Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Παράταση παραστάσεων για το Chatroom

Παράταση παραστάσεων για το Chatroom
Το Θέατρο Χώρα ύστερα από μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, παρατείνει τις παραστάσεις του έργου Chatroom του Enda Walsh και μετά το Πάσχα, μέχρι την Παρασκευή 30 Απριλίου. Μία παράσταση που συζητήθηκε με τον πιο θετικό τρόπο για την προσέγγιση του ανεξερεύνητου αλλά και γοητευτικού κόσμου του διαδικτύου.

Οι εφηβικές αναζητήσεις, ο τρόπος επικοινωνίας και οι αντιδράσεις των νέων μεταφέρονται στην Εφηβική Σκηνή Νέα Χώρα παρουσιάζοντας το βραβευμένο κείμενο του Enda Walsh, που ξεπήδησε το 2005 από το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, Connections.

Ένα πρόγραμμα που διανύει το 17ο χρόνο ζωής στο Εκπαιδευτικό και Επιμορφωτικό Τμήμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, παραγγέλνοντας σε καταξιωμένους συγγραφείς νέα έργα, με την προϋπόθεση ότι θα παιχτούν από νεανικές ομάδες και για νεανικό κοινό.

Έξι άγνωστοι μεταξύ τους νέοι έρχονται σε επαφή αποκλειστικά μέσω των διαδικτυακών chatrooms, όπου δεν υπάρχουν σύνορα και οι ταυτότητες είναι επινοημένες. Χωρίς διδακτισμό, αλλά με ειλικρίνεια, τόλμη, χιούμορ, τρυφερότητα και πλαισιωμένο με άφθονη νεανική μουσική , το Chatroom, φέρνει επί σκηνής ανθρώπινες σχέσεις, δυνατές φιλίες αλλά και σφοδρές συγκρούσεις.

Μετάφραση: Έκτορας Λυγίζος, Σοφία Βγενοπούλου, Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου, Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης, Επιμέλεια Κοστουμιών: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Καμαρωτός, Επιμέλεια Κίνησης: Μαριέλα Νέστορα, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Δραματουργική Επεξεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Βίντεο: Έκτορας Λυγίζος, Φωτογράφιση: Γιάννης Σκουρλέτης, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καραντζάς, Γεωργία Ψυχογυιού.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Γεωργιάδου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ελίνα Ρίζου, Σταύρος Σβήγκος, Γιώργος  Σπάνιας, Άρτεμις Φλέσσα.

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
29.11.2016 17:22
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου λόγω της απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
06.05.2016 16:47
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου λόγω της 48ης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
…Από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη: νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
28.04.2016 15:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρατείνει λόγω επιτυχίας τις παραστάσεις της ερωτικής ιστορίας του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», από τη Δευτέρα 9 μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ.
Οδός αστέγων: παράταση λόγω επιτυχίας στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος
05.02.2016 11:26
Μετά από την μεγάλη ανταπόκριση και την επιθυμία του κοινού, το Θέατρο Κωφών Ελλάδος παρατείνει τις παραστάσεις του για την περίοδο 12 έως 27 Φεβρουαρίου 2016 κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.
Η Νοσταλγός, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Νέα παράταση παραστάσεων στο θέατρο Αλκμήνη
10.12.2015 10:49
Λόγω της μεγάλης αποδοχής του θεατρόφιλου κοινού και των αλλεπάλληλων sold out της παράστασης "Η Νοσταλγός", ο Θίασος Λώτινος Ήλιος και η σκηνοθέτις Άννα Παπαμάρκου με χαρά ανακοινώνουν την 2η παράταση για 4 επιπλέον παραστάσεις του έργου στις 14, 15, 21 και 22 Δεκεμβρίου, στις 19.30.