Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

To Tρελόκουτο στο Θεάτρο Ήβη

To Tρελόκουτο στο Θεάτρο Ήβη
Από τον Ιανουάριο του 2010, το πασίγνωστο έργο Mugnog Kinder του Ράινερ Χάχφελντ, που ανέβηκε τον Οκτώβρη στην παιδική σκηνή του θεάτρου ΗΒΗ, θα λέγεται Το Τρελόκουτο. Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση , γεμάτη μουσική , χορό, τραγούδι, γέλιο, που εδώ και μερικούς μήνες μαγεύει τα παιδιά!

Ο Τέρι και η Ντάντα, που περνούν τις διακοπές τους με τη θεία και το θείο τους, βρίσκουν ένα παλιό κουτί και το βαφτίζουνε Τρελόκουτο. Αυτός είναι ο καινούργιος τους φίλος, ο μυστικός τους σύμμαχος. Το Τρελόκουτο λέει στους μεγάλους όλες τις αλήθειες που θέλουν αλλά δεν τολμούν να τους πουν οι μικροί. Και οι μεγάλοι, φυσικά, αναστατώνονται.

Ποιος είναι αυτό το αόρατο και πανταχού παρόν Τρελόκουτο; Πώς θα το εξολοθρεύσουν; Το κυνήγι του Τρελόκουτου φέρνει στους μεγάλους μόνον απρόοπτα και κωμικά ατυχήματα. Γιατί το Τρελόκουτο, με τη βοήθεια των παιδιών, ξεγλιστρά πάντοτε! Η λύση είναι, όμως, απλή: για να κερδίσουν οι μεγάλοι το Τρελόκουτο, πρέπει πρώτα να το αγαπήσουν, όπως πρέπει να μάθουν ν’ αγαπούνε τα παιδιά γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτά που νιώθουν, γι’ αυτά που σκέφτονται, γι’ αυτά που γεννά η ζωηρή τους φαντασία. 
 
Με τους: Βαγγέλη Μελή, Ελευθερία Λεωνιδάκη, Αντώνη Αντωνάκο, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Νικολέτα Μαστρογιαννοπούλου, Δημήτρη Σαμόλη.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Θάνια Ιορδανίδου, Επιμέλεια Φωτισμών: Μπάμπης Αρώνης, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος, Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου-Φιλιππίδη και Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Οιδίπους τύραννος από το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ
07.11.2016 16:22
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.
Μαύρη Κωμωδία, του Πήτερ Σάφερ στο Βασιλικό Θέατρο από το ΚΘΒΕ και το ΚΕΑΤ
31.10.2016 14:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) μας δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να εκφράσουμε την αγάπη μας για το θέατρο και τη ζωή, συμπορευόμενοι σε ένα ταξίδι καρδιάς.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς: παραστάσεις του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
20.04.2016 14:52
Το «Τρίτο κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς» είναι μια θεατρική-εκπαιδευτική δράση την οποία υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Τυφλόμυγα από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο θέατρο Αλκμήνη
17.03.2016 15:28
Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο Τυφλόμυγα, παρουσιάζεται από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.