Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Scott Kelly και Stylianos Tziritas Trio Live!

Scott Kelly και Stylianos Tziritas Trio Live!
H επίσκεψη του ενός εκ των τριών ιδρυτών μίας από τις επιδραστικότερες και καλύτερες μπάντες των τελευταίων χρόνων αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικότατο νέο για τα εγχώρια συναυλιακά δεδομένα. Ο λόγος για τον Scott Kelly των Neurosis και την δεύτερη επαφή του με το ελληνικό κοινό στις 17 Ιανουαρίου 2010 στο Mo Better club.

Έχοντας κυκλοφορήσει δέκα album με τους Neurosis από το 1987 μέχρι σήμερα, με την μετάλλαξη από τον πρώιμο punk ήχο του Pain of mind στο πιο progressive/drone και κλειστοφοβικό Given to rising να έχει γίνει με τον πιο μαγικό τρόπο αλλά και με το alter-ego experimental/dark ambient project των TRIBES OF NEUROT, o SCOTT KELLY αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες περσόνες του ακραίου πειραματικού ήχου και χαίρει εκτίμησης από την πλειοψηφία του ευρύτερου σκληρού ήχου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι MASTODON του έχουν ζητήσει δύο φορές να συμμετάσχει στα album τους, Leviathan και Blood mountain ενώ ο ίδιος διατηρεί αρκετά χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρύβουν και οι ακουστικές του ανησυχίες μέσω των BLOOD AND TIME και αλλά και του σχετικά πρόσφατου solo album, The wake.

Το opening act του live θα αναλάβει οι Stylianos Tziritas Trio. Με τη συντεταγμένη της ηχογράφησης του νέου του δίσκου Δεξαμενόπλοιο ο Στυλιανός Τζιρίτας στήνει ένα ευέλικτο σχήμα που χρησιμοποιεί την concrete music όσο και τον ελευθεριακό αμερικάνικο αυτοσχεδιασμό ως επίκεντρο απ’ όπου οι κάτωθι μουσικοί προσπαθούν να καταγράψουν σκληρές πραγματικότητες, αρχιτεκτονικές δομές και τένοντες συμπεριφορικής.
 

Οι Stylianos Tziritas Trio αποτελούνται από τους: Otomo Hava - μαγνητοταινίες, Χρήστος Χριστόπουλος - τενόρο σαξόφωνο, Στυλιανός Τζιρίτας - λαρύγγι, κείμενα, κλαρινέτο.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Sleepin Pillow live στο Fix Factory of Sound
25.11.2016 14:55
Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και από τις καλύτερες psych-rock μπάντες της χώρας, παρουσιάζουν τα τραγούδια από το νέο τους album, “The Past is Already Here”, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη. Opening act: Stained Veil.
Οι Sleepin Pillow live στο Fuzz Live Music Club
24.11.2016 17:16
Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και από τις καλύτερες psych-rock μπάντες της χώρας, παρουσιάζουν τα τραγούδια από το νέο τους album, “The Past is Already Here”, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club!
Το Hot Jazz Trio live στο Beton 7
23.11.2016 10:41
Το Hot Jazz Trio ανεβαίνει για ένα live στη σκηνή του Beton 7, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016.
Το Julian Lage Trio με ένα live και ένα workshop στο Gazarte
08.11.2016 15:58
Θεωρείται "παιδί - θαύμα". Ένας κορυφαίος βιρτουόζος, ηλικίας 29 ετών, του οποίου η άψογη τεχνική και η εκτυφλωτική ταχύτητα σε συνδυασμό με την ωριμότητα και συναισθηματικό πλούτο παιξίματος ξεπερνούν το νεαρό της ηλικίας του. Πρόκειται για τον Julian Lage ο οποίος μαζί με τον μπασίστα Scott Colley και τον ντράμερ Kenny Wollesen θα ανέβουν στη σκηνή του gazarte την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Οι Empty Frame live στο Modu
17.10.2016 10:07
Έχοντας καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες μπάντες της ελληνικής underground σκηνής, οι Empty Frame ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες και ξεκινούν το φετινό τους ταξίδι από το Modu, το νέο πολυχώρο της Αθήνας.