Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Made in Greece

Made in Greece
Μία ιδιαίτερη εικαστική έκθεση της Μαρίνας Πετρή παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό του Κέντρο, η οποία αποτελείται από μία συλλογή ζωγραφικών έργων, κατασκευών, εικονογραφήσεων και βιβλίων, με έντονο το παραδοσιακό ελληνικό στοιχείο, από διάφορες περιόδους του έργου της καλλιτέχνιδος.

Λαϊκά και έντεχνα στοιχεία, σαν εικονογραφήσεις του παλιού αλφαβηταρίου, των μικρών εικονογραφημένων παραμυθιών της ξυλογραφίας, των ναΐφ αγιογράφων στα μυκονιάτικα ξωκλήσια, τα κεντίδα, τα χράμια, τα βαμμένα παλιά πορτάκια στα νησιώτικα σπίτια και τους συνδυασμούς των χρωμάτων στις βάρκες, καθώς επίσης και επιδράσεις από ιστορίες, θρύλους, αλλά και οικογενειακές και φιλικές επιρροές , αποτελούν τα χαρακτηριστικά εκείνα που πιστοποιούν τον τίτλο Made in Greece στις δημιουργίες της Μαρίνας Πετρή.

Οι καταθέσεις του χρωστήρα σε υλικά όπως μουσαμά, χαρτί, μέταλλο, ύφασμα και ξύλο, τα οποία αξιοποιεί η δημιουργός προέρχονται άμεσα από τον περίγυρο. Έχουν την Ελληνικότητα και την αμεσότητα και είναι αυτά που αγγίζονται και ανήκουν σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα στην τέχνη του αγγίζεται, στην ανθρώπινη και δημοκρατική τέχνη, στην τέχνη όπως πρέπει να είναι.

Σχετικές ειδήσεις
Η έκθεση A Jewel made in Greece για 4η χρονιά στο Ζάππειο
17.02.2017 15:52
Η έκθεση A Jewel made in Greece επιστρέφει για 4η χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο «H Οδύσσεια των Υλικών».
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης: έκθεση στο metamatic:taf
24.05.2016 15:03
Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου.
Greece/China/Greece: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin στη γκαλερί Art Prisma
23.05.2016 16:51
Η γκαλερί Art Prisma στον Πειραιά παρουσιάζει την έκθεση GREECE/CHINA/GREECE, του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μαρίνας Κανακάκη.