Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Waltz

Waltz
Ο Φώτης Νικολάου και η Χοροθεατρική Ομάδα X-it με ένα ποιητικό Waltz αναζητούν την ευτυχία. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 21-23 και 26-30 Δεκεμβρίου 2009, και από 8 έως 11 Ιανουαρίου 2010.

Οι μοναχικοί και απομονωμένοι ήρωες του Waltz επιχειρούν ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο αναζητώντας απελπισμένα την ευτυχία.  Ένα ταξίδι που δεν κρύβει μόνο όνειρα αλλά και εφιάλτες. Σταδιακά ένας άλλος κόσμος φανερώνεται.  Ένας κόσμος ονείρων φτιαγμένος από σκιές και φως, ένα τσίρκο κατοικημένο από μύχιες επιθυμίες και ανομολόγητους φόβους.  Σ’ αυτόν τον κόσμο όμως δεν εισέρχεται κανείς ατιμώρητος.
 
Ορμώμενοι από τα ίδια τους τα όνειρα και τα θραύσματα της μνήμης εκθέτουν τις κρυφές πλευρές τους σε μια προσπάθεια να ξανασυναντήσουν το αθώο βλέμμα που έχασαν στην ενηλικίωση. 
 
Ο κόσμος του Waltz αντλεί στοιχεία από το λαμπερό κόσμο του τσίρκου, κυρίως όμως δανείζεται την ποιητική μελαγχολία του.

Η παράσταση μόλις άρχισε.

Ο κυπριακής καταγωγής χορογράφος Φώτης Νικολάου έχει διακριθεί ως χορευτής (παραστάσεις Δ. Παπαϊωάννου , Κ. Ρήγου κ.α.) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Παρουσίασε την πρώτη του προσωπική του δουλειά το 2003, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί και σε διοργανώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Ελληνικό Φεστιβάλ,  η Μπιενάλε Χορού της Λυών, η Εθνική Λυρική Σκηνή . Οι ερμηνευτές της ομάδας X-it χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητα και μαζί με τον χορογράφο διαμορφώνουν πάντα μία ενδιαφέρουσα χορο - θεατρική πρόταση.

Ερμηνευτές: Αντώνης Αντωνίου , Ιωάννα Αποστόλου , Θανάσης Γεωργίου , Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κατερίνα Λιόντου, Φώτης Νικολάου, Δέσποινα Σιδηροπούλου

Η μουσική της παράστασης ερμηνεύεται ζωντανά από το Γιώρ.γο Δεμερτζή (Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο).

Σχετικές ειδήσεις
Αυτό που περισσεύει, της Αιμυλίας Παπαδάκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.12.2015 16:25
"Αυτό που περισσεύει" είναι ο τίτλος της παράστασης της Αιμυλίας Παπαδάκου, όπου η σύγχρονη ελληνική ποίηση μεταπλάθεται σε θεατρική πράξη. Ανεβαίνει από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 έως την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Kollektiva - «Η Μπαλάντα της Φυλακής»: Προσωρινή αναβολή της παράστασης
11.12.2015 14:46
Οι Kollektiva ανακοίνωσαν την αναβολή της παράστασης «Η Μπαλάντα της Φυλακής», η έναρξη της οποίας είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ New Star Art Cinema.
Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή του Πάνου Σκουρολιάκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.12.2015 13:58
Για τρίτη σαιζόν, επανέρχεται από τις 8 Δεκεμβρίου 2015, η επιτυχημένη μουσική- θεατρική παράσταση του ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ «ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Σε σας που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.12.2015 15:16
Στο πλαίσιο ένος μεγάλου αφιερώματος για τη δραματουργία και το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, θα ζωντανέψει ξανά το έργο της «Σε σας που με ακούτε» από τις 10 Δεκεμβρίου 2015, στο blackbox του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Dark room: Stand-up comedy με τον John Robertson στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.12.2015 12:04
Η βραβευμένη stand-up comedy παράσταση Dark room με τον John Robertson έρχεται για μία βραδιά την την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.