Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παράταση παραστάσεων για το Chatroom

Παράταση παραστάσεων για το Chatroom
Το Θέατρο Χώρα ύστερα από μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, παρατείνει τις παραστάσεις του έργου Chatroom του Enda Walsh και μετά το Πάσχα, μέχρι την Παρασκευή 30 Απριλίου. Μία παράσταση που συζητήθηκε με τον πιο θετικό τρόπο για την προσέγγιση του ανεξερεύνητου αλλά και γοητευτικού κόσμου του διαδικτύου.

Οι εφηβικές αναζητήσεις, ο τρόπος επικοινωνίας και οι αντιδράσεις των νέων μεταφέρονται στην Εφηβική Σκηνή Νέα Χώρα παρουσιάζοντας το βραβευμένο κείμενο του Enda Walsh, που ξεπήδησε το 2005 από το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, Connections.

Ένα πρόγραμμα που διανύει το 17ο χρόνο ζωής στο Εκπαιδευτικό και Επιμορφωτικό Τμήμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, παραγγέλνοντας σε καταξιωμένους συγγραφείς νέα έργα, με την προϋπόθεση ότι θα παιχτούν από νεανικές ομάδες και για νεανικό κοινό.

Έξι άγνωστοι μεταξύ τους νέοι έρχονται σε επαφή αποκλειστικά μέσω των διαδικτυακών chatrooms, όπου δεν υπάρχουν σύνορα και οι ταυτότητες είναι επινοημένες. Χωρίς διδακτισμό, αλλά με ειλικρίνεια, τόλμη, χιούμορ, τρυφερότητα και πλαισιωμένο με άφθονη νεανική μουσική , το Chatroom, φέρνει επί σκηνής ανθρώπινες σχέσεις, δυνατές φιλίες αλλά και σφοδρές συγκρούσεις.

Μετάφραση: Έκτορας Λυγίζος, Σοφία Βγενοπούλου, Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου, Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης, Επιμέλεια Κοστουμιών: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Καμαρωτός, Επιμέλεια Κίνησης: Μαριέλα Νέστορα, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Δραματουργική Επεξεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Βίντεο: Έκτορας Λυγίζος, Φωτογράφιση: Γιάννης Σκουρλέτης, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καραντζάς, Γεωργία Ψυχογυιού.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Γεωργιάδου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ελίνα Ρίζου, Σταύρος Σβήγκος, Γιώργος  Σπάνιας, Άρτεμις Φλέσσα.

Σχετικές ειδήσεις
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
29.11.2016 17:22
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου λόγω της απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
06.05.2016 16:47
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου λόγω της 48ης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
…Από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη: νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
28.04.2016 15:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρατείνει λόγω επιτυχίας τις παραστάσεις της ερωτικής ιστορίας του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», από τη Δευτέρα 9 μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ.