Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Και δε θα χωρίσουμε ποτέ

Και δε θα χωρίσουμε ποτέ
H Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Έβδομη Θύρα, παρουσιάζει στο BIOS για πρώτη φορά στην Αθήνα και για περιορισμένες παραστάσεις από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, το έργο του σύγχρονου Νορβηγού συγγραφέα Γιόν Φόσε Και δε θα χωρίοσυμε ποτέ, σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και Ειρήνης Τσολακέλλη και σκηνοθεσία Θωδ Εσπίριτου.

Και δε θα χωρίσουμε ποτέ, λέει η πρωταγωνίστρια του ομότιτλου έργου. Και μιλά αφού έχει ήδη χωρίσει από το σύντροφό της, σύζυγο ή εραστή, δεν έχει σημασία! Έχει χωρίσει προ πολλού ή θα χωρίσει στο μέλλον, πάλι δεν έχει σημασία! Σημασία έχει ότι δε θα χωρίσει ποτέ… Ό,τι έχει βιωθεί, δεν ξεγράφεται.

Αναβιώνεις το υπόλοιπο της ύπαρξης, βασανιστικά και λυτρωτικά. Είτε με την ισχύ της ανάμνησης, είτε με την εμμονή του φαντάσματος, είτε την επίκληση της επανάληψης.

Ένα δείπνο, μυστικό και κλειστό, μεταξύ φαντασμάτων, ένα δείπνο ύμνος στο ανεξίτηλο πέρασμα των παλαιών ερώτων.

Ένας νέος Στρίντμπεργκ, όπου στον πόλεμο  των δύο φύλων αλλάζουν τα όπλα. Το μίσος αλλάζει σε αδυσώπητη τρυφερότητα.

Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος και Ειρήνη Τσολακέλλη, Σκηνοθεσία: Θωδ Εσπίριτου, Μουσική επιμέλεια: Ορέστης Καμπερίδης, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Κοστούμια: Έφη Μαραμένου

Παίζουν: Αντωνία Γιαννούλη, Νάντια Καβουλάκου Δημήτρης Πλειώνης.

Σχετικές ειδήσεις
Κλυταιμνήστρα;, του Ανδρέα Στάικου στο Θέατρο Μπιπ
18.01.2017 12:53
Η παράσταση Κλυταιμνήστρα;, του Ανδρέα Στάικου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μπιπ.
Η
04.01.2017 14:21
Το Θέατρο Αυλαία σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων “Γίνονται Έργα” παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον εμβληματικό μονόλογο του Παναγιώτη Μέντη “Αδαμαντία” σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη για τρεις μόνο παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου.
Και δε θα χωρίσουμε ποτέ, στο Θέατρο 104
05.12.2016 12:42
Το πρώτο έργο του βραβευμένου Νορβηγού συγγραφέα Jon Fosse «Και δε θα χωρίσουμε ποτέ» παρουσιάζεται από την ομάδα σου_real (*) σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου στη κεντρική σκηνή του θεάτρου 104.
…από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη στο Θέατρο Αργώ
17.02.2016 16:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ερωτική ιστορία του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», στο Θέατρο Αργώ, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Καπνοκράτωρ, του Ανδρέα Στάικου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.01.2016 17:02
Ο Ανδρέας Στάικος επιστρέφει με το έργο του «Καπνοκράτωρ» σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Για έξι παραστάσεις στις 12, 13, 14 και 19, 20 &21 Φεβρουαρίου 2016, στις 21:00.