Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βιοπαλαιστής επιστρέφει στη στέγη!

Ο Βιοπαλαιστής επιστρέφει στη στέγη!
Ο Λάκης Λαζόπουλος ανεβαίνει και φέτος στη στέγη ενός σπιτιού που βουλιάζει σαν ένας άλλος σύγχρονος Οδυσσέας, για να μας διηγηθεί τα πάθη του ως σύγχρονος Έλληνας. 

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν του Έλληνα, στους ανθρώπους της ζωής του - τη γυναίκα του (που υποδύεται η Χρύσα Ρώπα, μια μοντέρνα Πηνελόπη που στέκεται δίπλα στον άντρα της σε μια καθημερινότητα διαβρωμένη από τη διαφθορά, το ρουσφέτι και τη διάλυση των πάντων), την πεθερά του, το γιο του, την «Ελληνίδα μάνα», τον προσωπικό του άγγελο- και όσες ακόμα ψυχές κουβαλά η ιστορία του νεοέλληνα από το 1960 έως το σήμερα.

Όλα τα θέματα που τον έπνιγαν, που έκαναν την πραγματικότητά του οδυνηρή, το βίο του αβίωτο, τα όνειρά του ουτοπικά, «ξετυλίχθηκαν» μέσα από μια ιστορία καθημερινή, ρεαλιστική, άκρως χιουμοριστική, βαθιά καυστική.

Νέοι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί πλαισιώνουν το ερμηνευτικό δίδυμο, συμπληρώνοντας τον βίο του ήρωα.

Παίζουν: Βλάχος Πάνος, Διακοπαναγιώτου Μαρία, Καζαντζιάν Σοφία, Μπρατάκος Παναγιώτης, Λίτινας Τίτος, Παναγιωτίδου Χριστίνα, Σαρηγιαννίδη Κική, Σβήγκος Σταύρος, Τριανταφύλλου Άγγελος, Τσούνης Σόλων, Φίτσιου Ζέτη. Εμφανίζονται οι χορευτές Κωστόπουλος Γιώργος και Στεφανίδου Ροδή.

Τα μοναδικά σκηνικά της φαντασμαγορικής αυτής παράστασης είναι του Γιώργου Γαβαλά, στενού συνεργάτη του Λάκη Λαζόπουλου τα τελευταία χρόνια ενώ οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί είναι της Ελευθερίας Ντεκώ. Τα κοστούμια σχεδίασε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ενώ η κινησιολογική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Τα βίντεο που προβάλλεται στη διάρκεια της παράστασης επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Γραμματόπουλος.

Η μουσική των τραγουδιών που ακούγονται στον «Βιοπαλαιστή στη στέγη» είναι του Σταμάτη Κραουνάκη πάνω σε στίχους του Λάκη Λαζόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Στέγη εκτός: Έλληνες διεθνείς, Έλληνες διεθνώς
16.02.2017 17:21
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της.
Αφιέρωμα για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Σαίξπηρ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
01.12.2016 11:47
Έχουν περάσει 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ και ο κορυφαίος ελισαβετιανός συγγραφέας συνεχίζει να παραμένει σύγχρονος και να μας αφορά, να μας προκαλεί, να μας συναρπάζει. Στο Αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανιχνεύουμε νέες οπτικές μέσα στα αινιγματικά σαιξπηρικά ποιήματα, βλέπουμε τον Άμλετ σε μια electropop περφόρμανς και αποστηθίζουμε ένα σονέτο επί σκηνής στο By Heart.
Hotel, από την ομάδα blindspot στα 51α Δημήτρια
04.10.2016 10:41
Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» που πραγματοποίησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την πολυσυζητημένη performance με τίτλο «Ένα Άτομο την φορά» στην έκθεση «As One» της Μαρίνα Αμπράμοβιτς και του ΝΕΟΝ, η ομάδα blindspot theatre group επιστρέφει με το τελευταίο της πρότζεκτ, με τίτλο «HOTEL» στα 51α Δημήτρια.
Sold out όλες οι παραστάσεις για τους Όρνιθες, του Αριστοφάνη στη Στέγη
01.09.2016 10:57
Τα εισιτήρια για τις 5 παραστάσεις «ΟΡΝΙΘΕΣ» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου που παρουσιάζονται στη Στέγη στις 17, 18, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2016 εξαντλήθηκαν σε όλα τα κανάλια πώλησης (ηλεκτρονικά, ταμεία, τηλεφωνικά κέντρα).
Η Στέγη ταξιδεύει το καλοκαίρι στο εξωτερικό
06.07.2016 16:54
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας παραστάσεών της.