Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μην κλείνεις τα μάτια

Μην κλείνεις τα μάτια
Η αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού καλλιτέχνη Κίκου Λανίτη με τίτλο Μην κλείνεις τα μάτια, μέσα από την οποία ο Λανίτης καταθέτει τις πολιτικοκοινωνικές του απόψεις.

Ο Κίκος Λανίτης, καταθέτει τις πολιτικοκοινωνικές του απόψεις μέσα από ποικίλες τεχνικές και μέσα έκφρασης, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του για τον εκφραστικό δυναμισμό του χρώματος χωρίς να επαναλαμβάνει τον εαυτό του.

Αυτή τη φορά  πλάθει με το αναγνωρίσιμο εικαστικό του ιδιόλεκτο ένα νέο σύγχρονο ρεαλισμό, με εσοχές – προεξοχές, που απολήγουν στην εμφάνιση μιας τρισδιάστατης επιφάνειας. Οι χρωματικές εντάσεις του αφομοιώνουν την ένθετη ύλη, επιβάλλοντας πολλαπλές αναγνώσεις, αναζητώντας διαρκώς κοινωνούς και όχι θεατές .

Η εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου είναι συνέχεια της προηγούμενης σειράς έργων του με τίτλο Κλείνοντας τα μάτια δεν σημαίνει ότι δεν είσαι εκεί.

Φιλτράρει τις αλήθειες των graffiti (σύμβολα των φτωχών όπως τα ονομάζει) σε ένα εικαστικό μίγμα με φιγούρες της μεταλλαγμένης  απατηλής εικόνας του σήμερα. Κλείνοντας τα μάτια δεν προσφέρει ασφάλεια αλλά μηδενισμό από το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Σχετικές ειδήσεις
Repatriation (Μέρος A'), έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
24.01.2017 17:26
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου με τίτλο “Repatriation‘’. Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016.
Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης: έκθεση του Κυριάκου Ρόκου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
18.11.2016 16:33
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου την ατομική έκθεση γλυπτικής του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο: “Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης.‘’
Imago Ignota: Ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
27.07.2016 16:26
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση «Imago Ignota».
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.
Τοπίο: Η κυριαρχία του προσωρινού;: έκθεση του Θανάση Μακρή στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
25.02.2016 16:40
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή.