Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Τζαζ από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τζαζ από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Τα μουσικά πρωινά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζονται και αυτή την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, και μας φέρνουν τον Δήμο Δημητριάδη στο σαξόφωνο και τους Κωστή Χριστοδούλου στο πιάνο και Βαγγέλη Κοτζάμπαση στα ντραμς.

Τα μουσικά πρωινά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζονται και αυτή την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, και μας φέρνουν τον Δήμο Δημητριάδη στο σαξόφωνο και τους Κωστή Χριστοδούλου στο πιάνο και Βαγγέλη Κοτζάμπαση στα ντραμς.

Και οι τρεις μουσικοί επιδίδονται άριστα στους ρυθμούς της τζαζ. Ο Δήμος Δημητριάδης , μάλιστα, είναι καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και είναι ήδη ένας διεθνώς καταξιωμένος μουσικός, με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με επιτυχημένη δισκογραφία και δημιουργός του προγράμματος σπουδών Τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Με αφορμή τα «μουσικά πρωινά στο μουσείο», λοιπόν, εμφανίζεται με δύο από τους πιο προικισμένους φοιτητές του, τον πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου και τον ντράμερ Βαγγέλη Κοτζάμπαση.

Ο πιανίστας Κωστής Χριστοδούλου και ο ντράμερ Βαγγέλης Κοτζάμπασης είναι τελειόφοιτοι του προγράμματος ερμηνείας τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μέλη του Ionian Jazz Ensemble II και δημιουργοί του συγκροτήματος Trio, 14.

Έχουν συμμετάσχει στις διεθνείς συναυλίες Τζαζ του IASJ στην Κρακοβία και τη Σιένα, ενώ έχουν εμφανιστεί και στο Muse Festival 2006. Ο Χριστοδούλου συνεχίζει τις σπουδές του ως φοιτητής Erasmus στην Ακαδημία Sibelius της Φιλανδίας, ο δε Κοτζάμπασης ως μέλος του Baby Trio του πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη.

Info
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 11.45
Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ)
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, για φοιτητές και σπουδαστές: 5 ευρώ
Προπώληση: Art Shop του ΜΜΣΤ (εντός ΔΕΘ)
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 10:00-18:00
Τετάρτη 10:00-22:00, Παρασκευή 10:00-19:00
Κυριακή 11:00-15:00, Δευτέρα κλειστά
ΖΜ, Προξένου Κορομηλά 1, ώρες καταστημάτων
Και στην είσοδο του ΜΜΣΤ πριν από την εκδήλωση

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος και ο Δημήτρης Βερδίνογλου live στο Beton 7
13.01.2017 13:50
To Beton7 παρουσιάζει το Jazz Live του Λεωνίδα Σαραντόπουλου (φλάουτο) και του Δημήτρη Βερδίνογλου (πιάνο). Οι δύο μουσικοί γνωρίζονται από το 2004 από την κοινή τους φοίτηση στο Ιόνιο Παν/μιο ενώ έχουν συμμετάσχει μαζί σε πολλές συναυλίες και μουσικά project σε όλη την Ελλάδα.
Ο Giovanni Guidi με τους Gianluca Petrella και Louis Sclavis live στη Στέγη
04.03.2016 11:32
H τζαζ του μέλλοντος από τον Giovanni Guidi: O 30χρονος Ιταλός πιανίστας δεν διστάζει να εξερευνήσει διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, με τη διεθνή αναγνώριση να επιβραβεύει αδρά την πολυεπίπεδη τζαζ δημιουργικότητά του.
Τζαζ μουσική στο Βασιλικό Θέατρο πριν από την έναρξη του Βόυτσεκ
23.02.2016 15:13
Μια μίνι συναυλία κλασικής τζαζ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι θεατές της παράστασης «Βόυτσεκ» στο Βασιλικό Θέατρο, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.
Konstantinos & Olia in Concert στα Μουσικά Ταξίδια του Θεάτρου ΠΚ
17.02.2016 15:25
Το Θέατρο ΠΚ μας καλωσορίζει στα μουσικά του ταξίδια που ξεκινούν το προσεχές Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.
Συναυλίες από τη Στέγη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
04.02.2016 11:43
Δύο γείτονες, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.