Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Scott Kelly και Stylianos Tziritas Trio Live!

Scott Kelly και Stylianos Tziritas Trio Live!
H επίσκεψη του ενός εκ των τριών ιδρυτών μίας από τις επιδραστικότερες και καλύτερες μπάντες των τελευταίων χρόνων αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικότατο νέο για τα εγχώρια συναυλιακά δεδομένα. Ο λόγος για τον Scott Kelly των Neurosis και την δεύτερη επαφή του με το ελληνικό κοινό στις 17 Ιανουαρίου 2010 στο Mo Better club.

Έχοντας κυκλοφορήσει δέκα album με τους Neurosis από το 1987 μέχρι σήμερα, με την μετάλλαξη από τον πρώιμο punk ήχο του Pain of mind στο πιο progressive/drone και κλειστοφοβικό Given to rising να έχει γίνει με τον πιο μαγικό τρόπο αλλά και με το alter-ego experimental/dark ambient project των TRIBES OF NEUROT, o SCOTT KELLY αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες περσόνες του ακραίου πειραματικού ήχου και χαίρει εκτίμησης από την πλειοψηφία του ευρύτερου σκληρού ήχου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι MASTODON του έχουν ζητήσει δύο φορές να συμμετάσχει στα album τους, Leviathan και Blood mountain ενώ ο ίδιος διατηρεί αρκετά χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρύβουν και οι ακουστικές του ανησυχίες μέσω των BLOOD AND TIME και αλλά και του σχετικά πρόσφατου solo album, The wake.

Το opening act του live θα αναλάβει οι Stylianos Tziritas Trio. Με τη συντεταγμένη της ηχογράφησης του νέου του δίσκου Δεξαμενόπλοιο ο Στυλιανός Τζιρίτας στήνει ένα ευέλικτο σχήμα που χρησιμοποιεί την concrete music όσο και τον ελευθεριακό αμερικάνικο αυτοσχεδιασμό ως επίκεντρο απ’ όπου οι κάτωθι μουσικοί προσπαθούν να καταγράψουν σκληρές πραγματικότητες, αρχιτεκτονικές δομές και τένοντες συμπεριφορικής.
 

Οι Stylianos Tziritas Trio αποτελούνται από τους: Otomo Hava - μαγνητοταινίες, Χρήστος Χριστόπουλος - τενόρο σαξόφωνο, Στυλιανός Τζιρίτας - λαρύγγι, κείμενα, κλαρινέτο.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Empty Frame live στο Modu
17.10.2016 10:07
Έχοντας καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες μπάντες της ελληνικής underground σκηνής, οι Empty Frame ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες και ξεκινούν το φετινό τους ταξίδι από το Modu, το νέο πολυχώρο της Αθήνας.
Οι Oceans Of Slumber live στο Fuzz
09.09.2016 15:01
Οι Oceans Of Slumber, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και ανερχόμενα συγκροτήματα του σκληρού ήχου έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στο Fuzz Live Music Club!
Ακύρωση - Yiorgos Psihoyios accordion trio live στο Faust
09.05.2016 10:54
Μια μοναδική παράσταση θα δώσει ο Γιώργος Ψυχογιός με το gipsy - latin trio του, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο αγαπημένο Faust. - Η συναυλία ακυρώνεται
Οι Distortion Tamers live στο Ίλιον Plus
01.02.2016 17:00
Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στο νέο stage venue της πόλης ΙΛΙΟΝ PLUS και στο Give me soul festival, οι Distortion Tamers, το αγαπημένο μας trio θα παρουσιάσει ξανά επί σκηνής όλα τα στοιχεία που το έχουν καθιερώσει σαν μία από τις καλύτερες rock & roll μπάντες της χώρας!
Empty Frame & Penny Dreadful live @ Death Disco
25.11.2015 12:12
Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε ακόμη ένα «σωτήριον» έτος, δύο από τις καλύτερες live μπάντες της Αθήνας, οι EMPTY FRAME και οι PENNY DREADFUL, συμπράττουν ξανά το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ετοιμάζονται να τερματίσουν το volume στη σκηνή του Death Disco.