Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Waltz

Waltz
Ο Φώτης Νικολάου και η Χοροθεατρική Ομάδα X-it με ένα ποιητικό Waltz αναζητούν την ευτυχία. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 21-23 και 26-30 Δεκεμβρίου 2009, και από 8 έως 11 Ιανουαρίου 2010.

Οι μοναχικοί και απομονωμένοι ήρωες του Waltz επιχειρούν ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο αναζητώντας απελπισμένα την ευτυχία.  Ένα ταξίδι που δεν κρύβει μόνο όνειρα αλλά και εφιάλτες. Σταδιακά ένας άλλος κόσμος φανερώνεται.  Ένας κόσμος ονείρων φτιαγμένος από σκιές και φως, ένα τσίρκο κατοικημένο από μύχιες επιθυμίες και ανομολόγητους φόβους.  Σ’ αυτόν τον κόσμο όμως δεν εισέρχεται κανείς ατιμώρητος.
 
Ορμώμενοι από τα ίδια τους τα όνειρα και τα θραύσματα της μνήμης εκθέτουν τις κρυφές πλευρές τους σε μια προσπάθεια να ξανασυναντήσουν το αθώο βλέμμα που έχασαν στην ενηλικίωση. 
 
Ο κόσμος του Waltz αντλεί στοιχεία από το λαμπερό κόσμο του τσίρκου, κυρίως όμως δανείζεται την ποιητική μελαγχολία του.

Η παράσταση μόλις άρχισε.

Ο κυπριακής καταγωγής χορογράφος Φώτης Νικολάου έχει διακριθεί ως χορευτής (παραστάσεις Δ. Παπαϊωάννου , Κ. Ρήγου κ.α.) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Παρουσίασε την πρώτη του προσωπική του δουλειά το 2003, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί και σε διοργανώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Ελληνικό Φεστιβάλ,  η Μπιενάλε Χορού της Λυών, η Εθνική Λυρική Σκηνή . Οι ερμηνευτές της ομάδας X-it χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητα και μαζί με τον χορογράφο διαμορφώνουν πάντα μία ενδιαφέρουσα χορο - θεατρική πρόταση.

Ερμηνευτές: Αντώνης Αντωνίου , Ιωάννα Αποστόλου , Θανάσης Γεωργίου , Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κατερίνα Λιόντου, Φώτης Νικολάου, Δέσποινα Σιδηροπούλου

Η μουσική της παράστασης ερμηνεύεται ζωντανά από το Γιώρ.γο Δεμερτζή (Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο).

Σχετικές ειδήσεις
Νέα πρεμιέρα για την παράσταση «…και Ιουλιέτα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.12.2016 16:49
Με νέα ημερομηνία έναρξης τις 30 Δεκεμβρίου 2016 εγκαινιάζει μια νέα προσέγγιση της θεατρικής πράξης και υπόσχεται μια οπτικοακουστική διαδραστική εμπειρία που εντυπωσιάζει και σίγουρα ξαφνιάζει.
05.12.2016 16:18
Ο Πέτρος Φυσσούν "έφυγε" από λοίμωξη του αναπνευστικού σε νοσοκομείο της Αθήνας την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου του 2016. Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 10 το πρωΐ, απο την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στα Πευκάκια.
Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά, στο Cabaret Voltaire
21.11.2016 11:37
Η σατιρική μουσική παράσταση “Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά” που έγραψαν και ερμηνεύουν η Άννα Παντζέλη και η Βιβή Νικολάου επιστρέφει ανανεωμένη και περιμένει το κοινό στο Cabaret Voltaire στις 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.
The Comedians, με τους Ήρα Κατσούδα και Ανδρέα Πασπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.11.2016 13:51
Το πρώτο stand up comedy talk show, “The Comedians”, είναι γεγονός! Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5, 12, 19, 26 Δεκεμβρίου 2016 και 2 Ιανουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Σχεδόν σαράντα, του Γιώργου Χατζηπαύλου για 2η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 14:31
Ο απολαυστικός Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την παράσταση Σχεδόν σαράντα, μια παράσταση stand up comedy - αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα.