Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Με αφορμή τον Δάσκαλο Δημήτρη Μυταρά

Με αφορμή τον Δάσκαλο Δημήτρη Μυταρά
Ο Δημήτρης Μυταράς εκτός απο επιφανής ζωγράφος, υπήρξε και σημαντικός δάσκαλος στην Α.Σ.Κ.Τ, επι τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια. Στην προκείμενη ομαδική έκθεση, που παρουσιάζεται στη Gallerie Glikas, οι μαθητές τιμούν και συνεκθέτουν με τον δάσκαλό τους με αφορφή αυτή την συνάντηση.

Ο Δημήτρης Μυταράς, νυν ακαδημαικός και με αδιάκοπους ρυθμούς συνεχίζει τη δημιουργική του  προσφορά στο καλλιτεχνικό προσκήνιο τόσο στο πνευματικό στερέωμα όσο και στο εικαστικό  γίγνεσθαι του τόπου μας και όχι μόνο.

Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν, ήδη γνωστοί στο φιλότεχνο κοινό, ξεκίνησαν απο πολύ νωρίς με τις καλύτερες προδιαγραφές και διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για μία καρποφόρα συνέχεια. Τα γνωρίσματα  που τους διακρίνουν είναι αυτά που λειτούργησαν ως θεμελιακοί παράγοντες για μια σταθερά εξελικτική πορεία αλλά και για την συνεισφορά τους στην πολύτιμη παρακαταθήκη της νεοελληνικής τέχνης που  καλούνται να εμπλουτίσουν.

Το εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, η άρτια τεχνική γνώση  που αφομοίωσαν, η συνέπεια, το πάθος για τη ζωγραφική καθώς και η αφοσίωση αδιαμφισβήτητα  αποτελούν ένα μεγαλόπνοο κράμα ελπίδας για τις γενιές που έπονται.

Συμμετέχοντες :  Δημήτρης Μυταράς. Αλφαβητικά, οι μαθητές: Μαριλίτσα Βλαχάκη, Χρύσα Βέργη, Σάββας Γεωργιάδης , Κωστής Γεωργίου , Βασίλης Καρακατσάνης , Καλλιρόη Μαρούδα, Βασίλης Πάγκαλος, Εδουάρδος Σακαγιάν.

Επιμέλεια εκθέσεως και κειμένων: Λίμπερτυ Πολύζου, Ιστορικός Τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.
Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
16.03.2016 13:27
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας θα φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
07.03.2016 09:56
Ο ακαδημαϊκός και ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 91 ετών ύστερα από μακρά κι επίπονη μάχη με τον καρκίνο.
Σαπφώ - Άσμα Ασμάτων: ένα σκηνικό με αφορμή την ποίηση από τον Χάρη Ξένο στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
09.02.2016 13:50
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών έχει δώσει στον καλλιτέχνη Χάρη Ξένο μία «carte blanche». Για είκοσι ημέρες θα « καταλλάβει » το χώρο της με μία πρωτότυπη παρουσίαση με αφορμή την ποιήση. Χρησιμοποιώντας τα έργα του ως «σκηνικό» ο ζωγράφος προσκαλεί άλλες τέχνες να συναντηθούν δημιουργικά την βραδιά των εγκαινίων, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:00 μ.μ., σε ένα θεατρικό και μουσικό δρώμενο, με την επιμέλεια της Esther Andre Gonzales. Kύμβαλο: Kλέαρχος Κορκόβελος.
Οκτώ Έλληνες ζωγράφοι της γενιάς του '80 σε μία κοινή έκθεση στη Nitra Gallery
10.12.2015 16:57
Οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες ζωγράφοι της γενιάς του '80 που έχουν σφραγίσει με το έργο τους τη Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μία κοινή έκθεση στη Nitra, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015.