Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Εσύ και τα σύννεφά σου

Εσύ και τα σύννεφά σου
Το έργο Εσύ και τα σύννεφά σου, του Eric Westphal, είναι η τρίτη κατά σειρά παραγωγή του Αγγέλων Βήμα, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Κοραή Δαμάτη, με πρωταγωνιστές τους Αντιγόνη Βαλάκου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρη Μπικηρόπουλο και Αντώνη Θεοδωρακόπουλο.

Πρόκειται για ένα έργο σκληρό, ευφυές, ποιητικό αλλά και απροσδόκητα κωμικό, που ψηλαφά την ανθρώπινη ψυχή με έναν τρόπο βαθύ και, ταυτόχρονα, ανάλαφρο σαν σε ένα ευφυές παιγνίδι.

Είναι η ιστορία δύο ώριμων γυναικών, αδελφές μεταξύ τους, που ζουν χρόνια μόνες στο σπίτι που τους άφησε ο πατέρας τους, σχεδόν ‘έγκλειστες’.

Η μικρότερη (Σμαράγδα Σμυρναίου), ‘μεγαλώνει’ επί δεκαετίες την μεγαλύτερη και ψυχικά ευάλωτη αδελφή της (Αντιγόνη Βαλάκου), σ’ ένα σπίτι αποκομμένο, από το οποίο βγαίνει μόνο η ίδια για τα απολύτως απαραίτητα.

Η μεγαλύτερη ζει πάντα στο σπίτι, ‘αυτή και τα σύννεφά της’. Όλες της οι ανάγκες και όλα της τα καπρίτσια ικανοποιούνται από την μικρότερη αδελφή και από τον βοηθό (Δημήτρης Μπικηρόπουλος) του ζωολόγου πατέρα τους.

Τα πράγματα κυλούν φαινομενικά ήσυχα μέχρι τις φορές –και δεν είναι λίγες- που η μεγαλύτερη και ευάλωτη αδελφή τυλίγεται από ‘τα σύννεφά της’. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, εισβάλλει στο σπίτι η βία, αλλά μια βία ιδιότυπη, σαν παιγνίδι ψυχών, σαν άσκηση πνευμάτων, σαν κυνηγητό σκιών. Ποιος είναι ο δυνατότερος και ποιος ο αδύναμος σ’ αυτή τη μάχη; Ποιος ο εξαρτώμενος και ποιος ο δυνάστης;

Ο καταλύτης εδώ είναι ένας ανυποψίαστος εμπορικός αντιπρόσωπος, ένας περιοδεύων πλασιέ (Αντώνης Θεοδωρακόπουλος), που χτυπάει την πόρτα του αποκομμένου σπιτιού και το μόνο που πασχίζει είναι να πουλήσει τις βούρτσες του σε μια υποψήφια πελάτισσα που είναι ήδη χαμένη στα σύννεφά της.

Σχετικές ειδήσεις
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.
Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας του Ερίκ Βεστφάλ στο Θέατρο της Ημέρας
27.01.2016 16:11
Μια πολυσυζητημένη παράσταση που παίχτηκε τη θεατρική περίοδο 2012-13, επιστρέφει από 18 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο της Ημέρας.
Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης & Best of OpenMic @ Ίλιον Plus
25.01.2016 13:33
To stand up comedy show του ΙΛΙΟΝ plus επιστρέφει δριμύτερο στις 31 Ιανουαρίου 2016 με τους συμμετέχοντες των Athens Open Mic και τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη.