Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η Barbara Luna στο Half Note

Η Barbara Luna στο Half Note
Μέχρι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου το Half Note θα φιλοξενήσει την Barbara Luna, για λίγες εμφανίσεις, όπου θα καλύψει όλο το φάσμα της νοτιοαμερικάνικης μουσικής ενέργειας, από το τάνγκο ως την σάλσα, κρατώντας μια καθαρή φολκ-ροκ εικόνα.

Mε την κιθάρα, το τραγούδι και την παρουσία της, η Barbara Luna έχει κατακτήσει τον χώρο της world music μέσα από μεγάλες εμφανίσεις, όπως το WOMAD, παίζοντας ακουστική λάτιν μουσική σε κάθε πτυχή και έκφραση (candombé από την Ουρουγουάη, milonga και chacarera από την Αργεντινή, habanera από την Κούβα, joropo από την Βενεζουέλα, lando από το Περού...).

Ζώντας στην Γαλλία και μετά από σπουδές αρχιτεκτονικής, το μουσικό ταλέντο της Barbara Luna ανακαλύφθηκε στα πιάνο-μπαρ της Λυόν. Μια παρουσία αισθαντική και μια κουλτούρα που αγκαλιάζει βαθιά την πολυμορφία της Λατινικής Αμερικής, με τραγούδια κοινωνικής και ανθρώπινης ευαισθησίας, είναι το όχημα που έδωσε στην Barbara την ορμή για να προχωρήσει.

Η ισχυρή ποιητική μουσική της πατρίδας της, της Αργεντινής, ήταν η βάση αλλά το σύνολο της νοτιοαμερικάνικης λαϊκής μουσικής προσδιορίζει την τέχνη της – όπως εκφράζεται σε θαυμάσια άλμπουμ όπως το A la vida, a la muerte ή το India Morena.

Σχετικές ειδήσεις
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Κώστας Χατζής επιστρέφει στο Half Note
15.02.2016 16:35
Ο κορυφαίος τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, μετά τις sold out εμφανίσεις του στο Half Note, επιστρέφει για τέσσερις εμφανίσεις, από την Παρασκευή 26 έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, για να μας μεταφέρει και πάλι στις παλιές, καλές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ.
Το ένα φέρνει τ’ άλλο: Η Ρίτα Αντωνοπούλου live στο Half Note
24.12.2015 17:07
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, αποφασίζει να μας μιλήσει σε πρώτο πρόσωπο, στη σκηνή του Half Note, για δύο μοναδικές εμφανίσεις, την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.
Gary Bartz Quartet live στο Half Note
04.11.2015 16:26
Ο Gary Bartz και το κουαρτέτο του στο πλαίσιο της επετειακής 75ης περιοδείας τους θα βρεθούν για λίγες εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.
Η Νένα Βενετσάνου για δύο εμφανίσεις στο Half Note
03.11.2015 10:06
Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά τη Νένα Βενετσάνου για δύο μοναδικές βραδιές.