Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία για τους σκοπούς της Ατραπός του ΟΚΑΝΑ

Συναυλία για τους σκοπούς της Ατραπός του ΟΚΑΝΑ
Ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει μία ξεχωριστή συναυλία με τα Υπόγεια Ρεύματα, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Θάνο Μικρούτσικο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ευόδωση του σκοπού του συλλόγου, που είναι η ενίσχυση της μονάδας Εφήβων-Νέων Ατραπός.

Πρόκειται για μια οπτικοακουστική συναυλία, όπου το γνωστό συγκρότημα Υπόγεια Ρεύματα διασκευάζει και ερμηνεύει με το δικό του τρόπο, σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους, 25 τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών, όπως Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος , Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα είναι εκεί και παίζοντας πιάνο , ολοκληρώνει και  δυναμώνει τη φωνή του σχήματος, ενώ ο Χρήστος Θηβαίος , θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία .

Ο Άρης Σπυράτος σκηνοθετεί, επιμελείται και προβάλει βίντεο και φωτογραφικό υλικό με το χαρακτήρα της τέχνης του δρόμου (street art) και σε συνδυασμό με τη φωτιστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Μανώλης Μπράτσης, υπογραμμίζει και αναδεικνύει τα κομμάτια. Στην επιμέλεια ήχου είναι ο Γιώργος Κορρές.

Η μονάδα Εφήβων-Νέων Ατραπός αποτελεί ένα πλήρες θεραπευτικό πρόγραμμα για εφήβους και νέους έως 24 ετών και τις οικογένειες τους. Ο σκοπός της Μονάδας είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, εκπαίδευσης και θεραπείας των εφήβων και των οικογενειών τους, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης απεξάρτησή τους από τις ουσίες. Όσον αφορά τους εφήβους, στους οποίους δεν έχει ακόμα εγκαθιδρυθεί η εξάρτηση, σκοπός είναι η έγκαιρη παρέμβαση για τη διακοπή της χρήσης.