Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Μαμά 2 u από την ομάδα χορού Αμάλγαμα

Μαμά 2 u από την ομάδα χορού Αμάλγαμα
Η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή Μαμά 2 u, από τις 10 έως τις 23 Δεκεμβρίου, σε έναν καινούργιο χώρο, το θέατρο Beton 7. Στην παράσταση συμμετέχει και η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα ανάμεσα σε τέσσερις χορευτές επί σκηνής.

Το έργο της ομάδας χορού Αμάλγαμα διερευνά και εμπνέεται από την προβληματική των θεωριών της κοινωνικής κατασκευής του Φύλου και της επιτελεστικής υλοποίησης αυτού. Το έργο έχει ως κύριο άξονα επιρροής τις αναλύσεις της Τζούντιθ Μπάτλερ, όπου η έννοια του Φύλου θεωρητικοποιείται ως παραστασιακή επιτέλεση, δηλαδή ως ένα κοινωνικό δράμα που αποκρυσταλλώνεται στο χρόνο, μέσω της επιτελεστικής επανάληψης (performative reiteration) σωματικών πρακτικών.

Η πλοκή του έργου ξεδιπλώνεται μέσα από μία σύνθεση κινητικών δράσεων (χορευτικής φύσης αλλά και καθημερινότητας) και λόγου, αναδεικνύοντας την προβληματική και την αδυναμία του βιολογικού Φύλου να υπάρξει αυτόνομα ως έννοια, αλλά ακόμα και ως πράξη-αποτέλεσμα ως ένα βαθμό. Τέσσερις χορευτές και μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα, η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση αναπτύσσουν σωματικές πρακτικές μέσω των οποίων προσδιορίζονται, αναπροσδιορίζονται και ανατρέπονται τα κοινωνικά αλλά και τα βιολογικά τους Φύλα.

Concept /Χορογραφία: Μαρία Γοργία, Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Αποστολάτος, Δραματουργία: Μαρία Γοργία, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Σκηνικά/ Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου, Φωτογραφίες: Αγγελική Σβορώνου.

Ερμηνεύει: Ειρήνη Ιγγλέση. Χορεύουν: Σταύρος Αποστολάτος, Λευτέρης Βάβουλας, Ράνια Γλυμίτσα, Κυριάκος Χατζιιωάννου.

Σχετικές ειδήσεις
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Γιατί Μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Studio Μαυρομιχάλη
28.09.2016 10:10
Το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο της Τζωρτζίνας Τζήλιου, Γιατί Μαμά;
Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος
13.05.2016 14:58
Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.
Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ, της Γιούλης Ζήκου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
29.12.2015 10:39
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος μετά τη μεγάλη επιτυχία “Γιαννούλης Χαλεπάς – Η κοιμωμένη μου” (4 χρόνια – 8 σεζόν) παρουσιάζει από την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 ένα ακόμη έργο που θα συνταράξει και θα προβληματίσει, «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Aisha από την ομάδα Pulse στο Πόλη Θέατρο
11.12.2015 15:04
Η ομάδα Pulse παρουσιάζει στο Πόλη Θέατρο την θεατρική παράσταση «Aisha» από τις 14 Δεκεμβρίου 2015. Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου 2015.