Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Η Fanfara Tirana στο Half Note

Η Fanfara Tirana στο Half Note
Όπως προκύπτει και από το όνομά της, πρόκειται για μια ορχήστρα πνευστών που εδρεύει στα Τίρανα. Αυτό που δεν είναι σαφές μέσα από μια τέτοια λιτή περιγραφή, είναι ότι η Fanfara Tirana είναι ένα σχήμα που ξεχωρίζει μέσα από την πληθώρα των ορχηστρών πνευστών που χαρακτηρίζουν μια γενικευμένη μουσική τάση στα Βαλκάνια.

Η Fanfara Tirana δίνει έμφαση στη μελωδική ανάπτυξη των κομματιών και ακολουθεί συγκεκριμένες σχολές παραδοσιακού αυτοσχεδιασμού – όπως kaba και gazel (από τη Νότια και τη Βόρεια Αλβανία, αντίστοιχα).

Το κλαρίνο, το άλτο σαξόφωνο, η τρομπέτα και το τενόρο σαξόφωνο είναι τα όργανα που ξεχωρίζουν στα σόλο – ενώ τα χάλκινα βάζουν τη ρυθμική φλόγα που κάνει ακόμα και τους νεκρούς να χορεύουν, όπως χαρακτηριστικά λέγεται.

Ο ακορντεονίστας, τουμπίστας και ενορχηστρωτής Usta Berati διευθύνει τη Fanfara Tirana που ήδη έχει ξεχωρίσει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ethnic και world μουσικής της Ευρώπης, με παραδοσιακές μουσικές αλλά και νέες συνθέσεις που δίνουν την αίσθηση μιας καυτής βαλκανικής και ανατολίτικης τζαζ. Το άλμπουμ της ορχήστρας, Albanian Wedding, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα του...

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Το Half Note πάει παραλία!
11.05.2016 15:37
Αυτό το καλοκαίρι το Half Note αλλάζει τη νυχτερινή διασκέδαση στήνοντας τη σκηνή του ακριβώς δίπλα στο κύμα, στην κοντινή και εύκολα προσβάσιμη παραλία Γλυφάδας, στο Sirocco’s Club.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!
Ο Dzambo Agusevi και η ορχήστρα του live στο Half Note
26.02.2016 09:58
Ο "βασιλιάς της τρομπέτας" Dzambo Agusevi και η περίφημη ορχήστρα του έρχονται στο Half Note για τέσσερις μοναδικές βραδιές.