Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Barbara Luna στο Half Note

Η Barbara Luna στο Half Note
Μέχρι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου το Half Note θα φιλοξενήσει την Barbara Luna, για λίγες εμφανίσεις, όπου θα καλύψει όλο το φάσμα της νοτιοαμερικάνικης μουσικής ενέργειας, από το τάνγκο ως την σάλσα, κρατώντας μια καθαρή φολκ-ροκ εικόνα.

Mε την κιθάρα, το τραγούδι και την παρουσία της, η Barbara Luna έχει κατακτήσει τον χώρο της world music μέσα από μεγάλες εμφανίσεις, όπως το WOMAD, παίζοντας ακουστική λάτιν μουσική σε κάθε πτυχή και έκφραση (candombé από την Ουρουγουάη, milonga και chacarera από την Αργεντινή, habanera από την Κούβα, joropo από την Βενεζουέλα, lando από το Περού...).

Ζώντας στην Γαλλία και μετά από σπουδές αρχιτεκτονικής, το μουσικό ταλέντο της Barbara Luna ανακαλύφθηκε στα πιάνο-μπαρ της Λυόν. Μια παρουσία αισθαντική και μια κουλτούρα που αγκαλιάζει βαθιά την πολυμορφία της Λατινικής Αμερικής, με τραγούδια κοινωνικής και ανθρώπινης ευαισθησίας, είναι το όχημα που έδωσε στην Barbara την ορμή για να προχωρήσει.

Η ισχυρή ποιητική μουσική της πατρίδας της, της Αργεντινής, ήταν η βάση αλλά το σύνολο της νοτιοαμερικάνικης λαϊκής μουσικής προσδιορίζει την τέχνη της – όπως εκφράζεται σε θαυμάσια άλμπουμ όπως το A la vida, a la muerte ή το India Morena.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Bojan Ristic Brass Band live στο Half Note
08.02.2017 12:04
Οι Bojan Ristic Brass Band, μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αυθεντικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια, έρχονται μέσα στη καρδιά του καρναβαλιού να μας ξεσηκώσουν με τέσσερις «καυτές» εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Robyn Bennett και Bang Bang live στο Half Note
14.12.2016 14:50
Μετά τις περσινές sold out εμφανίσεις της, η μοναδική Αμερικανίδα τραγουδίστρια και performer Robyn Bennett επιστρέφει δριμύτερη και ανανεωμένη μαζί με το εκρηκτικό γκρουπ της Bang Bang στη σκηνή του Half Note Jazz Club, στο πιο «καυτό» ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς!
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!