβδομη Θύρα, παρουσιάζει στο BIOS για πρώτη φορά στην Αθήνα και για περιορισμένες παραστάσεις από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, το έργο του σύγχρονου Νορβηγού συγγραφέα Γιόν Φόσε Και δε θα χωρίοσυμε ποτέ, σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και Ειρήνης Τσολακέλλη και σκηνοθεσία Θωδ Εσπίριτου.

Και δε θα χωρίσουμε ποτέ, λέει η πρωταγωνίστρια του ομότιτλου έργου. Και μιλά αφού έχει ήδη χωρίσει από το σύντροφό της, σύζυγο ή εραστή, δεν έχει σημασία! Έχει χωρίσει προ πολλού ή θα χωρίσει στο μέλλον, πάλι δεν έχει σημασία! Σημασία έχει ότι δε θα χωρίσει ποτέ… Ό,τι έχει βιωθεί, δεν ξεγράφεται.

Αναβιώνεις το υπόλοιπο της ύπαρξης, βασανιστικά και λυτρωτικά. Είτε με την ισχύ της ανάμνησης, είτε με την εμμονή του φαντάσματος, είτε την επίκληση της επανάληψης.

Ένα δείπνο, μυστικό και κλειστό, μεταξύ φαντασμάτων, ένα δείπνο ύμνος στο ανεξίτηλο πέρασμα των παλαιών ερώτων.

Ένας νέος Στρίντμπεργκ, όπου στον πόλεμο  των δύο φύλων αλλάζουν τα όπλα. Το μίσος αλλάζει σε αδυσώπητη τρυφερότητα.

Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος και Ειρήνη Τσολακέλλη, Σκηνοθεσία: Θωδ Εσπίριτου, Μουσική επιμέλεια: Ορέστης Καμπερίδης, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Κοστούμια: Έφη Μαραμένου

Παίζουν: Αντωνία Γιαννούλη, Νάντια Καβουλάκου Δημήτρης Πλειώνης.

Σχετικές ειδήσεις
Και δε θα χωρίσουμε ποτέ, στο Θέατρο 104
05.12.2016 12:42
Το πρώτο έργο του βραβευμένου Νορβηγού συγγραφέα Jon Fosse «Και δε θα χωρίσουμε ποτέ» παρουσιάζεται από την ομάδα σου_real (*) σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου στη κεντρική σκηνή του θεάτρου 104.
Επάγγελμα πόρνη: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Vault
21.04.2016 10:03
Μετά τις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την πετυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα και τις sold out παραστάσεις στο VAULT, το "Επάγγελμα Πόρνη" της Λιλής Ζωγράφου σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, επανέρχεται στη σκηνή του VAULT THEATRE PLUS για να κλείσει και τη φετινή άκρως πετυχημένη του σεζόν, με έναν νέο κύκλο παραστάσεων. Από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, για 8 ακόμη παραστάσεις.
…από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη στο Θέατρο Αργώ
17.02.2016 16:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ερωτική ιστορία του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», στο Θέατρο Αργώ, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Καπνοκράτωρ, του Ανδρέα Στάικου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.01.2016 17:02
Ο Ανδρέας Στάικος επιστρέφει με το έργο του «Καπνοκράτωρ» σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Για έξι παραστάσεις στις 12, 13, 14 και 19, 20 &21 Φεβρουαρίου 2016, στις 21:00.
Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια
17.12.2015 13:50
Η παράσταση του έργου «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Θάνατος», του Ρεμί Ντε Βος, θα παρουσιάζεται στο θέατρο "Μικρό Γκλόρια", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.