Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Τερραίν του Παραδείσου

Το Τερραίν του Παραδείσου
Η Μαρία Βουμβάκη, μία από τις πιο ιδιαίτερες και «ακριβοθώρητες» περιπτώσεις δημιουργών στο χώρο της ελληνικής μουσικής, εμφανίζεται για δύο Τετάρτες, στις 12 και στις 19 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Κύτταρο.

Η Μαρία Βουμβάκη, μία από τις πιο ιδιαίτερες και \"ακριβοθώρητες\" περιπτώσεις δημιουργών στο χώρο της ελληνικής μουσικής, εμφανίζεται για δύο Τετάρτες, στις 12 και στις 19 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Κύτταρο.

Πρόκειται για μία συναυλία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όταν παρουσιάστηκε πέρυσι στην Αθήνα και επαναλαμβάνεται για δύο βραδιές την Ανοιξη.

Στη διάρκεια της η Μαρία Βουμβάκη θα παρουσιάσει τα τραγούδια του τελευταίου της δίσκου με τίτλο Το Tερραίν του Παραδείσου που κυκλοφορεί από το Σείριο, καθώς και μία επιλογή από το σύνολο της δισκογραφίας της.

Στο Τερραίν του Παραδείσου, μελοποιεί ποιήματα 12 Ελλήνων ποιητών (Μ.Σαχτούρης, Ν.Βαλαωρίτης, Κ.Καρυωτάκης, Μ.Πολυδούρη, Ν.Α.Ασλάνογλου, Γ.Σκαρίμπας, Γ.Σεφέρης, Δ.Π.Παπαδίτσας, Ν.Καρούζος, Κ.Δημουλά, Κ.Π.Καβάφης, Ο.Ελύτης) σκιαγραφώντας ένα virtual ηχητικό τοπίο,άλλοτε τρυφερό και άλλοτε ορμητικό, που διατηρεί την ουσία της ποίησης και την ποίηση της μουσικής.

Η Μαρία Βουμβάκη πρωτοεμφανίστηκε το 1991 στους Αγώνες Τραγουδιού της Καλαμάτας του Μάνου Χατζιδάκι , όπου κερδίζει το πρώτο βραβείο και μάλιστα με δύο τραγούδια της : \"Η ιστορία και η ευτυχία\" τραγούδι που ακούγεται σταθερά έως σήμερα στα ραδιόφωνα και \"Το τέλος της γραμμής\".

Μαζί της στο Κύτταρο θα είναι οι μουσικοί: Ακης Κατσουπάκης-keyboards, Βαγγέλης Τζάτσος-μπάσο,synth , Δημήτρης Μπαρμπαγάλας-synth κιθάρα, Μιγκέν Σελμάνι-βιολί.Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη, Videoart: Αναστασία Διαβαστή

info

ΚΥΤΤΑΡΟ: Ηπείρου 48 & Αχαρνών, τηλ: 210 8224134 http://www.kyttarolive.gr/
Ωρα έναρξης: 22:00, Τιμή εισόδου: 15 ευρώ

 

Σχετικές ειδήσεις
“Ημερολόγιο τρίτο”: Ο Νίκος Ξυδάκης στον Ιανό
10.11.2016 11:52
Ο Nίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, δημιουργεί δύο μοναδικές βραδιές στον αγαπημένο χώρο του Ιανού.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ο Άρης Γραικούσης πάει στη Κέρκυρα
14.09.2016 15:35
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».
O Γιώργος Αετόπουλος ζωντανά στο Σταυρό του Νότου Plus
29.03.2016 12:09
Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στις 8.30μ.μ., o Γιώργος Αετόπουλος παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και τραγούδια άλλων Ελλήνων δημιουργών στο Σταυρό του Νότου Plus.