Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Με αφορμή τον Δάσκαλο Δημήτρη Μυταρά

Με αφορμή τον Δάσκαλο Δημήτρη Μυταρά
Ο Δημήτρης Μυταράς εκτός απο επιφανής ζωγράφος, υπήρξε και σημαντικός δάσκαλος στην Α.Σ.Κ.Τ, επι τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια. Στην προκείμενη ομαδική έκθεση, που παρουσιάζεται στη Gallerie Glikas, οι μαθητές τιμούν και συνεκθέτουν με τον δάσκαλό τους με αφορφή αυτή την συνάντηση.

Ο Δημήτρης Μυταράς, νυν ακαδημαικός και με αδιάκοπους ρυθμούς συνεχίζει τη δημιουργική του  προσφορά στο καλλιτεχνικό προσκήνιο τόσο στο πνευματικό στερέωμα όσο και στο εικαστικό  γίγνεσθαι του τόπου μας και όχι μόνο.

Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν, ήδη γνωστοί στο φιλότεχνο κοινό, ξεκίνησαν απο πολύ νωρίς με τις καλύτερες προδιαγραφές και διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για μία καρποφόρα συνέχεια. Τα γνωρίσματα  που τους διακρίνουν είναι αυτά που λειτούργησαν ως θεμελιακοί παράγοντες για μια σταθερά εξελικτική πορεία αλλά και για την συνεισφορά τους στην πολύτιμη παρακαταθήκη της νεοελληνικής τέχνης που  καλούνται να εμπλουτίσουν.

Το εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, η άρτια τεχνική γνώση  που αφομοίωσαν, η συνέπεια, το πάθος για τη ζωγραφική καθώς και η αφοσίωση αδιαμφισβήτητα  αποτελούν ένα μεγαλόπνοο κράμα ελπίδας για τις γενιές που έπονται.

Συμμετέχοντες :  Δημήτρης Μυταράς. Αλφαβητικά, οι μαθητές: Μαριλίτσα Βλαχάκη, Χρύσα Βέργη, Σάββας Γεωργιάδης , Κωστής Γεωργίου , Βασίλης Καρακατσάνης , Καλλιρόη Μαρούδα, Βασίλης Πάγκαλος, Εδουάρδος Σακαγιάν.

Επιμέλεια εκθέσεως και κειμένων: Λίμπερτυ Πολύζου, Ιστορικός Τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
17.02.2017 10:14
Ο Δημήτρης Μυταράς, ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της Ελλάδας, αλλά και σπουδαίος δάσκαλος, "έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ λόγω της ασθένειας είχε χάσει και την όραση του.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
16.03.2016 13:27
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας θα φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
07.03.2016 09:56
Ο ακαδημαϊκός και ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 91 ετών ύστερα από μακρά κι επίπονη μάχη με τον καρκίνο.