Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κεντήματα στο θέατρο Επί Κολωνώ

Κεντήματα στο θέατρο Επί Κολωνώ
Η ομάδα Θείες ανεβάζει μία παράσταση κόμικ με ασπρόμαυρη διάθεση και χάρτινους πρωταγωνιστές. Η μνήμη ζωγραφίζει, το παρελθόν συναντάει το παρόν και η φαντασία την πραγματικότητα, με μια σκηνική σύνθεση βασισμένη στο ομότιτλο κόμικ της Μαργιάν Σατραπί!

Έξι γυναίκες στο Ιράν από τρεις γενιές, μιλούν για άντρες, έρωτες και σεξ. Πίνοντας τσάι, μοιράζονται  μυστικά και αγωνίες, διηγούνται ιστορίες για την αγάπη, την προδοσία, τις προκαταλήψεις.

Άλλοτε τρυφερές κι αστείες, άλλοτε πικρές και σκληρές, όπως οι ιστορίες των γυναικών σ\' όλο τον κόσμο.

Από την συγγραφέα του Περσέπολις, ένα ακόμη αυτοβιογραφικό έργο τολμηρό, σαρκαστικό, γλυκόπικρο.

Σύλληψη- Σκηνικά-Κοστούμια: Ομάδα Θείες, Μετάφραση: Γεωργία Τσάκωνα, Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σιούτης, Μουσική σύνθεση: Ματούλα Ζαμάνη, Χορογραφίες: Ξένια Θεμελή.

Παίζουν: Τόνια Ζαφείρη, Μαργαρίτα Καστρινού, Μαριάννα Παπασάββα, Ιουλία Πύρρου.

Σχετικές ειδήσεις
Στη σιωπή, του Δημήτρη Λέντζου, για 2η χρονιά στο Θέατρο Επί Κολωνώ
12.10.2016 13:13
Η παράσταση «Στη σιωπή» του Δημήτρη Λέντζου που στο πρώτο της ανέβασμα τη θεατρική σεζόν που πέρασε, αγαπήθηκε απ’ τους θεατές κι επαινέθηκε απ’ τους κριτικούς, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ από τις 22 Οκτωβρίου 2016.
Το τσίμπημα της σφήκας από την ομάδα Rapel στο Θέατρο Επί Κολωνώ
30.09.2016 14:58
Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival και έπειτα από τη διάκρισή της, η παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» της ομάδας Rapel, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, επιστρέφει στο BlackBox του Θεάτρου Επί Κολωνώ από τις 14 Οκτωβρίου.
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.