Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Oι Rodrigo Y Gabriela έρχονται στο Gazarte

Oι Rodrigo Y Gabriela έρχονται στο Gazarte

Ο Rodrigo Sanchez και η Gabriela Quintero, γνωστοί ως Rodrigo Y Gabriela, έρχονται στο Gazarte για να μας αποδείξουν πως υπάρχει κοινό σημείο στη Rock και το Flamengo, στην κλασσική μουσική και τον Jimmy Hendrix!

Οι Rodrigo Y Gabriela έχουν καταβολές από την πόλη του Mexico και η μουσική τους πορεία ξεκίνησε από το Thrash metal! Αφήνοντας το συγκρότημα Tieva Acida και τους  Heavy rock ήχους το ζευγάρι μετακόμισε στο Δουβλίνο. Στις αποσκευές τους είχαν τις κιθάρες τους, το ταλέντο τους, την κουλτούρα της πατρίδας τους, και την διάθεση για δημιουργία.

Μετά την παρότρυνση του διάσημου Folk-rock καλλιτέχνη Damien Rice, οι R Y G στράφηκαν στο παραδοσιακό μουσικό ιδίωμα του Mexico, το Tango και τοFlamengo.

Οι Rodrigo Y Gabriela δεν είναι απλά άλλο ένα ζευγάρι που παίζει και ερμηνεύει ακουστικό Flamengo. Είναι το ζευγάρι που ξέρει να διασκευάζει το Stairway to Heaven των Led Zeppelin, το Orion των Metallica και το Buster Voodoo του Hendrix με τέτοιο τρόπο λες και τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν γι αυτούς!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την κυκλοφορία του νέου τους  album 11:11 το tour που κάνουν σε όλο τον κόσμο είναι sold out!

Με την διήμερη στάση τους στο Gazarte οι Rodrigo Y Gabriela θα παρουσιάσουν και θα δώσουν ένα ρεσιτάλ κιθάρας που σπάνια έχει την ευκαιρία το ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Max the Sax live στο Gazarte
08.03.2016 14:40
Ο Max the Sax, ένας πραγματικός "rock star" του σαξόφωνου στο Roof Stage του GAZARTE!
Δημήτρης Τσάκας Quintet & Guests live στο Gazarte
14.12.2015 13:43
Οι Jazz Sundays στο GAZARTE Roof Stage συνεχίζονται στις 20 Δεκεμβρίου 2015 με το Δημήτρη Τσάκα.
George Zervos live στο Roof Stage του Gazarte
12.11.2015 16:30
Ο Γιώργος Ζερβός έρχεται στο Gazarte για μία εμφάνιση την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015.
Οι Mο' Ηοrizons live στο Gazarte
10.11.2015 10:20
Οι Mο' Ηοrizons, το διάσημο γερμανικό μουσικό δίδυμο με τον φολκλορικό ηλεκτρονικό ήχο που συνδυάζει μοναδικά μουσικά είδη, έρχονται στο GAZARTE για μια βραδιά γεμάτη groovy, spiritual και soulful ρυθμούς.