Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρικά εργαστήρια από την Ούγκα Κλάρα

Θεατρικά εργαστήρια από την Ούγκα Κλάρα
Το Εργαστήρι Θεάτρου Ούγκα Κλάρα καλεί όλους όσους θέλουν να μυηθούν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στην τέχνη του θεάτρου στα νέα εργαστήρια που ξεκινούν μέσα στον Σεπτέμβρη.

Τα εργαστήρια είναι τρία και ξεκινούν με το Εργαστήρι Υποκριτικς. Το πρόγραμμα του εργαστηρίου επιδιώκει να εφοδιάσει τους σπουδαστές με τις βασικές αρχές της θεατρικής πράξης καθώς και με νέες, σύγχρονες μορφές σωματικής έκφρασης που βοηθούν κάθε άτομο να ανακαλύψει και να ασκήσει το σύνολο των εκφραστικών του μέσων μέσα σε πλαίσια συνεργασίας και ομαδικής βιωματικής εμπειρίας.

Ο κορμός των μαθημάτων είναι: Υποκριτική-Διδασκαλία ρόλων, Ρυθμική αγωγή, Κινησιολογία, Φωνητική και ορθοφωνία, Θεατρικό τραγούδι, Σωματική έκφραση, Ατομικός και ομαδικός αυτοσχεδιασμός, Ιστορία και θεωρία θεάτρου, Σκηνική μάχη.

Στο τέλος κάθε χρονιάς γίνεται παράσταση των σπουδαστών η οποία ανεβαίνει με όρους επαγγελματικής παραγωγής. Το θέατρο της σχολής τους φιλοξενεί και μετά την αποφοίτησή τους ώστε να παρουσιάζουν το έργο τους.

Το επόμενο εργαστήρι είναι θεατρική γραφής και τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα και να πειραματιστούν με τη δημιουργία ενός θεατρικού έργου.  

Τα βασικά αντικείμενα που διδάσκονται είναι: Δομικά στοιχεία του θεατρικού έργου (θέμα, πλοκή, χαρακτήρες), Η γλώσσα στο θέατρο, Τεχνικές διαλόγου-μονολόγου, Ύφος και ρυθμός κειμένου, Είδη θεατρικού κειμένου.

Με τη λήξη των μαθημάτων κάθε σπουδαστής θα έχει ολοκληρώσει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο.

Και τέλος, το τρίτο εργαστήρι αφορά στην αφήγηση παραμυθιού. Ο κύκλος μαθημάτων έχει θέμα Τεχνικές Αφήγησης και Μυθοπλασίας, με την Ανθή Θάνου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν το λαϊκό παραμύθι, να πειραματιστούν πάνω στις τεχνικές αφήγησης, να διερευνήσουν το ρυθμό του λόγου, να οργανώσουν το ατομικό ονειρικό υλικό και να καταλήξουν στο συλλογικό μύθο.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Με τη βοήθεια των θεατρικών, μουσικών και εικαστικών τεχνών θα γίνεται η προσέγγιση των διαφόρων τεχνικών της αφήγησης και της μυθοπλασίας. Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων, οι σπουδαστές παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια εκδήλωση ανοικτή στο κοινό.

Παράλληλα με τα εργαστήρια η Ούγκα Κλάρα διοργανώνει και κύκλους μαθημάτων Yoga για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας! Διδάσκονται: Relaxing Yoga, Τεχνικές αναπνοής, Stretching-χαλάρωση, με υπεύθυνη τμήματος τη Ναταλία Κνιάζεβα, καθηγήτρια χορού-δασκάλα yoga.

Σχετικές ειδήσεις
01.11.2016 14:55
Ο Πολυχώρος Underground παρουσιάζει τo «Delete- Διαγραφή», δυο μονόπρακτα με κοινό θέμα το bulling. To «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη, βραβευμένο μονόπρακτο στο Α’ Εργαστήρι θεατρικής γραφής Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε πέρσι στο Εθνικό σε μορφή αναλογίου και τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.
Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»: Πρόγραμμα θεατρικής περιόδου 2016-2017
14.09.2016 13:28
Για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-2017 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις θα παρουσιαστούν τέσσερα θεατρικά έργα.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
04.05.2016 10:25
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χτυπά η καρδιά της θεατρικής παιδείας. 7 σκηνοθέτες, 7 θεατρικά έργα, 7 σχολεία, 2 ημέρες μαθητικών παραστάσεων.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.