Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μαμά 2 u από την ομάδα χορού Αμάλγαμα

Μαμά 2 u από την ομάδα χορού Αμάλγαμα
Η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή Μαμά 2 u, από τις 10 έως τις 23 Δεκεμβρίου, σε έναν καινούργιο χώρο, το θέατρο Beton 7. Στην παράσταση συμμετέχει και η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα ανάμεσα σε τέσσερις χορευτές επί σκηνής.

Το έργο της ομάδας χορού Αμάλγαμα διερευνά και εμπνέεται από την προβληματική των θεωριών της κοινωνικής κατασκευής του Φύλου και της επιτελεστικής υλοποίησης αυτού. Το έργο έχει ως κύριο άξονα επιρροής τις αναλύσεις της Τζούντιθ Μπάτλερ, όπου η έννοια του Φύλου θεωρητικοποιείται ως παραστασιακή επιτέλεση, δηλαδή ως ένα κοινωνικό δράμα που αποκρυσταλλώνεται στο χρόνο, μέσω της επιτελεστικής επανάληψης (performative reiteration) σωματικών πρακτικών.

Η πλοκή του έργου ξεδιπλώνεται μέσα από μία σύνθεση κινητικών δράσεων (χορευτικής φύσης αλλά και καθημερινότητας) και λόγου, αναδεικνύοντας την προβληματική και την αδυναμία του βιολογικού Φύλου να υπάρξει αυτόνομα ως έννοια, αλλά ακόμα και ως πράξη-αποτέλεσμα ως ένα βαθμό. Τέσσερις χορευτές και μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα, η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση αναπτύσσουν σωματικές πρακτικές μέσω των οποίων προσδιορίζονται, αναπροσδιορίζονται και ανατρέπονται τα κοινωνικά αλλά και τα βιολογικά τους Φύλα.

Concept /Χορογραφία: Μαρία Γοργία, Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Αποστολάτος, Δραματουργία: Μαρία Γοργία, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Σκηνικά/ Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου, Φωτογραφίες: Αγγελική Σβορώνου.

Ερμηνεύει: Ειρήνη Ιγγλέση. Χορεύουν: Σταύρος Αποστολάτος, Λευτέρης Βάβουλας, Ράνια Γλυμίτσα, Κυριάκος Χατζιιωάννου.

Σχετικές ειδήσεις
Γιατί μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
05.01.2017 11:29
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο Studio Μαυρομιχάλη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, η παράσταση «Γιατί Μαμά» θα συνεχιστεί στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα τον χειμώνα και την άνοιξη του 2017.
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Γιατί Μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Studio Μαυρομιχάλη
28.09.2016 10:10
Το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο της Τζωρτζίνας Τζήλιου, Γιατί Μαμά;
Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος
13.05.2016 14:58
Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.
Εξ απαλών ονύχων, από την ομάδα Opposite στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
13.04.2016 15:22
Η νεοσύστατη ομάδα Opposite σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την παράσταση "Eξ απαλών ονύχων" η οποία θα παιχτεί μόνο για τέσσερις παραστάσεις.